Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Az MSZP szerint komoly a tanácstalanság a Fideszben

Az MSZP szerint az, hogy Orbán Viktor az eredeti február 18-a helyett először február 20-ra, majd március 6-ra halasztotta évértékelő beszédét azt jelentei hogy komoly a tanácstalanság a Fideszben.
A kormánypárt arra kéri a Fidesz elnökét, hogy évértékelő beszédében végre mondja el pártja átfogó javaslat-csomagját a válság megoldására, vagy ha nincs ilyen, legalább a kormány javaslatairól alakítsa ki véleményét.

Mesterházy Attila az MSZP frakcióvezető-helyettese pénteken elmondta: az MSZP szerint a jelenlegi gazdasági válságban több európai országban is sikerült már a legnagyobb kormánypárti és ellenzéki pártoknak megállapodniuk az országuk érdekében. Mesterházy szerint Magyarországon is erre lenne szükség, ezért az MSZP azt tudakolja Orbán Viktortól: hajlandó-e együttműködni a kormánnyal az ország érdekében.

Olvasóink írták

 • 18. radenko 2009. február 21. 07:41
  „A kis metszett farkú gyerek a farkától nem látja az erdőt , csak ha ki megy Izraelbe.”
 • 17. flexsnake 2009. február 21. 07:16
  „Két ostoba tehetségtelen politikus a régi rendszerből. Nem is olyan régen láttam egy régi felvételt róluk. Mint két gonosz úttörő :D”
 • 16. achilleus 2009. február 20. 20:10
  „15. hozzászólás Luckatosh 2009.02.20. 20:08
  Vaúúú !!! ;-)”
 • 15. Luckatosh 2009. február 20. 20:08
  „Orban Viktor monnyon le!”
 • 14. achilleus 2009. február 20. 19:44
  „Két hónappal is ugyanez a süket duma ment, egy kis ízelítő az MSZP gyűlöletpolitikájából, egyenesen az MSZP honlapjáról. És az ország sorsa ezeknek a szellemi toprongyoknak a kezében van. Elborzasztó:
  A Fidesz elnöke inkább a háborút választja
  Belföld | Forrás: MTI/mszp.hu | 2008. december 19.
  Orbán Viktortól kell megkérdezni, miért gondolja úgy, nem az a dolga politikusként, hogy az ország javát keresse
  Gyurcsány Ferencet meglepte, hogy Orbán Viktor elutasította kettejük találkozóját. A miniszterelnök erről az MR1 Kossuth Krónikájában beszélt péntek reggel. A kormányfő azért lepődött meg az elutasításon, mert mint mondta, a Fidesz elnökének az elmúlt hetekben több olyan nyilatkozata is volt, amely arra utalt: hallja az emberek igényét, hogy beszélni, tárgyalni kell, mint minden más normális országban. Abszurd, hogy hír tud lenni Magyarországon, hogy az ellenzék vezére és a kormányfő tárgyal egymással - fűzte hozzá.

  Arra a felvetésre, hogy miért nem korábban - például a költségvetés elfogadása előtt - kezdeményezte ezt a találkozót, a miniszterelnök úgy válaszolt: a Fidesz politikája az elmúlt 2-2,5 évben arra épült, hogy a kormányt megbuktathatja, az utolsó fél évben pedig a cselekvőképtelenségét akarta bizonyítani. A jövő évi büdzsé elfogadásával világossá vált, hogy ez a stratégia nem működik, és új helyzet van.

  Úgy látja, nagyon erőteljes, egyértelmű, normális igénye van az embereknek, mert azt látják, hogy Amerikától Japánig hihetetlen gondok vannak a világban, csapkodnak a villámok. Miért nem azt teszik az ország vezetői, hogy leülnek és megbeszélik a dolgokat? Szerintem nem szabad kitérni ilyen elől - hangoztatta.

  Úgy fogalmazott: Orbán Viktortól kell megkérdezni, miért gondolja úgy, nem az a dolga politikusként, hogy az ország javát keresse. Miért gondolja, hogy kaphat felmentést az alól a kötelezettség alól, hogy mindent megtegyen a fontos változások érdekében? - tette fel a kérdést. Az ország megérett a változásokra, amelyekről beszélniük kellene. Miért a háborút, a harcot választja a megegyezés helyett? - kérdezte a kormányfő.

