Délmagyar logó

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -5°C | 2°C Még több cikk.

Bokros nyilvános vitára hívta ki Orbánt

Nyilvános vitára hívta ki Orbán Viktort az MDF miniszterelnök-jelöltje, Bokros Lajos.
Az MTI-hez szombaton eljuttatott nyílt levélben Bokros Lajos a vita kezdeményezését azzal indokolta: "az elmúlt hetek szakpolitikai káoszát látva" az a meggyőződése alakult ki, hogy "a Fidesz egy kormányzásképtelen erő".

Orbán Viktorhoz, a Fidesz elnökéhez fordulva felhívta a figyelmet arra, hogy a legnagyobb ellenzéki párt néhány hónap múlva kormányzásra készül, ami - mint írta - nagy felelősség.

"Máig azonban csak annyit tudhatunk biztosan: kétmillió ajánlószelvényt és minden korábbinál több szavazatot akarnak begyűjteni, valamint elszámoltatnának mindenkit. Kérdem tisztelettel, Önök mikor számolnak el a terveikkel?" - vetette fel nyílt levelében Bokros Lajos, aki szerint Orbán Viktor nincs könnyű helyzetben.

Állítását alátámasztva úgy fogalmazott: ma talán Orbán sem tudja megmondani, hogy pártjának prominensei milyen irányt tartanak helyesnek. "Nyugdíjügyben sem látunk tisztán, de az ingatlanadó kapcsán már négyszer vett csavart a Fidesz álláspontja. Nem látunk mást, mint egy tétova, bizonytalan óriást, aki győzelmében biztos, de nem lát tovább április 11-nél" - jegyezte meg az MDF miniszterelnök-jelöltje, aki mindezek után azt kérte a Fidesz elnökétől, hogy "szánjon rá másfél órát", hogy mellébeszélés nélkül vitatkozzanak olyan lényeges dolgokról, mint az adó- és a nyugdíjrendszer átalakítása, a költségvetési hiány és az államadósság kezelése.

"Adjon másfél órát, hogy megvitassuk álláspontomat, mely szerint az Ön által képviselt rejtőzködő populizmus tisztességtelen és veszélyes Magyarországra és a magyar társadalomra nézve" - olvasható a levélben.

Az MDF programjára kitérve Bokros Lajos kifejtette: minden magát felelős demokratának valló politikus kötelessége, hogy világos, egyértelmű, számon kérhető, finanszírozható programhoz kérje a választók támogatását. "Az MDF megtette ezt: letettünk egy korszerű és szakszerű munkahelyteremtő programot az asztalra. Ez talán nem tetszik mindenkinek, de igaz, vállalható, betartható, és számon kérhető" - fogalmazott a politikus.

Az MDF országos választmánya szombaton fogadta el a párt választási programját és hagyta jóvá az SZDSZ-szel való együttműködést is. Bokros Lajos, a párt miniszterelnök jelöltje a sajtótájékoztatón nyilvános vitára hívta ki Orbán Viktort, a Fidesz elnökét.

Az MDF választási programjának elfogadását követően a Fidesz közleményt adott ki, amelyben Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője úgy fogalmazott: "az MDF megszavazta a második Bokros-csomagot".

"Amiről már egy évtizede is azt hittük, hogy a múlt része, ma ismét fenyegető valósággá vált. Megérkezett a második Bokros-csomag, ezúttal az MDF ajándékaként, gyurcsányi csomagolásban. Magyarország köszöni, de nem kér belőle. Elég a megszorításokból, elég a Gyurcsány- és Bokros-csomagokból!" - olvasható a Fidesz reagálásában.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. DMagóg 2010. január 31. 21:17
  „31. achilleus 2010.01.31. 14:26 !

