Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

A saját polgármestere miatt mehet csődbe Neszmély

Saját polgármestere viheti csődbe a Komárom - Esztergom megyei Neszmélyt. A falu első embere ugyanis hitelkezességet vállalt és adót csalt, legalábbis ezt állítja a képviselőtestület. Az ügyben már a rendőrség is vizsgálódik.
Benkő Ferenc a testület tudta nélkül vett fel hitelt két önkormányzati cég számára is. A hitelfelvételhez olyan határozatokat csatolt, melyeket a képviselők sohasem láttak. A bank február elején jelentkezett az önkormányzatnál és a hitel valamint a kamatok visszafizetését követelte. Ott azonban semmit sem tudtak arról, hogy a polgármester 35 millió forintra vállalt kezességet - mondta a Független Hírügynökségnek Mike Péter önkormányzati képviselő.

A képviselők azt állítják, a polgármester még 2003 - ban rávette a település legnagyobb adózóját, hogy ne fizesse be az iparűzési adót, inkább adja kölcsön önkormányzati társaságoknak. Ezek gazdálkodásáról azonban nem számolt be a testületnek. Így azok arról sem tudtak, hogy az adóhiányt hitelből próbálta meg pótolni.

A Komárom - Esztergom megyei Rendőr-főkapitányság ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást, aki a község sérelmére hűtlen kezelést, csalást, sikkasztást és több rendbeli okirathamisítást követett el - mondta el Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az 1500 lakosú önkormányzat számára a közüzemi díjak és a köztisztviselők bérének kifizetése is komoly gondot okoz, és azt sem tudják, hogy miből fizetik ki a hitelt. A polgármester egészségügyi problémákra hivatkozva április 15 - vel lemondott tisztségéről. Azóta senki sem látta faluban, állítólag kórházban van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jól teljesítettek a magyar mentőkutyák Dubaiban

Jól teljesítettek a magyar mentőkutyák a Dubaiban megrendezett egy hetes nemzetközi felmérésen,… Tovább olvasom