Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 19°C | 30°C Még több cikk.

Családjával lépett fel Ördög Nóra

Mórahalom - Mártaként tért vissza Mórahalomra, az Aranyszöm Rendezvényház színpadára Ördög Nóra, az RTL Klub műsorvezető-szerkesztője. A 28 éves nő szüleivel és nagymamájával együtt az idén 10 éves Mórahalmi Színtársulat tagja.
– Csak feldobok egy sminket, utána fotózhattok – fogadott minket szombat kora délután a mórahalmi Aranyszöm Rendezvényház öltözőjében Ördög Nóra. Az RTL Klub műsorvezető-szerkesztője szüleivel és nagymamájával a 10 éve alakult Mórahalmi Színtársulat oszlopos tagja – szombat délután Dálnoky Zsóka rendezésében Csiky Gergely A nagymama című darabját mutatták be.

– Zűrös hetem volt. Készülünk a csatorna X-faktor című énekes tehetségkutató műsorára, vezettem a Reflektor magazint, és egy rendezvényen is felléptem. Csütörtökön hazaugrottam próbálni, az előadás után pedig indulok vissza Pestre. Nem dolgozom a hétvégén, de várnak – mondta a homokháti városból elszármazott 28 éves műsorvezető.

Nórát Nánási Pál fényképész várta otthon, akivel egy éve élnek boldog párkapcsolatban. – Általában itt van az előadásokon, de most dolgozik. Büszke rám a színpadi szerepeim miatt, de kedvet azért nem kapott a színészkedéshez – mesélte a darab Mártáját alakító Nóri, miközben a szempilláit festette.

Az RTL Klub sztárja, szülei és nagymamája is a Mórahalmi Színtársulat tagja. Fotó: Karnok Csaba
Az RTL Klub sztárja, szülei és nagymamája is a Mórahalmi Színtársulat tagja.
Fotó: Karnok Csaba

– Itt erősebb sminket kell használni, mint a televízióban. A műszempilla felragasztását és a hajam elkészítését azonban a Szegedi Nemzeti Színház profi fodrászára és sminkmesterére, Bodnár Györgyre – vagy ahogy mindenki ismeri –, Gyurikára hagyom – magyarázta, miközben nagymamája, Erzsike néni lépett az öltözőbe.

– Csak statisztaszerepem van a darabban, de besegítek a társulat ruháinak megvarrásába, és sütit is sütök – mesélte Nóri igazi nagymamája, aki Csiky Gergely darabjában egy intézeti nevelőnő jelmezébe bújt.

Ördög Nóri előszeretettel viseli Náray Tamás divattervező ruháit, akinek költeményeit a Szombat esti láz és a Csillag születik műsorokban is hordta. – Egy Nárayban félnék színpadra lépni, különösen úgy, hogy a szerepem szerint elesek az egyik jelenetben. De a fellépő ruháink is nagyon szépek – mosolygott Nóri, miközben anyukája a darab szöveges kivonatával a kezében jelent meg mellette.

Erősebb smink kell, mint a tévében – vallja a sztár. Fotó: Karnok Csaba
Erősebb smink kell, mint a tévében – vallja a sztár.
Fotó: Karnok Csaba

Ördögné Marcsi ezen a napon súgóként (a másik szereposztásban Langó Szerafin nevelőnőt játssza) segítette a társulatot. – De anya, mondd el, hogy nincs szükségünk súgásra! – kiabálta Nóri Gyurika fodrászszékéből.

– Még nyaralásokra is magammal viszem a szövegkönyvet, máskor a kocsiban tanulom a szerepet. Otthon a férjemmel gyakorlunk, aki szintén tag – mesélt az Ördög család színházi elhivatottságáról Nóri anyukája.

– Kellene innom egy kávét – ásítozott fáradtan Nóri, akinek elmondása szerint sokat jelent egy ilyen előadás.

– Energiát gyűjtök belőle – mondta, majd társaival egy utolsó közös összeolvasásra a színpadra vonult.

