Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

3 kérdés Hoffmann Rózsának

Szeged - 3 kérdést teszünk fel olyan embereknek, akik valamiért az érdeklődés középpontjába kerültek, és olyanoknak, akik válaszolni hivatottak aktuális témákra. Ezúttal Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár válaszol.
– Hogyan sikerült az iskolák állami átvétele, mik az eddigi tapasztalatok?
– Az történt, amit vártunk, reméltünk. A pedagógusok tudják a dolgukat, hiszen lelkiismeretes emberek. Példás az együttműködés a kormánymegbízottak, igazgatók, polgármesterek és tankerületi igazgatók között. Árnyoldala gyakorlatilag nincs a változásoknak. Minden átalakulás zökkenőkkel jár, de a tankerületi igazgatók és az iskolaigazgatók egybehangzóan állítják, nem volt még olyan felmerülő probléma, amit ne tudtak volna megoldani, a kérdések száma pedig folyamatosan csökken.

Hoffmann Rózsa. Fotó: Schmidt Andrea
Hoffmann Rózsa. Fotó: Schmidt Andrea

– Azon a bizonyos 16 szakon is lesz állami hely, ahol eredetileg nem hirdettek. A ponthatárokat azonban sokan túl magasnak tartják.
– Függetlenül attól, hogy hová jelentkeztek, a legjobbak állami ösztöndíjjal tanulhatnak. Ez jó, mert a minőség javulását szolgálja. Várjuk ki, milyen eredmények születnek. Jó lenne már nem mindig az árnyoldalát nézni a pozitív döntéseknek, hanem azt látni, hogy a kormány meghallgatta a diákokat, és engedett a korábbi elhatározásaiból.

– Szegeden néhány diákkal is beszélt. Miről?
– A Középiskolai Hálózat néhány tagja lepett meg a városháza előtt, amire őszintén szólva nem számítottam. Nagyon udvariasak voltak, ilyen hangnemben bárkivel leülök beszélgetni. Hangsúlyozom, hogy csak beszélgetni, mivel ők nem olyan szervezetnek a képviselői, akikkel egyeztetési kötelezettségem van. A párbeszédnek vagyok a híve, de mindenkit arra kérek, a témáival előzetesen forduljon hozzám e-mailben, hogy fel tudjak készülni, esetleg szóljak a megfelelő szakembernek.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. kormoska 2013. február 01. 12:01
  „A három kérdés a következő:
  -Mikor mond le?
  -Mégis nem akar esetleg lemondani?
  -Talán le kéne mondani még egyszer nem?”
 • 25. Beroesz 2013. január 31. 22:22
  „Rózsikát kár bántani, ő csak báb a nagy játékos kezén. Az üzemeltetőjét kellene cserélni, Rózsika akár maradhatna is.”
 • 24. meska 2013. január 31. 19:25
  „Füvesember, minden szavaddal egyetértek - éppen azon gondolkodtam, hogy a mi negyvenes generációnknak is annyi, de ők tiszták , egyelőre nincsenek se pénzügyi, se hatalmi narkón - jó őket /s Téged/ hallani, no!”
 • 23. Füvesember 2013. január 31. 18:19
  „10. anyahajókabinajtóhajtogató 2013.01.31. 12:10

  Az Ön hozzászólása egyszerűen lenyűgöző. Erősen emlékeztet az egykori őrsi gyűlésekre meghívott veterán őskommunisták múltba révedéseire! Cseppben a tenger.
  Reagálnék néhány rendkívül értékes gondolatára:
  1."Én nem tudom, hogy miért ilyen pofátlanok egyes fiatalok, beszólogatnak még az államtitkároknak is."
  Nos, én tudom miért ilyen "pofátlanok"! Ezek a gyerekek már nem a Kádár-korszak gyermekei, bőven a rendszerváltás (?) után születtek. Egész életükben azt hallották, hogy övék a világ, bennük látjuk a haza jövőjét, nekik mindent szabad, nem szabad korlátok közé szorítani az önmegvalósításukat, stb., stb., stb. Hát tessék, ezt kérik most számon. Sosem voltak rákényszerítve a tekintély tiszteletére, most miért tennék?!
  2."Persze tudom a baloldal hecceli fel ezeket a tudatlanokat, akik még nem érettek meg arra, hogy vitapartnerek legyenek, meg különben is mit képzelnek.
  Ezeket SENKI nem hecceli, egyszerűen nem hülyék és tűélesen megérzik, ha át akarják verni őket. Sokkal okosabbak és tájékozottabbak, mint amilyenek mi voltunk az ő korukban. Ez tény!
  3."... és mégis jól képzett, tájékozott emberekké váltunk"...
  Ebben Ön teljesen biztos?
  A többit már nem is kommentálom, nem érdemes....
  Ön valószínűleg nem, én rendszeresen találkozom és beszélgetek 19-20 éves gimnazista, egyetemista "gyerekekkel". Nagyon tanulságos, Önnek is ajánlom.
  Csak zárásként: nagyon is tisztelik ők azt, aki rászolgált....”
 • 22. tzs_szeged 2013. január 31. 17:54
  „Szégyellje magát ez a nő!

  Az előadáson azt mondta, hogy majd e-mailben válaszol a kérdésekre. Válaszol!
  Hát igen. Válaszolt. Válaszoltatott! Olyan kérdésre válaszoltatott, amely azt firtatta, hogy "mi a véleménye?" Nem arra voltunk kíváncsiak? Arra válaszoltatott, hogy ő mondta-e?

