Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Gáspár Laci: Isten olyan, mint egy szülő

Gáspár Laci: Isten olyan, mint egy szülő
Jobban várja a karácsonyt Gáspár Laci, mint gyermekei, és készül már a fadíszítésre, a nagy ünnepi vendégségre is. Sokat mégsem pihenhet: alighogy megnyerte a Sztárban sztárt, az énekesnek már A dal megmérettetéseire kell készülnie. ,,Mindenért Istennek vagyok hálás" - vallja.
A dal 2016

A dal versenybe bejutott előadói között van A dal tavalyi győztese, a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál 5. helyezettje, Kállay Saunders András zenekarával. Szintén a mezőnybe került A dal több korábbi versenyzője, köztük Nika, a Passed, Oláh Gergő, a Karmapolis és Szécsi Böbe, Gáspár Laci, Ív, Mohamed Fatima, Gájer Bálint, Odett és a Group’N’Swing. Bejutottak az elődöntők mezőnyébe a hazai könnyűzenei élet ismert szereplői is, köztük Horányi Júlia, Tolvai Reni, a By The Way, a Maszkura és a Tücsökraj, a Parno Graszt, a Misztrál, Petruska András vagy Vásáry André. A szerzők között szintén sokan vannak A dal korábbi versenyeiből, köztük például Szabó Zé, Burai Krisztián és Johnny K. Palmer. Az első elődöntő 2016. január 23-án lesz, a döntő – három elődöntőt és két középdöntőt követően – február 27-én a Duna Televízióban lesz látható – adta hírül az MTI.
– Nemrég megnyerte a Sztárban sztár 3. évadát, sikerét Istennek köszönte meg. Milyen a kapcsolatuk?
– Mindenért neki vagyok hálás, mert az életem egy mesébe illő történet. Egy kisvárosban, szegény körülmények között születtem, négy fiútestvérem van, édesapám pedig nagyon beteg volt. Nekem a zene és az éneklés volt, és az, hogy akármilyen kilátástalan helyzetben is voltam, mindig hittem az életem során, mindig azt gondoltam, Isten szeret és velem van. Vannak hibáim, de ő mindig ad annyi kegyelmet, hogy rájövök: az a helyes út, ha elsősorban benne bízom. Azóta, hogy segít, máshogy látom a dolgokat: mindig megköszönöm neki, ha felmehetek a színpadra, és onnan lelépve azt is, ha sikerem van. Olyan ő nekem, mint egy szülő, bármikor rosszat csináltam, előtte szégyelltem magam, mindig tőle kértem bocsánatot.

Csillogós autó

– Nem csak e meghitt viszony miatt ünnep önnek a karácsony. Hogy telnek ezek a napok?
– Azért ilyen kedves ünnepem, mert tényleg a szeretetről szól, és nagyon szeretem, ha a család együtt van. Mindeneim a gyermekeim, és jó emlékeim vannak arról, hogy mindig mennyire vártam. Sosem felejtem el, hogy egyszer azt írtam a Jézuskának: szeretnék egy csillogós autót. Nem kaptam meg, de valamiért az jött elő belőlem, hogy „akkor majd én megszerzem". Aztán rájöttem, hogy mindent meg kell tennem azért, hogy valóra váljanak az álmaim, nem szabad feladnom soha. Nekem azóta Isten mindent megadott – ezért nagyon hálás vagyok. Most is úgy várom az ünnepet, mint amikor gyerek voltam, sőt, jobban, mint a kisfiam és a kislányom. És boldog vagyok, mert Lacika most négyéves, mindenei a játékok, de nem autót kért karácsonyra, hanem dobot. Ugyanis amikor az új zenekarommal, a Gáspár Laci Live-val próbáltuk a készülő nagylemezünk számait (köztük az Eurovíziós Dalfesztiválra írt Love and Bass című dalt – a szerk.), velem jött Lacika is. A dobos mellett állt akár órákig, majd egyszer csak a hangszerhez ült, azóta imádja. Lediktálta a levelét a Jézuskának, nagyon várom, mit szól, ha teljesül a vágya. De az is nagyon fontos nekem, hogy karácsonykor eljön az egész család és pár napot én is otthon tudok lenni. Utána már a versenyre készülök.
Gáspár Laci számára a karácsony kedves ünnep, mert tényleg a szeretetről szól, és nagyon szereti, ha a család együtt van.
Gáspár Laci számára a karácsony kedves ünnep, mert tényleg a szeretetről szól, és nagyon szereti, ha a család együtt van.

Közös fadíszítés

– Ha már a Jézuska megkapta a levelet, a fát is ő hozza?
– Csak az ajándékokért felel, a fát mindig közösen díszítjük.

– Mit vár a versenytől, mit a következő évtől?
– Legyen úgy, ahogy meg van írva! Hálás vagyok, hogy itt lehetek és megteszek mindent, hogy jól szerepeljek. Onnantól már Istenen és a közönségen múlik minden.
alighogy megnyerte a Sztárban sztárt, az énekesnek már A dal megmérettetéseire kell készülnie. Fotók: TV2
alighogy megnyerte a Sztárban sztárt, az énekesnek már A dal megmérettetéseire kell készülnie.
Fotók: TV2


Tiszta szívvel

– Az viszont már az ön döntése volt, hogy a Sztárban sztár megnyeréséért járó egymillió forintot jótékony célra ajánlotta fel. Rákos megbetegedésben szenvedő gyerekeket támogatott az összeggel. Milyen érzésekkel adta át nekik?
– Jó volt látni a szemükben a csillogást, amikor találkoztunk, meghatott a fogadásuk. Tiszta szívvel kívánom nekik, hogy gyógyuljanak meg. Csak egy jelképes összeggel támogattam őket, arra hívta ez fel igazából a figyelmet, hogy mindenki ott és úgy segítsen, ahogy tud.
Sztárok sztárja

Napokkal a Sztárban sztár megnyerése után derült ki, hogy 312 pályázóból Gáspár Laci Love and Bass című dala bekerült a 30 esélyes közé, akik közül kiválasztják, ki képviseli hazánkat a 2016-os Eurovíziós Dalfesztiválon. – Az egyik sikert meg sem tudtam még ünnepelni, jött a másik – annyira jó, annyira boldog vagyok! A műsor egy nagyon kedves dolog a karrieremben és kicsit hiányzik is. Mindig szerettem több stílust kipróbálni, például az És mégis forog a Föld című lemezemre is írtam autentikus latin, rock, de még funky stílusú dalt is. Basszusgitáros is vagyok, mindig úgy gondolkodtam, hogy bármilyen zenekarba is kerülnék, meg kell felelnem. Attól zenész valaki, hogy több stílusban otthon van. Olyan lehetőséget mégsem kaptam még, hogy nem csak több stílust, több énekest meg kell jelenítenem. Nem volt kellemetlen, hogy magamat félre kellett tennem, mert jobban szeretem a zenét, mint azt, hogy én énekes vagyok – fogalmazott a 36 éves énekes.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

49 család karácsonyát tették szebbé olvasóink

49 család karácsonyát tették szebbé olvasóink
A csütörtök délelőtti adományozó ünnepséggel lezárult idei karácsonyi jótékonysági akciónk, amelyet szegedi rotarystákkal összefogva valósítottunk meg. Tovább olvasom