Ezután telefonálni kezdett, amikor befutott édesapja, akinek a darabban használt csokornyakkendőjét a műsorvezető – még telefonnal a fülén – szeretettel megigazította.

Energiát gyűjt az előadásokból és a mórahalmiak szeretetéből Ördög Nóra. Fotó: Karnok Csaba
Energiát gyűjt az előadásokból és a mórahalmiak szeretetéből Ördög Nóra.
Fotó: Karnok Csaba

– Még mindig lámpalázas vagyok egy fellépés előtt – mondta az évek óta a kamerák kereszttüzében élő Nóri pár perccel a darab kezdete előtt immár színpadi ruhájában az öltöző folyosóján, majd eltűnt a színfalak mögött.

Nem sztárként kezelik

– Nem kezelnek sztárként, tudják, hogy ki vagyok. Persze adtam már autogramot Mórahalmon, de nem az ismerőseimnek – mesélte Nóri. A fiatal műsorvezetőt évekig nem találta meg a bulvármédia, ám mostanában – főleg magánéletével kapcsolatban – többször is az újságok címlapjára került. – Nem érzem, hogy ez negatívan érintene, de anya erről többet tud mondani – magyarázta. – Már nem szívesen nyilatkozom az újságoknak, mert sok helyen nem az jelenik meg, amit mondtam. Kiragadnak egy-egy mondatot, és azt tálalják szenzációként. Sokan hisznek az újságban leírtaknak, de a szemembe nem mondanak rosszat Nóriról – válaszolt a műsorvezető édesanyja.

„Le a kalappal előttük!"

A társulat szinte teltház előtt játszotta A nagymamát; az amatőr színészek vastapsot kaptak a lelkes közönségtől. Ördög Nórihoz már az első felvonás végén odaszaladt egy kislány, aki virággal kedveskedett Mórahalom híres szülöttének. Nagy József, a szegedi Vasúttörténeti Alapítvány vezetője és családja is a nézők között volt. – Mindenkinek nagyon tetszett a darab! Olyan színművet láttunk, ami a mai, modern színházi felfogásba sajnos egyre kevésbé fér bele. Pedig véleményem szerint a közönség éppen az ilyenekre lenne vevő! Nemcsak Nórán, hanem az összes színészen látszott, hogy milyen jó a szövegértésük, a mimikájuk. Le a kalappal előttük! – mondta Nagy József.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. Imolácska 2010. november 23. 16:59
  „Joda és Volume na és persze George58!