  Sólyom László szavaira reagálva, miszerint "napi alkukon élő kisebbségi kormánnyal nehezen lehet hosszú távú programot alkotni, és még kevésbé lehet végrehajtani a drasztikus átalakításokat", a kormányfő azt mondta: 44 törvényt fogadott el május óta az Országgyűlés, a jövő évi költségvetést olyan többséggel, amelyre nem volt példa az elmúlt nyolc évben.”
 • 13. achilleus 2009. február 20. 18:06
  „Vannak persze kultúrországok is:
  Lett megoldás: a gazdasági válság miatt lemondott a kormány
  2009. február 20., péntek 16:40 InfoRádió / MTI
  Lettországban lemondott az utóbbi időben egyre népszerűtlenebbé vált kormány, az államfő elfogadta a kabinet távozását. Ivars Godmanis kormányfő és miniszterei azután döntöttek így, hogy a koalíció két legnagyobb pártja közölte: álláspontjuk szerint csak egy új kormány létrejöttével erősödhet meg a közvéleménynek a kabinet iránti bizalma. A balti köztársaság gazdasága évek óta tartó erőteljes növekedés után süllyedt recesszióba, aminek hatására az elmúlt hetekben a belpolitikai helyzet is ingataggá vált."

  A különbség annyi, hogy ott még jelentős növekedés is volt, szemben velünk, ahol folyamatosan csökkenő növekedés jellemezte a gyurcsányi időszakot. Tehát érthetetlen, miért is kellene bíznunk ebben a kontárkormányban.”
 • 12. Power 2009. február 20. 17:55
  „A "királyi m1"-en néztem és hallgattam miniszterelnökünket 2009.február 17-én 22.40-22.50 tájban. Ebben a kb. 10 percben legalább kétszer mondott ellent önmagának. Egyszer azt mondta, a reformokról hogy ,,bátorság kérdése", majd néhány perccel később ,,nem bátorság kérdése" (közben ,,nem elég bátornak lenni").Arról is beszélt, hogy nem szívesen használja a ,,reform" szót, de ezen már én sem csodálkoztam. Beszélt arról, hogy ,,nem foglalkozunk nagy átfogó reformokkal", majd bizonyos londoni elemzők dicséretét ismertetette az ,,ilyen átfogó reformpolitikát kell csinálni". Gyurcsány beszédéből csak arra tudtam következtetni, hogy ismét hazudozik és ködösít.”
 • 11. keletaru 2009. február 20. 17:21
  „Altusz-nál hogy is volt , ugyan már . Méghogy értünk ! Mindig az a csúnya FIDESZ . Egyiksem ! Látni a véget ! Vége a mesének . Persze bölcs vezetőink böntettlenül . Mi meg nyögjük .”
 • 10. igazságkereső 2009. február 20. 17:14
  „Bizony isten,jobb lenne az országnak is, ha az MSZP nem a FIDESZ "tanácstalanságával," hanem az ország
  kormányzásával lenne elfoglalva.Mint embereket tisztelem az MSZP-seket,de ideje lenne már végre meg-
  mutatni azt is, hogy az ország elnyomorítása helyett értenek-e valami máshoz is? Mert amit most csinálnak,
  ahhoz sem szakértelem,sem MSZP-s elnökség nem kell -élén Lendvai Ildikóval,aki kitalálja ezt ez egész
  népnyomorító intézkedést - sem egy olyan miniszterelnök, aki nemzetközi konferencián miniszterelnökhöz
  méltatlan stílusban és viselkedéssel vesz részt.Hol vannak a stylistek és a protokoll szakemberek, akik elmon-
  danák,hogy kell nemzetközi szinten, miniszterelnökhöz méltóan viselkedni! A szóvivőkre már szót sem érdemes
  pazarolni, ennél lejjebb már úgysem lehet süllyedni! De hol van a magyar nép?! Ugye nem vagyunk birkák,
  vagy talán ......”
 • 9. radenko 2009. február 20. 16:56
  „A csőcselék MSZP tagok nem tanultak semmit történelemből csak saját seggüket nyalják.”
 • 8. Power 2009. február 20. 16:50
  „Amikor elfogyasztották a vacsorát, akkor jutott eszükbe, hogy még nem érkeztek meg a vendégek. :)”
 • 7. achilleus 2009. február 20. 16:39
  „"A felvetésre, miszerint Gyurcsány Ferenc kormányfő szerint mai tárgyalásai során nem az ország, hanem a saját érdekében lobbizik, a Fidesz elnöke így reagált: ,,egy szerencsétlen és sajnálatra méltó emberről van szó. Már visszavágni sincs kedve az embernek" - fogalmazott az ellenzéki politikus.