  2006. óta eddig vártak a feljelentéssel? Az már bűnpártolás! Feljelenteni Őket is!
  Ja, vagy csak kampányfogás? Jellemző!”
 • 31. achilleus 2010. január 31. 14:26
  „A szemfényvesztő Gyurcsány már az adatokat is meghamisíttatta a pénzügyminiszterével, Veressel.
  Akkor miről is beszélünk, aranka2??? A 2006-os választási kampányról van szó, gyengébbek kedvéért:
  "Az ellenzék egy jogerős bírósági döntésre hivatkozva állítja az adathamisítás tényét. Úgy vélik, a gazdasági adatok elkendőzése tudatosan történt, ezért Gyurcsány Ferencet nemcsak politikai, hanem büntetőjogi felelősség is terheli. A Fidesz büntetőfeljelentést tett az ügyben, a költségvetési bizottság keddi rendkívüli ülésén pedig kezdeményezni fogják az érintettek - azaz Gyurcsány Ferenc és Veres János - meghallgatását."”
 • 30. achilleus 2010. január 31. 12:41
  „26. hozzászólás aranka2 2010.01.31. 09:05
  Ungár Klára nevét nem látom, pedig ő elfogadta a "kihívást", amennyiben ez a kölcsönös önnépszerűsítés annak számít. Ki mondja meg, hogy ki a "komoly" párt? A Jobbik például nem parlamenti párt, 2002-ben mind a 4 az volt, ha a Jobbik igen, akkor az LMP miért nem??”
 • 29. sunyisanyi 2010. január 31. 11:06
  „az MDF a parlamentbe kerülésért mindenkivel összefog, az undorító - nyilatkozta Kósa Lajos
  Fidesz-alelnök a Hír tvben. 1998. A sohasemhazudtam Orbán a választások elött: nincs az a körülmény
  amiért a kisgazda-párttal koalícíót kössünk. Hajrá Jobbik!”
 • 28. achilleus 2010. január 31. 10:14
  „Valahogyan fontosnak látszani
  Navracsics Tibor | 2010. január 30. | Belpolitika
  Mindent meg kell tenni, hogy fontos pártnak tűnjön. Valahogyan el kell terelni a figyelmet az egyelőre még nyomorúságos jelenről. Valahogyan a majdan fénylő jövő felé kell fordítani a tekinteteket. Csak ne jusson eszébe senkinek, hogy egy évvel ezelőtt szétesett a frakció, hogy azóta is a független képviselők néha keserű kenyerét eszik a parlamentben. Ne emlékezzenek rá, hogy egy bizottsági helyért otthagyták az Európai Néppárt frakcióját az Európai Parlamentben, és az ismét euroszkeptikus korszakukat élő brit konzervatívokkal bútoroztak össze.

  Felejtsék el azt az utat, amit 2002 óta megtettek. Ne is emlegessék a fogadkozásokat a jobboldaliságról, az antalli örökségről. Békéljenek meg azzal, hogy Bokros Lajos a miniszterelnök-jelöltjük, és az SZDSZ-szel közös listán szerepelnek. Mindezeket a hazug és gagyi dolgokat valahogyan el kell felejtetni. Valahogy fontosnak kell látszani.

  Ezért enyhén pökhendi hangon előbb Vona Gábort hívja ki Bokros, majd most - hasonló hangnemben - Orbán Viktort. Valahogy fontosnak kell látszani. Ha csak egy pillanatra is, egy képernyőn lenni vele. Hátha akkor elhiszik, hogy fontos ember Bokros Lajos, hogy fontos párt az MDF - ha még így hívják egyáltalán. Csak egy közös kép, csak egy kézfogás Orbán Viktorral. Csak egy pillanatra megfürödni az ő népszerűségében és fontosságában. Csak egy pillanatra, valahogyan fontosnak látszani...

