Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Áprilisban utal a kormány a Magyar Olimpiai Bizottságnak

Áprilisban utalja a kormány a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) részére az állami támogatást, állításuk szerint ugyanis ebben állapodtak meg. Közben a MOB a szponzoroktól kért segítséget és azt állítják: nem kizárt, hogy hitelt kell felvenniük.
Schmitt Pál a MOB elnökségi ülésén arról beszélt, hogy az olimpia évében elment úgy három hónap, hogy egy fillér állami támogatás nem érkezett. A kormány szerint viszont pár héten belül megérkezik a pénz, és ezt a bizottságban is tudják, hiszen ebben állapodtak meg.

Elbert Gábor, a sportért felelős szakállamtitkár azt mondta, hogy az állami költségvetésnek van egy logikája, különböző rendeleteket, szabályozókat minden évben el kell fogadni. Ha ez megvan, akkor lehet pénzt kiutalni. Hozzátette: kétségtelen, hogy a sport számára egy lassú folyamat.

A MOB ügyvezető igazgatója szerint viszont ők már nem tudnak várni. Molnár Zoltán úgy fogalmazott, hogy utólag nem lehet repülőjegyet fizetni, vagy a sportolók szállásköltségeit kifizetni. És egyáltalán a sportolók egyenruháját, sportfelszerelését utólag nem lehet fizetni.

Az olimpiai bizottság most a szponzoroktól kér segítséget, és lehet, hogy hitelt is felvesznek. A MOB-nál ugyanakkor azt mondják, a sportolók felkészülését a pénzügyi gondok nem befolyásolják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fodor felfüggeszti tisztségét az SZDSZ Ügyvivői Testületében

Fodor Gábor felfüggesztette tisztségét az SZDSZ Ügyvivői Testületében, amíg a párt Országos Tanácsa… Tovább olvasom