  Ja, és utána nem is mondott semmit. TÉNYLEG. (Csak azért írom ezt, mert egy MSZP-s egy hasonló kijelentés után képes órákon át kifejteni, hogy miért NEM foglalkozik politikai ellenfelével.)”
 • 6. achilleus 2009. február 20. 16:32
  „Megtaláltam, itt van, a Kossuth Rádió honlapjáról, délben:
  "A felvetésre, miszerint Gyurcsány Ferenc kormányfő szerint mai tárgyalásai során nem az ország, hanem a saját érdekében lobbizik, a Fidesz elnöke így reagált: ,,egy szerencsétlen és sajnálatra méltó emberről van szó. Már visszavágni sincs kedve az embernek" - fogalmazott az ellenzéki politikus. MR1-Kossuth, Joó Hajnalka”
 • 5. legal 2009. február 20. 16:30
  „Elkúrták, torzszülött jött világra. Egyék meg, amit főztek. Adják vissza megbizatásukat az állampolgárok kezébe. Legyen új választás. Segítse őket a rosseb.”
 • 4. SAmu 2009. február 20. 16:30
  „Agyatértek 1.-el. Ha erre a kérdésre igen a válasz az visszatérés az egypártrendszerhez.”
 • 3. achilleus 2009. február 20. 16:28
  „Ezzel szemben Orbán igen is foglalkozik az ország sorsával (MR1-Kossuth, ma)
  Dátum: 2009-02-20 14:42:42
  Orbán Viktor szerint az Európai Uniónak változtatnia kell válságkezelő lépésein, amelyek rendkívül hátrányosak Közép-Európa számára. A Fidesz elnöke azután nyilatkozott a Távirati Irodának, hogy Varsóban tárgyalt Donald Tusk lengyel miniszterelnökkel. Elsősorban azt kifogásolta, hogy Brüsszel külön válságkezelést dolgozott ki az eurózónán belül lévő államok számára, míg az eurózónán kívüli országoknak jószerével nem jutott semmi. Orbán Viktor szóvá tette azt is, hogy az euróövezethez nem tartozó államok nem jutnak euróhoz, mert az eurózónában működő anyabankok nem adnak elegendő forrást leánybankjaiknak. Orbán Viktor, aki az Európai Néppárt alelnöke is, kezdeményezte, hogy az Európai Néppárt miniszterelnökeinek következő csúcstalálkozóján Közép-Európa egységesen lépjen fel ebben az ügyben. (MR)”
 • 2. achilleus 2009. február 20. 16:25
  „Gondolom már mindenki elfeledkezett a tavalyi műsorról, amikor gyurcsányi halasztgatta, hogy Orbán után tarthassa, akkor sikerült. Ma a Kossuth Rádió erről kérdezte Orbánt, aki valami ilyesmit mondott: Nem foglalkozik ennek a szerencsétlen embernek a vádaskodásaival, arra sem érdemes, hogy visszavágjon. (kb.)”
 • 1. achilleus 2009. február 20. 16:21
  „"hajlandó-e együttműködni a kormánnyal az ország érdekében?"
  Már a kérdés is hazugság. Aki ezzel a gyurcsányos rablóbandával "együttműködik", az azt nem az ország érdekében teszi. Én visszakérdeznék: Az MSZP hajlandó-e eltűnni a balféken az ország érdekében? (Költői volt, de legalább nem aljas./”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előzetesben a Cosma-gyilkosság ötödik gyanúsítottja

Előzetes letartóztatásba helyezte a Veszprémi Városi Bíróság a Cosma-gyilkosság ötödik… Tovább olvasom