Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Biciklivel a Föld Napján az OKÉ szervezésében

Az Orosházi Kerékpárosok Érdekvédelmi Egyesülete (OKÉ) április 22-én ismét kerékpáros felvonulást rendez a Föld Napja tiszteletére. A 2005-ben alakult civil szervezet felhívására ezúttal a belvárosba tervezett kerékpárút menetvonalán tekernek a kerékpárosok.
Az OKÉ üdvözli, hogy egy sikeres pályázat által végre az orosházi belvárosban nagyszabású kerékpárút-építés kezdődik, ezáltal elhárul, vagy legalábbis minimálisra csökken a kerékpárosokat fenyegető balesetveszély.

A szervezet korábban többször hangot adott a jelenlegi közlekedési helyzet tarthatatlanságának, ami a jelek szerint értő fülekre talált. Mindezek jegyében a földnapi felvonuláson a majdani kerékpárút menetvonalán haladnak (Eötvös tér - Rákóczi út - Táncsics utca - Lehet utca - Huba utca - Rákóczi út - Eötvös tér). Természetesen a Föld Napja eredeti tartalmára, a természet- és környezetvédelemre is felhívják a figyelmet, melyet ugyancsak kerékpáros felvonulással tesznek: április 22-én, kedden kora délután a Körös-Maros Nemzeti Park kardoskúti bemutatóhelyére indítanak túrát, melyen bárki részt vehet. Az oda-vissza mintegy harminc kilométeres túra végállomásán a nemzeti park munkatársa kalauzolja majd a földnapi túra résztvevőit.

A kardoskúti túra délután két órakor indul az Eötvös térről, míg a délutáni kerékpáros felvonulás résztvevőit is ide várják néhány órával később. A gyülekező fél hatkor lesz, majd hat órakor indul a menet, rendőri felvezetés mellett. Mivel az idén hétköznapra esik a Föld Napja, a szervezők a közlekedők megértését és türelmét kérik, illetve azt javasolják: aki teheti, gépkocsi helyett alternatív közlekedési eszközt használjon legalább ezen a napon.

Olvasóink írták

  • 1. atomboy 2008. április 15. 12:52
    „Ha a kerekparut alatt arra a sz@rhalomra ertjuk, ami el van kulonitve az autouttol, akkor a kerekparosokat fenyegeto balesetveszely NEM csokken a belvarosban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több szúnyog lesz, de több pénz jut a védekezésre is

Idén több szúnyogra számítanak a Balatonnál, mint egy évvel korábban. A vérszívók irtását néhány… Tovább olvasom