Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Bróker-botrány: Jövő csütörtökön várható ítélet

Augusztus 28-án várható első fokú ítélet a K&H ügyben a Fővárosi Bíróságon - derült ki a pénteki tárgyalási napon. Az ügyész korábbi vádbeszédében súlyos büntetéseket indítványozott az ügyben. A vádlottak ártatlannak vallották magukat.

A vád július közepén Kulcsár Attila, a K&H Bank Önkormányzati és EU-projektek Igazgatóságának volt vezetője, a K&H Equities Portfoliókezelő Üzletágának volt vezetője esetében letöltendő szabadságvesztést, a közügyek gyakorlásától való eltiltást, 229 millió forintos vagyonelkobzást és azt indítványozta, hogy Kulcsár Attilát a bíróság tiltsa el a befektetési szolgáltatási tevékenységtől, mint foglalkozástól.

Kulcsár Attila mellett 10 vádlott számára indítványozott az ügyész letöltendő, végrehajtandó szabadságvesztést. Közöttük Kerék Csaba, a Britton C&C Kft. tulajdonosa, illetve ügyvezető igazgatója, Rejtő E. Tibor, a Kereskedelmi és Hitelbank Rt. volt vezérigazgatója, Mészáros János, a Britton C&C. Kft. tulajdonosa, illetve ügyvezető igazgatója, Bitvai Miklós, az Állami Autópályakezelő Rt. volt vezérigazgatója, Garamszegi Gábor, a Betonútszolgáltató és Építő Rt. volt vezérigazgató-helyettese, Forró Tamás, a Zöld Újság Rt., és Schönthal Henrik, a Montrade és a Balmore cégek volt vezetője esetében indítványozta még az ügyész a letöltendő szabadságvesztést.

A Kulcsár Attila nevéhez fűződő, a vád szerint több, mint 8 és félmilliárd forint kárt okozó sikkasztás-sorozat 2003-ban robbant ki, a Fővárosi Főügyészség három éve emelt vádat, a büntetőper két éve kezdődött el.
 

Olvasóink írták

 • 5. Hmmm 2008. augusztus 23. 03:11
  „Hány milliárd eltünik,és majd ráfogják a nyuszira!
  Vagy ha arra nem sikarül...a takarítónénire!”
 • 4. maci52 2008. augusztus 22. 18:36
  „Ezért ragaszkodnak ezek a tetves komcsik a hatalomhoz,egypárt rendszer visszatért,most nekik kellene kötél a nyakukba.”
 • 3. KukoricaJancsi 2008. augusztus 22. 14:15
  „Nem támogatom a "büntetéseket", de ebből az esetből is látszik, hogy a pénz milyen fontos a mai embernek:
  ugyanúgy szabadságvesztés jár a sikkasztásért mint a gyilkosságért.
  Na és hány "évvel" ér többet az emberi élet???
  Az majd kiderül.”
 • 2. keserű cukor 2008. augusztus 22. 13:42
  „Valyon az a bizonyos Gyurcsányi Ferenc (no, nem a Gyurcsány miniszterelnök, csak az, akinek a neve hasonlít rá, és ugyan ott lakik, no meg az anyja neve véletlen ugyan az) is ülni fog?”
 • 1. zoltanz 2008. augusztus 22. 12:23
  „Öt évet szarakodtunk el, ez elegendő idő ahhoz, hogy az érintettek biztos helyre menekítsék a vagyonukból azt a 229 milliót, amit el kellene kobozni. Mert a többi ugye maradhat náluk, a 229 millió híján 8 milliárd! A nyomorult kis nyugdíjas meg gondolkozzon azon, hogy télen, ha eszik, akkor megfagy, ha fűt, akkor éhenhal. De jó azért, hogy szó szerint a 10 körmével kaparta ki a romokból ezt az országot annakidején, a múlt században. Beállt az eke elé, szántott, túrta a földet, hogy legyen mit enni, téglát pucolt, gyárat épített, hittel, vasakarattal töretlen szorgalommal gyarapította a hazát. Most meg a létbizonytalanság szélén egyensúlyoz. Szégyen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KSH: Kevesebb turista jött az országba

2008 első félévében 17 millió külföldi érkezett Magyarországra, 2 százalékkal kevesebb, mint tavaly ugyanekkor. Viszont 12 százalékkal többet költöttek, összesen 449 milliárd forintot hagytak itt Tovább olvasom