  Válasz volt, mert voltak benne önmagában értelmes mondatok. A kérdésekhez viszont közük se volt.”
 • 21. alfa258 2013. január 31. 15:28
  „10. anyahajókabinajtóhajtogató 2013.01.31. 12:10 : Sajnos sokminden érdem kérdése. hr ezt és aki ide küldte ezt a nőt ezt érdemli, ennyi..............”
 • 20. alfa258 2013. január 31. 15:24
  „Nem szégyelli-e magát azért amit ebben a pozícióban ön és társai a a magyar oktatás, a fiatalok jövőjének tönkretételével elkövet, elkövetett eddig is!!! Hogy mindent tönkretesznek, az éhező gyerekek miatt!!! Hát szégyellje magát, ha eddig nem tette!!! Miért????? Miért?????”
 • 19. GondaIstván 2013. január 31. 14:57
  „18. dondongó: "emelt egyházi normatíva"
  Eddig azért kaptak kiegészítést, mert ők nem kaptak pénzt az önkormányzatoktól. Most nyilván náluk is változni fog a finanszírozás kiszámítása. Őket ugyan védi a vatikáni szerződés, de annak is most jön el a felülvizsgálata, így az sincs kőbe vésve.”
 • 18. dondongó 2013. január 31. 14:37
  „Az egyházak is szépen belekarmoltak a közoktatásba, emelt normatívával. :-)”
 • 17. grafika88 2013. január 31. 14:33
  „Új munkáltató..új szerződés ?? hol a jan. havi " böskeutalvány " ??? Iskolaig. NEM mernek szólni....bejelentett értekezlet ..amire vártuk a tanker. igazgatót..DE NEM jött el ! más dolga volt ?? Hol a beígért első 1 / 4 éves ellátmánypénz ??? amikor már is kérik a jan. havi elszámolást ??? Fénymásolópapír, városi...megyei versenyek megszervezése ---saját pénzből ??!!!Havonta 2 X szombatonként ..óvodások fogadása, műsor , vendéglátása : saját ,otthon sütött sütemény + saját zsebből innivaló !!.......”
 • 16. csmano 2013. január 31. 13:55
  „Hiper szuper csodálatos világ jött el,
  Most már bevezetik a kéthetente fizetéseket is annyira jól áll a magyar gazdaság. Amit ledolgoznak, csak a felét adják ki a hónap elején, a másik felét visszatartják még két hétig (persze kamatot adnak).
  http://index.hu/gazdasag/2013/01/31/ket_reszletben_johet_a_fizetes/”
 • 15. GondaIstván 2013. január 31. 13:45
  „Kicsit merev/katonás a nő, meg kicsit mellé is beszél, meg kicsit szépíti is a dolgokat, de ettől még fontosnak tartom az iskolák államosítását, hiszen a közoktatás mindig is állami feladat volt. Inkább azt nem értem miért is adták önkormányzati kézbe anno.”
 • 14. roxper 2013. január 31. 13:19
  „Jó lenne megkérdezi az iskolaigazgatókat az átadás/átvételről, de ugye nekik központilag megtiltották, hogy nyilatkozhassanak, innentől kezdve nyuggerrózsikanéni minden szava vicckategória! :P”
 • 13. pala1964 2013. január 31. 13:03
  „10, 11: valóban jól képzett ember(?) vált belőled... csak annyi ezzel a bibi, hogy konkrétan anyahajókabin-hajtogatásban lettél képzett, és láthatóan másra már nem maradt energiád...

  szóval ülj le, fiam, egyes...

  annyiban de csak annyiban igazad van, hogy neked nem szabadott megszólalnod, amikor más beszélt... de hát ez a demokrácia, mindnki beleböföghet olyan dolgokba, amihez lövése sincs, sőt, még olyanok is, akik eleve szellemi kihívásokkal küszködnek”
 • 12. kilo 2013. január 31. 12:19
  „#8: ?
  Engem nem kerdeztek, ergo nem is adhattam valaszt.”
 • 11. anyahajókabinajtóhajtogató 2013. január 31. 12:15
  „Azt már régen megtanultuk, ha a szoc-lib oldal valakire rászáll, lejárat, akkor a lejáratottnak valószínüleg mindenben igaza van.”
 • 10. anyahajókabinajtóhajtogató 2013. január 31. 12:10
  „Én nem tudom, hogy miért ilyen pofátlanok egyes fiatalok, beszólogatnak még az államtitkároknak is.Persze tudom a baloldal hecceli fel ezeket a tudatlanokat, akik még nem érettek meg arra, hogy vitapartnerek legyenek, meg különben is mit képzelnek.A mi időnkben meg sem mertünk mukkanni, ha az igazgató beszélt, nemhogy államtitkár, és mégis jól képzett, tájékozott emberekké váltunk.Végre egy kormány, amelyik rendet szeretne, a liberális felforgatás után.Persze az más kérdés, hogy az anyagi keret korlátozott, a szoc-lib kormányok tolvajlása után.”
 • 9. dondongó 2013. január 31. 12:05
  „A kérdésem és a véleményem nem írnám meg, mert úgyis kimodiznák. Annyit azért leírnék, hogy szégyen és gyalázat. :-(”
 • 8. szandokán 2013. január 31. 11:22
  „6. kilo.igazad van!De a te válaszod azért elvitte az elsö helyet,a- iQ-kategóriába.”
 • 7. atomboy 2013. január 31. 11:17
  „En "Mikor mond le" kerest tettem volna fel. Csak azt az egyet...”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elszámolási és fűtésszámlagond az újszegedi toronyházban

Nyolc hónapja várja az IKV elszámolását a bérlő. Tavaly kétszer annyit fizetett a fűtésért, mint amennyit fogyasztott – most visszatartja a pénzt. Tovább olvasom