Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 3°C Még több cikk.

Szeged 2011: Takács edző bemutatkozott

Megtartotta első hivatalos edzését Takács László, az NB II Keleti csoportjában szereplő Szeged 2011 trénere. A nyitótréningen 16 volt KITE-Szeged-futballista vett rész, új fiú még nem volt a másodosztályban szereplő együttesnél.
– Jövünk, megyünk a másik pályára!" – szólt Buchholcz Gábor, az NB III-as Tisza Volán trénere. A megszokott módon zajlott a tréning az egykori Szeol-pályán, a „fű kettőn", közismert nevén a pockoson. Az egyik oldalon a volánosok, míg a másikon a Szeged 2011 tréningezett.

Csak néhány perc telt el, amikor a volt KITE-Szeged-futballisták Brinszky Adrián vezetésével megérkeztek a foglalkozásra. Az új mester, Takács László követte őket. A ferencvárosi tábor egykori kedvence első edzésére készült. 14 szurkoló tekintette meg az NB II Keleti csoportjában induló gárda idénynyitó foglalkozását.

Miközben Brinszkyék melegítettek, cicáztak, a Szeged 2011 edzője bójákat pakolt, rendezgette a pályát, amelynek a talaja régen volt ennyire jó. A centerpályán egyelőre azért nem tudnak edzeni, mert a nyáron alapos felújításon esett át, a fű egyre erősebb, így régen látott jó állapotba kerül a stadion főpályája.

Túl az első edzésen a Szeged 2011. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Vissza a tréningre. A kispadon ott ült Szalai István is, aki Kántor Ferenc technikai vezetővel diskurált. Persze a fő téma az új csapat volt, de szó esett a grazi Szabics Imre – Szalainál kezdett el futballozni – remek találatáról is, amelyet a Videoton ellen szerzett a szegedi születésű csatár.

– Egyelőre 16 volt KITE-Szeged-játékos látogatja az edzésünket – kezdte a beszélgetést Kántor edző. – Jártunk Makón, Takács László edzővel beszélgettünk több játékossal is. Szeretnénk a Maros partjáról több játékost a sorainkban tudni. Képben vannak volt szegediek is, egyelőre nevekkel nem tudok szolgálni. A gyulai akadémiáról 3-4 fiatal csatlakozhat a kerethez. Az biztos, hogy a három légiós, Belecsan, Saulics és Elvis nem lesz szegedi játékos, illetve távozott Pálinkó és Huszárik is, utóbbi Ausztriában dolgozik és játszik.

Takács edző a jövő héten minden este tart foglalkozást, hétfőn már edzőmeccsekről is be tud majd számolni. Az is biztos, hogy augusztus utolsó hetében Gyulán edzőtáborozik a társaság, és ekkora már teljes lesz a keret, azaz 22 futballista alkotja a csapatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Első hivatalos edzésére készül a Szeged 2011

Első hivatalos edzését tartja ma a Szeged 2011 NB II-es labdarúgócsapata. A 18 órakor kezdődő… Tovább olvasom