Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Bársony szemüvegtok

Ez a piros, bojtos szemüvegtok pompás ajándék lehet, ráadásul szemüveg helyett bármilyen csecsebecsét is tarthatunk benne.

Hozzávalók:
maradék piros bársony, maradék selyem vagy szatén a béléshez, Vlieseline H 280-as típusú melegítő közbélés, sárga és zöld hímzőfonal, készen kapható bojt, hegyes fejű hímzőtű, színben harmonizáló varrócérna.
Méret: kb. 24x10 cm

Kivitelezés:

Egy ív félbehajtott papírra rajzoljuk meg a hajtás mentén a minta felét, majd vágjuk ki a mintarajzot, így kihajtva a papírt szimmetrikus mintarajzot kapunk. Körben 1 cm széles varrásráhagyással szabjuk ki a szabásmintarészt a bársonyból, a bélésből és a melegítő közbélésből.

Boszorkányöltéssel (A jelű mintarajz) és a margarétaöltéssel (B jelű minta) hímezzük ki a bársonyból szabott részt. Színével felfelé fordítva fektessük le a bársonyból szabott részt, helyezzük rá a bélést, majd a melegítő közbélést. elcsúszás ellen a felső szélén férceljük össze a részeket. A felső széle mentén varrjuk össze a részeket. A varrásráhagyást vasaljuk

a melegítő közbélésbe. Színével felfelé fordítsuk ki a bársonyból szabott részt.

A hosszanti tengely mentén összehajtva férceljük össze a részek eltisztázatlan szélés – ekkor a bársonyból szabott rész belül van. Toljuk belülre a rojtot a táska csúcsában, ekkor a rojt zsinórja kiáll. Varrjuk össze a táska külső szélét, ekkor a rojt zsinórját is fogjuk a varrásba. Fordítsuk ki a táskát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Táltoskeresők

Változatlanul nagy népszerűségnek örvend az „Olvasni jó!” kampány, amely a negyedik… Tovább olvasom