Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

A médiavisszhangot kifogásolja a bíróság a Tánczos-ügyben

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) panaszbizottságához fordult a Vas Megyei Bíróság: álláspontjuk szerint sérült a kiegyensúlyozott tájékoztatás elve a Tánczos-ügy kapcsán - tudta meg a Vas Népe című lap.
A Vas megyei Bíróság szerint rosszhiszeműséget feltételez, hogy egyes sajtóorgánumok a Tánczosról szóló híradásokban megkérdőjelezik a bírósági eljárások tisztességét, a bizonyítékok értékelését.

Laky Ferenc, a megyei bíróság elnöke kifogásolja, hogy a hírekben az egyoldalú információk azt sugallják, hogy a bírósági eljárások tisztességtelen módon zajlottak, az igazságszolgáltatásban ténykedők megfelelő alap nélkül értékelték a bizonyítékokat.

Az elnök úgy véli, hogy a médiának nem lehet feladata a bírósági eljárások megkérdőjelezése, különösen akkor, ha a jogerős döntést a legmagasabb bírói fórum hozta, mint Tánczos Gábor esetében.

Olvasóink írták

  • 1. Cseter János 2008. január 24. 11:20
    „Nevetséges! Még, hogy nemmlehet a felszínre hozni a valóságot? Aki ismeri a birói kaszt "függetlenségét" az ledöbbenik ez újabb cenzúrálás felvetésén! Nem "Istenek" a bírók sem! Ha nem kapnak elég bizonyítékot, akkor a meglévők alapján ítélkeznek! Főleg ha beleuntak a várakozásba! No meg majd csak elévűl a büntethetősége és, akkor azzal már a kutya sem mtörődik, hogy e miatt az élete végéig fosztogathatják az embereket a tolvajok! Sőt már olyan törvényeket is kreálnak, hogy csak a "Jogi kaszt" terjeszthet elő ügyeket a már "Főméltosági rangban tetszelgő bírókhoz"! Ezek már, azt képzeli magukról, hogy Ők az élet és halál urai! Közben ncsupán annyira gyávák, hogy a hétköznapi embereket a kiváltságaikkal elfedik a közvélemény elől!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A beteg Horn Gyula nem ismeri fel párttársait

Nincs életveszélyes állapotban Horn Gyula, bár szellemileg "nincs jól" - írja a Bors című lap. A… Tovább olvasom