  http://jobbklikk.hu/index.php?Cikk=970”
 • 27. aranka2 2010. január 31. 09:12
  „Azért van ebben az ostoba fidesz-álláspontban valami kedvező is. Van kb. egymillió ember, aki még nem tudja, kire szavazzon. Ezek mind azt hallják majd, hogy a gyáva Orbán nem mer kiállni. EZek azután fognak a fideszre szavazni? Ugye, akkor jó.”
 • 26. aranka2 2010. január 31. 09:05
  „Legutóbb azt izadta ki a fidesz, hogy Bokros előbb döntse el Mesterházyval, ki a baloldal jelöltje, addig nem kérdés a vita Orbánnal. Nos, ez az embereket tökéletesen hülyének néző, sík demagógia. Hol van az megírva, hogy csak ketten vitázhatnak? 2002-ben pl. négyen vitáztak, mert négy komoly jelölt volt. Véletlenül most is éppen annyi van. Tessék kiállni, jobbról balra haladva: Vona, Orbán, Bokros, Mesterházy.”
 • 25. DMagóg 2010. január 31. 08:30
  „A Fidesz és vezérének stílusa az ellenszenv keltésében élenjáró, de ennél többre nem is futja.

  Mernek nagyot álmodni, ami kell és jó dolog. De, néha magukhoz térve bemutathatnának egy-két megvalósíthatósági tanulmányt is, mert Ők előszeretettel -okkal és joggal- szokták hiányolni a hatástanulmányokat. Egy-két számtanpéldával megbirkózhatnának, mert különben az álmok hamar tovaszállnak. Álljon ki az iskolatábla elé és mutassa be, mit, miért, mikor, miből, kivel, mivel és hogyan? Egyszerűbben: a célok, az eszközök és a módszerek összhangjának, működőképességének a bemutatása. Egyébként meg, álom, álom édes álom!

  Az elődök elszámoltatását már oly sokszor beígérték, sosem lett belőle semmi. Most sem lesz, mert a pénzek jogszerű módon szivárognak, tűnnek el. Ezt már Ők is bebizonyították, ebben szakértők.

  A kampány, a politikusnak mondott (futtató) bandák háborúja, a prostituál(ódot)tak zavartalanul lopják szét a közpénzeket, csak a futtatóik változnak időnként. Válasszatok csak!”
 • 24. Pinaman 2010. január 30. 21:56
  „Hogy jon ahhoz egy gyuttmont bokros lajos hogy egy asztalnal beszelgessen a mi Orban Viktorunkkal? Szebb Jovot Elvtarsak! Shalom”
 • 23. aranka2 2010. január 30. 21:21
  „Asztenoszsz, a nektek megfelel a fidesz, szavazzatok te mindannyian a fideszre. Én nem. Ezen kívül, ha van számomra gyűlöletes korszak, akkor az a kommunista diktatúra ideje. Másik ditatúrát sem akarok, ezért rühellem a fideszt.”
 • 22. 648452 2010. január 30. 21:17
  „A volt MSZP-és Szűrös Mátyásnak, volt köztársasági elnökünknek nagyon igaza van, amikor azt állítja, hogy
  "az MSZP a nagytőke érdekeit szolgáló neoliberális párt".
  Szűrös Mátyás szerint az MSZP nem szociáldemokrata, hanem egyszerre bolsevik jellegű és a nagytőke érdekeit szolgáló neoliberális párt.Ezzel a megállapításával teljesen azonosulni tudok és egyetértek.

  Valószínűleg már a 6-os metrót építhetnénk, ha anno megmarad Szűrös, Németh Miklós és Pozsgay és nem a neoliberális, privatizációs újmilliárdos, vállalatgyűjtő, harács ripacsok kezébe kerül a magyar kormány.

