Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Az ENSZ szakértői Magyarországot bírálták a romák helyzete miatt

Genf - Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának szakértői szigorúan bírálták Magyarországot a növekvő antiszemitizmus és a romák helyzete miatt.
A romák helyzetét a "diszkrimináció" és a "rossz bánásmód" kifejezésekkel jellemezték csütörtökön nyilvánosságra hozott országértékelő jelentésükben.

A testület 18 szakértője a tagállamok rendszeres ellenőrzése keretében foglakozott Magyarországgal, és azt vizsgálta, hogy milyen intézkedésekkel tesz eleget a polgári és politikai jogokról szóló nemzetközi egyezménynek.

A jelentős roma kisebbséget "nagyon széles körű társadalmi előítélet és hátrányos megkülönböztetés sújtja" - mondta Michael O,Flaherty, az Emberi Jogi Tanács tagja Genfben, a dokumentumot bemutatva. A magyar fél is elismerte, hogy a társadalom hozzáállását meg kell változtatni - tette hozzá.

A szakértők nyugtalanítónak nevezték, hogy a roma kisebbség "általánosító és rosszindulatú kijelentések célpontja a közszereplők, a média és a hivatalosan feloszlatott Magyar Gárda részéről", a rendőrség pedig "folyamatosan rosszul bánik velük".

A romák beilleszkedésére kidolgozott kormánystratégia ellenére e kisebbséget még mindig háttérbe szorítják az oktatásban, a lakáshoz jutásban, az egészségügyben és a politikában - állapították meg.

O,Flaherty aggodalmát fejezte ki amiatt is, hogy a magyar alkotmánybíróság olyan széles körűen értelmezi a szólásszabadságot, hogy az szerinte már akadályozza a jogi fellépést a gyűlöletbeszéd ellen.

A szakértők felszólították Magyarországot a tolerancia erősítésére, és arra, hogy lépjen fel a fajgyűlölet motiválta bűncselekmények ellen, és járjon el a Magyar Gárda volt és jelenlegi tagjaival szemben. A jelentésben az áll, hogy a magyarországi roma kisebbség mintegy 700-800 ezres létszámú.

Olvasóink írták

 • 17. mosómasa 2010. október 29. 14:37
  „A kedves szakértők költözzenek be egy borsodi településre, s pár hónap , de lehet pár nap után is ! , másképp fognak nyilatkozni e témában. Kívülről , meg Bp-ről a bársonyszékből könnyű ilyen véleményeket megfogalmazni. Tessék köztük élni, s máris nem fognak rasszistának kikiáltani minden panaszkodót. Ne a pálya széléről dirigáljunk!”
 • 16. szilléri 2010. október 29. 10:09
  „Az Egyesült Államokban a fehérek és a távol keletiek dolgoznak.
  A latinok és a feketék már nem annyira.
  Természetesen van kivétel, de a matematikai statisztikai átlag nem rasszista !”
 • 15. t680822g 2010. október 29. 09:45
  „Ez a nagy Liberalizmus Nyugaton a bevándorlókkal, bevándorolt és egyéb idegenekkel (cigányokkal) szemben meg fogja bosszulni magát... Mindenki Amerikát majmolja, de nem jönnek rá, hogy az USA modell európa idegen. Majd rájönnek, hogy hibáztak ha a szapora kissebbség kidurja saját hazájukból a hazájukban élő nemzeteket. Hallottam olyat is, hogy Franciaország lesz az első európai iszlám köztársaság...”
 • 14. 751510 2010. október 29. 09:26
  „Gondolom itt arra gondolt az ENSZ-biztos, hogy nekünk is a nyugati államok (Fr., Ger, Den, Swe... ) demokratikus mintáit kéne követnünk...”
 • 13. Hmmm... 2010. október 29. 08:20
  „Bocsanat, nem 20 evtized, hanem 20 ev!”
 • 12. Hmmm... 2010. október 29. 08:15
  „Az orszag, az az a kormany hibaja a jelenlegi helyzet. Azomban a ciganysagot nem meg tobb juttatasban kell reszesiteni, hanem az elmult 20 evtized alatt elkovetett hibakat kell korrigalni, az irrealis es logikatlan kulombsegtetellel kialakitott abszolut torz helyzetet kell megvaltoztatni. Ez varhatoan a ciganysag tobbsegenek nem fog tetszeni es varhato a tovabbi visszhang. Ezzel parhuzamosan, az elmult idoszak politikajanak szemelyes es csoport erdekek alapjan az volt a celja, hogy palast alatt lehetoleg minel tobb elonyt es toket juttassanak izraeliek szamara /egeszsegugyi intezmenyek es mas ingatlanok eladasa/. Termeszetesen a vezetoseg szemelyes erdekei es az idegen erdekek ellentetesek az orszag erkolcsi es gazdasagi erdekeivel, ami az ossztarsadalmat serti es termeszetes a polgarok felhaborodasa, hiszen a legtobb ember szamara ez elet egyre nehezebbe valt, sokuk szamara szinte lehetetlenne. Remelem,a jelenlegi kormany valoban tesz lepeseket ezen hibak kikuszobolesere, bar varhato tovabbi nemzetkozi es belfoldi ellenkezes.Szerintem a voros iszap ugy is kapcsolatban van a politikai valtozassal, nekem nagyon bosszu szaga van!”
 • 11. moderator 2010. október 29. 08:02
  „"Tudván, hogy egy olyan országban mint amilyen Magyarország 2015-ben a munkaerőpiacra belépők egyharmada roma lesz." Soros György
  http://www.kronika.ro/index.php?action=open&res=41648”
 • 10. KolompárRómeó 2010. október 28. 21:37
  „"e kisebbséget még mindig háttérbe szorítják az oktatásban, a lakáshoz jutásban, az egészségügyben és a politikában"

