Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Bemutatták Pálffy István új könyvét

Bemutatták Pálffy István író, Fidesz-KDNP-s parlamenti képviselő Balatonfüred és Tihany című útikönyvét szombaton délután Balatonfüreden.
A 176 oldalas könyv a szerző Egy kis hazai elnevezésű útikönyv-sorozatának legújabb köteteként jelent meg háromezer példányban.

A fotókkal gazdagon illusztrált könyvet a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület adta ki. Rádóczy Andrea, az egyesület elnöke elmondta, hogy 160 vállalkozót tömörít a szervezetük, és első alkalommal vállalkoztak könyv kiadására, ugyanis Pálffy István kötetéből sok érdekeset és lényegeset lehet megtudni Füred múltjáról, nevezetességeiről, jelenéről, fejlődéséről, de gasztronómiai és borászati kínálatáról is.

Bóka István (Fidesz-KDNP), Balatonfüred polgármestere azt mondta: Pálffy István "nagyon szereti a hazáját, a Balatont, valamint Füredet és Tihanyt", és ez a szeretet a könyvből is kiderül. A polgármester hangsúlyozta, hogy a legújabb füredi fejlesztéseket is tartalmazza a könyv.

Tósoki Imre (Fidesz-KDNP), Tihany polgármestere azt emelte ki, hogy a könyv nagyszerűen mutatja be a félsziget történelmi nevezetességeit és természeti szépségeit. Különösen szépek a Tihanyban készült fotók - tette hozzá.

Az író pedig elmondta, hogy a technikai vívmányok, az internet és a mobiltelefon világában is szükség van a könyvre, mert általuk most is "megy elébb a világ". A szerző Balatonfüredet "szép és élhető városnak" nevezte, és úgy fogalmazott, hogy a könyvvel "terelgetni" szeretné az olvasót Füreden és Tihanyban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vona: Orbán képes kivezetni az országot a válságból

Orbán Viktor miniszterelnöknek minden szempontból adott a tudása és a képességei ahhoz, hogy kivezesse az országot a válságból. Tovább olvasom