  A ripacsok nem magát az embert tartják a legfontosabb tőkének, amelyet elsősorban védeni és értékelni kell, hanem a pénzt, mert nem ismerik az emberbarát gazdaságot. Ezért van a gazdasági világválság, és ugyanezért van társadalmi, gazdasági és morális válság az országban.”
 • 21. floridaimagyar 2010. január 30. 21:09
  „Sokat nezi az USA valasztasokat - mi imadjuk a nyilvanos valasztasi vitakat mert tobb benne a drama a siras mint a reality show-ban:), neha az internetrol hoznak fel kerdeseket es abszolut felkeszules nekik rogtonozve kell jo valaszt adniuk. Jo szorakozas.”
 • 20. asztenoszsz 2010. január 30. 21:02
  „KovácsPistike - osztom a véleményedet, a mi utcánkban is irtják már a szegfűt, ibolyát, bokrokat, a retkes kertet is lebetonozta a szomszéd, kókadnak a kertek, Ferenc napra csak tövis lesz, rózsa nélkül.”
 • 19. Tapasztalt 2010. január 30. 21:01
  „Pisti te unalmas nagyokos, és viktorod reformelképzeléseiről mit tudsz? Pedig szivni fogsz te is tőlük. Sajnos az egész ország is, ha megkapja a 2/3.-ot.”
 • 18. asztenoszsz 2010. január 30. 20:53
  „aranka2 - te a komcsik csecsén nevelkedtél,most is ők pénzelnek téged, igazad van, ha őket kedveled már vagy 76 éve (más fórumon nyilatkoztál a korodról, úgy emlékszem, ennyit írtál)
  Nekünk viszont megfelel a Fidesz is.”
 • 17. KovácsPistike 2010. január 30. 20:45
  „A nyugdíjasok feltűrhetik a gatyaszárat és már készíthetik is a pénztárcájukat havi tízezer személyenként (gyerek, nyugdíjas) egészségbiztosítási járulék.

  A harcsabajuszú former reformer reformjai mindent megreformálnak:
  1. minden 18 éven felüli fizessen egészségbiztosítási járulékot
  2. még a nyugdíjasok is
  3. még a kisnyugdíjasoknál sincs teljes kompenzáció
  4. megszüntetni a minimálbér adómentességét
  5. értelmetlen a 13. havi nyugdíj
  6. értelmetlen a 13. fizetés is

  A muter már nem szereti sem a szegfűt, sem az ibolyát, a kertben még a bokrokat is kivágatta a faterral. Nem győzünk takarítani a madarak után.

  Demokrácia=demokraták+erkölcs
  "Ha mindenki hazudik körülöttünk, akkor az igazmondás forradalmi cselekedetnek számít."
  (George Orwell)”
 • 16. insideman 2010. január 30. 20:43
  „ez a baj... Mo-n rengeteg birka és befolyásolható ember van,aki eddig az MSZP-re...majd most a FIDESZ-re fog szavazni.. miért lesz nekünk jó Orbán Viktor? vki okos magyarázza meg legyenszives....
  igaza van itt több embernek,h CSAK a Jobbik-nak és Bokros-nak van programja!”
 • 15. igazságkereső 2010. január 30. 20:42
  „#aranka2!Szoktál tv-t és abban híradót és egyéb beszélgetős műsort nézni? Aligha, mert ha igen tudhatnád, hogy az általad imádott Bokros atyád hívatkozik nagy előszeretettel túlfogyasztásra! Mielőtt engem idézel,légy körültekintő és tanulj meg értelmezni mondatot,mert ezek szerint ez fogyatékosság Nálad!”
 • 14. aranka2 2010. január 30. 20:42
  „Asztenoszsz, "gulyás-szavazó," "bajszoska," perzekutor," komoly, tárgyszerű érvelés. Ennyit tud a fidesz. A legkártékonyabb párt ebben az országban.”
 • 13. Tapasztalt 2010. január 30. 20:42
  „Bokros vezetésével az MDF bejut, és lessznek még a gyáva, öntelt, szakmailag felületes, felkészületlen Orbánnak kellemetlen percei Bokrossal a felkészült szakember szemben. És persze az ország is igencsak szivni fog majd Orbán miatt, de akkor már késő lessz, ha megkapta a 2/3.-ot.”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tömegverekedés: ketten meghaltak, hatan őrizetben

Hat embert vett őrizetbe a rendőrség a Borsod megyei Hangácson történtek miatt, ahol két ember… Tovább olvasom