  Naja. Én nem kapok csak azért lakást, vagy házat, mert magyar vagyok. Sőt, én adózhatok, meg spórolhatok, hogy vegyek, de szerencsére az adómból ezek kapnak.
  A politikában ott van a Kálámpár Orbán, aki ellen több ügyben folyik eljárás és semmi baja. Vagy ott volt a mohácsiviki, aki csak akkor tudott visítani, ha cigányoknak esett baja, de akkor bölcsen kussolt, amikor "magyar állampolgárok" lincseltek, raboltak, gyilkoltak.

  Tényleg háttérben vannak.”
 • 9. KolompárRómeó 2010. október 28. 21:34
  „Michael O,Flaherty költözzön lányaival egy putri közepére. Majd akkor rájön, hogy ki a hunyó.”
 • 8. KolompárRómeó 2010. október 28. 21:31
  „Teljesen logikus. A magyarok tehetnek Szögi tanár úr meglincseltetéséért, Cozma leszúrattatásáért, sok idős ember kirablásáért, gyermek- és fiatalkorúak rablásáért, tizenévesként már 2-3 kölköt a világra pottyantókért, stb.
  Sőt, elhatárolódom saját magamtól is, hogy meccsoda bűn terhel engem, sőt, egyenesen miattam is történtek a fenti esetek.

  Eldobom az agyam!”
 • 7. jozko 2010. október 28. 21:30
  „A bírálatot komolyan kell venni:

  Tanuljunk a nagyoktól!
  Milyen remek megoldást talált például Franciaország!
  Vagy Kanada!”
 • 6. apátfalvi 2010. október 28. 21:00
  „Hülyeség.”
 • 5. dodó 2010. október 28. 20:30
  „Mibe fogadjunk, hogy ezek az ENSZ-szakemberek a választott nép fiai?”
 • 4. apátfalvi 2010. október 28. 20:23
  „Tisztelt ENSZ!

  Az antiszemitizmusért a legnagyobb felelősök a ......... szélsőjobboldali hírportálok, melyek a 30-as évek ilyen lapjaihoz hasonlóan uszítják a magyarokat a zsidók ellen, nem egy esetben erőszakra is buzdítanak, a zsidó származású magyar honfitársainkkal szembeni, II. vh. alatti attrocitásokat pedig helyeslik, jogosnak állítják be. ........

  A cigányok kérdése azonban más tészta. Magyarországon jelenleg olyan, pozitív diszkriminációs eljárások vannak érvényben a cigányok javára, hogy azok nem rasszizmus vagy fajgyűlölet miatt háborítják fel a nem cigány magyar embert. Az ENSZ szakértői biztosan nem tudják azt,hogy az osztálytársát agyonverő vadállatnak 1 év felfüggesztettet adtak, biztosan nem tudják azt, hogy a fatolvajok, fémtolvajok, utcai késelők és a hasonló mocskok majdhogynem zavartalanul garázdálkodhatnak, terrorizálhatnak. Természetesen minden normális magyar ember tudja, hogy a cigányok között vannak rendes, becsületesen, dolgos emberek. Nem is őket szidják a normális honfitársaink, csak azok, akik a már említett, komolynak semmiképpen sem mondható, neonáci propagandamocskon nőttek fel. Ezek felelősei...... rákos sejtként mérgezik Magyarországot. De a pozitív diszkrimináció ellen is tennünk kell, mivel egyetlen örök igazság van, amely megkérdőjelezhetetlen: MINDEN EMBER EGYENLŐNEK SZÜLETETT!
  <moderálva...>”
 • 3. t680822g 2010. október 28. 20:00
  „Már elnézést kérek, de 3 éve még 600 ezer romáról tudtam... Azóta 150-200 ezerrel többen vannak... Egyes becslések szerint a felelőtlen gyerekvállalásuk következtében 2050-re többen lesznek mint mi Magyarok... Mi ez, ha nem horror...”
 • 2. kekeczke 2010. október 28. 19:48
  „az ensz szakértők hazavihetik magukhoz mind a 800ezret ! ! !”
 • 1. igazságkereső 2010. október 28. 19:29
  „Az ENSZ szakértői ne diszkrimináljanak,mert Magyarországon nagy valószínűséggel 3 millió ember van abban a helyzetben,melyet az ENSZ szakértői csupán a romákra determinálnak!Óriási tévedésben van az ENSZ, mint írtam 3 millió ember van ebben az országban nagyon nehéz helyzetben és sajnos megoldásra nem látszik törekvés,miközben milliárdok mennek ki az országunkból. Lenne itt megoldási algoritmus,csak úgy látszik nem kívánnak vele élni az illetékesek. A legkönnyebbnek az emberek utcára lökése látszik és nem lehet észrevenni az ennek az ellenkezőjére törekvést!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lang Györgyi és Gáspár Győző több mint 10 millióval tartozik az APEH-nek

Tartósan tartozik például a Bedőlt Ezis Válságban Lévő Kft., a Hasitasi Hármas Kft., és a Sokasara Delta Kft. is. Tovább olvasom