  Fogjátok be a szátokat!
  Kikérem magamnak és Ördög Nóri nevében is!
  Mert... én vagyok az a kislány a képen és Csőke Imolának hívnak!
  Úgyhogy fogjátok BE!
  Micsoda szégyen!Nagyok vagytok és ilyet írtok!
  Mi lenne ha rátok írnának ilyen butaságokat!
  Hm...?
  Írjon vissza aki egyet ért!
  Sztár és akkor mi van?Írigyek vagytok slusz-passz!
  Imola”
 • 30. vasasgy 2010. szeptember 13. 15:46
  „csokolom
  én nagyon kiváncsi ember vagyok remélem nem haragudnak érte
  jo a családi kép”
 • 29. velemenynyilvanito 2010. február 17. 18:01
  „lattom rajta kattogsz a teman!!!!jo neked hogy igy raersz!!!!!!”
 • 28. andrisne 2010. február 17. 17:36
  „Nem az ékezetekről beszéltem....te nem érted!”
 • 27. velemenynyilvanito 2010. február 17. 16:47
  „a masik ha meg leirjak a velemenyuket nyeld le szerintem mindenki az igazat irta igy vagy ugy.ugy lattom te is mindienkit meg szolsz.”
 • 26. velemenynyilvanito 2010. február 17. 16:38
  „ja nem erted ha nincs ekezet akkor meg sajnalak tovabbra is”
 • 25. andrisne 2010. február 17. 11:59
  „Hát ....kedves véleménynyilvánító!!Erre inkább nem is válaszolok.....vegyél egy helyesírási szótárt!!!”
 • 24. velemenynyilvanito 2010. február 17. 09:59
  „miert te nem vagy uresfeju???te is meg szolod a masikat media nelkul is!!!! amasik senki nem a mediara hallgat hanem arra mit lat ,szep no kirakatba a helye ez igaz de az orszag meg mindig ott all hogy mindenkit utanoznia kell pl az anorexia nagy gond a vilagon kuzdenek hogy a lanyok ne az ilyen gebe nokrol vegyeneke mintat,es atv-be mert reg nem ilyeneket latni csak a magyroknak jo.vagy nincs mit eniuk???ekkora szegenyseg???az hogy mit lattunk- kapcsold be a tv-es nezd reggeli beszolasa kosa l adolfnak jo volt szegeny es nem ertette.jo a ruha rajtad de csak a ruha durva ilyen volt.a masik tenyleg sokan nem ismerjuk ez igaz de szerintem nem is lettunk szegenyebbek mert nme ismerjuk meg a tobbi hasonloakat.es a orszag media vilaga tenyleg arrol szol ki mit vetett le s mar kepernyon van!!!!!na erre mit szolsz eleg kimerito volt mit is lat a magyar ember a tv-be??tenyleg a regieknek meg kellet szenvedniuk hogy akar a tv-ig bejussanak es igaz azok mind kituntetett szemelyek nem is nezetik le magukat azzal hog bugyit villogtatnak!!!de kevesebb is a hir roluk az ujsagokba!!!!”
 • 23. andrisne 2010. február 17. 07:58
  „.....és nevet rajtatok!!!!Velem együtt!!!!Üresfejű banda....nem is ismeritek,alkottok róla egy hamis képet,amit a média kreál.De a legkönnyebb így pocskondiázni valakit!!”
 • 22. mucu 2010. február 16. 13:32
  „Ne bántsátok már! Több előadásban láttam az Aranyszömben. Tudja, hogy nem színész, a színpadon aranyos, látványos teremtés. A bulvár sajna ilyen, hogy a gusztustalan hír a hír.
  Bárcsak több település állítana ki amatőr színjátszó társulatot, néptánccsoportot, zenekart, énekkart, települést formáló, erősítő közösséget.”
 • 21. soligor 2010. február 16. 10:07
  „akkor , jó! :)”
 • 20. andrisne 2010. február 15. 20:46
  „volume!!!olvassa....”
 • 19. Volume 2010. február 15. 18:50
  „üresfejü liba, remélem ,olvassa!!”
 • 18. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2010. február 15. 15:41
  „15. hozzászólás antikos 2010.02.15. 10:58
  Basszus ez tényleg olyan LOL!!!!”
 • 17. bélás 2010. február 15. 14:10
  „szenzáció, döbbenet”
 • 16. Ms.Angie 2010. február 15. 12:07
  „Ez egy VICC!!!”
 • 15. antikos 2010. február 15. 10:58
  „http://m.blog.hu/ko/kobli/image/mrs-doubtfire.jpg

  Csak az összehasonlítás miatt:))) Egyszerűn döbbenet:))))”
 • 14. antikos 2010. február 15. 10:56
  „Azt hittem a nagyi Robin Williams a Mrs. Doubtfire - Apa csak egy van című filmből. Nagyon zsír a mami, nem Ő játszotta ezt a szerepet is???:))))”
 • 13. Joda 2010. február 15. 10:19
  „Na megérkezett az elkényeztetett hercegnő is megint ebbe az ujsgba. Hurrá végre egy remek hír!!!
  12. kitartás!”
 • 12. szandokán 2010. február 15. 09:58
  „Marha nagy hír,én meg megyek éjszakára dolgozni.Ezt nem láttam hírként a Délmagyarban.”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Blogot írnak a Csongrád megyei politikusok

Szabó Sámuel makói MDF-es politikus évek óta írja internetes naplóját, Bohács Zsolt szegedi fideszes országgyűlési képviselőjelölt nemrégiben kezdett blogot írni. Iványi Aurél szegedi szocialista önkormányzati képviselő a sporteseményeken készült fotóit teszi fel blogjára. Tovább olvasom