Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

A Fidesz szerint az MSZP is és az SZDSZ is felelős

Az MSZP és az SZDSZ is bebizonyította alkalmatlanságát az ország kormányzására és mindkét párt egyaránt felelős az ország egyre mélyülő szociális válságért - így reagált Szijjártó Péter a Fidesz szóvivője hétfőn este arra a hírre, hogy a szabad demokraták kilépnek a koalícióból.
A Fidesz egyébként a kormányválsággal kapcsolatban még nem alakította ki hivatalos álláspontját. A párt elnöksége kedden reggel ül össze és várhatóan ezt követően tartanak sajtótájékoztatót.

Kóka János, az SZDSZ elnöke hétfőn este, a párt Ügyvivői Testületi ülése után jelentette be, hogy kilép a koalícióból az SZDSZ, a kisebbik kormánypárt ugyanis nem lát lehetőséget a kormányprogram végrehajtására a Gyurcsány Ferenc vezette kabinetben. Arra a kérdésre, hogyha Gyurcsány Ferenc távozik a kormány éléről maradnak-e a koalícióban, Kóka azt felelte: döntésük erre a jelenlegi, Gyurcsány Ferenc vezette kormányra érvényes.

A párt Ügyvivői Testülete egyhangúlag fogadta el a döntést. Április végével tehát a szabad demokrata miniszterek és államtitkárok is lemondanak kormányzati tisztségükről. A döntést még a párt küldöttgyűlésének is jóvá kell hagynia, ami várhatóan április végén ül össze. Az SZDSZ kedden délután kettő órakor egyeztet az MSZP vezetésével a feladatok átadásáról.

Olvasóink írták

 • 6. E- 2008. április 01. 09:55
  „kedves fórumtársak!
  hol voltatok eddig? /1-34/

  mégis sikeres lett egy népszavazás:egy új illuzió, amit most kínál egy másik:

  A pártelnök szerint a munkából élő emberek jövője érdekében abban kell megegyezni, hogy a bérek vásárlóértékét növelni kell. Mint mondta, a fiatalok és a nyugdíjasok jövőjét illetően is meg kell egyezni, valamint a családok támogatásáról és a magyar termőföld magyar kézben tartásáról is egyezséget kell kötni, ahogyan a fővárosiakkal is, mert Budapestnek méltó vezetésre van szüksége.

  A Fidesz elnöke a párt tavaly bemutatott Erős Magyarország programjáról - amelyet szombaton a Fidesz választmánya is elfogad - azt mondta: a dokumentum abban különbözik az összes többi párt programjától, hogy a versenyképességet nem állítja szembe a szociális biztonsággal. A Fidesz programja piacbarát és versenybarát, de ahol nincs helye a piacnak - az egészségügyben, az oktatásban, a közigazgatásban, és a közbiztonságban - ott a versenynek sincs helye - tette hozzá.”
 • 5. matriné 2008. április 01. 09:39
  „Oszkár, Oszkár! Körül néztél már? Föleg tükörbe néztél már? Még mindig ott a hatalom az ország vezetőinek a kezében! Nem így van! Ha a bűnösök, a felelősök még mindig szabadlábon vannak, akkor nem értenek a dolgukhoz? Az ország tönkre tevőit le kellene tartózutatni més megbűntetni! Miért nem teszi a dolgát ez a kormány! Most vagy vannak bűnösök vagy megint csak hazudik, még a szekértoló bagázs is, hisz erre kaptak utasítást a főhazudóstól? Érdeles, hogy mégis az MSZP-sek vannak többségben a börtönökben!”
 • 4. Oszkár 2008. április 01. 08:53
  „Kedves Polgártársaim! előrehozott választástól nem kell félnünk. A mai közvéleménykutatások szerint a Fidesz áll nyerésre. Orbán Viktor azonnal boldoggá tesz 3 millió embert, hiszen megigérte szüleinknek a 14. havi nyugdíjat,a munkaképes lakosságnak a teljes foglalkoztatottságot , s még egyéb csemegéket. 1-2 hónap s visszatér a Kádár rendszer. Nem ettől akartunk megszabadulni 90-ben? Ez is " világszabadalom " lesz!”
 • 3. 49. 2008. április 01. 07:55
  „Ha a Fidesz a normális ellenzék szerepét töltötte volna be, akkor az ország nem itt lenne.
  Remélem az MSZP megint összetart, és ha kell, akkor meg tudja mutatni, hogy kissebbségben is képes talpon maradni Gyurcsány vezetése alatt
  Orbán még azt sem tudta elérni, hogy csak a Fidesz-szel nyerjen a választásokon, mindig kellett neki egy olyan párt, aki tolja a szekerét, és akit tönkre lehet tenni a négy év alatt.”
 • 2. Regos Bendeguz 2008. április 01. 02:49
  „Eleg volt a komcsikbol !!!”
 • 1. kotnyeles 2008. március 31. 22:32
  „A Fidesz is legalább annyira felelős ,mint a többi .Ők kavarták a sz....t .Ezt akarták. Orbán megrendelte a koronát.
  Reméljük Gyurcsány nem futamodik meg, erre megy ki a fidesz játéka. Arrogáns, erőszakos párt .
  Egypárt rendszert akar,diktatúrát. Nem tűr meg maga mellett másokat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szekeres: Tárgyalásokkal kell megoldani a koalíciós vitát

"Demokratikus módon, tárgyalásokkal kívánjuk konszolidálni a koalíció helyzetét"- ezt mondta… Tovább olvasom