Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Bűnüldözés: százból hat forint lett meg

A korábbinál hat százalékkal több, körülbelül 276 ezer vagyon elleni bűncselekmény történt 2007-ben itthon. Az elkövetők legalább 170 milliárd forint kárt okoztak, a károsultak legtöbbje futhat a pénze után.
A rablások száma 15 százalékkal nőtt 2006-hoz képest, a csalásoké 75-tel. 130 ezren váltak lopás, 40 ezren csalás, 17 ezren lakásbetörés, 7500-an autótolvajok áldozatává tavaly. Továbbra is Budapest a legveszélyesebb város: itt ezer lakosra átlagosan 24, nem erőszakos, vagyon elleni bűncselekmény jut - ez az országos átlag csaknem duplája.

Az adatok szerint a megyék közül Békésben és Tolnában történt a legkevesebb ismertté vált vagyon elleni bűncselekmény 2007-ben, Baranyában pedig a legtöbb.

Olvasóink írták

  • 1. Cseter János 2008. január 22. 12:34
    „Minden normális ember tudja, hogy még mindig a fejétől bűzlik a hal!
    Ha csak a rendszerváltásnak nevezett hatalomváltogatás kezdetéig nézünk vissza láthatjuk, hogy a mai bűnüldözés sok kívánnivalót hagy maga útán. Persze ez addig úgy is marad, míg mint azt már sokszór közzétettem e testület vezetőit a politikai hatalom és nem a trudás alapú testület nevezi ki a posztjára! Így nem is várható a szemmel látható eredmény növekedés! Ez generálja a bünözés növekedését is.
    Hisz a tehetségtelenség és a parancsuralom gátolja a valódi bűn üldözés fejlődését nem is beszélve a bűn megelőzésekről! Hétköznapi emberek, azt látják, hogy a pajzsos rendőrök tömegesen állnak erendelkezésre, ha a hatalmon lévők alkalmatlanságát kell parancsra megvédeni, de ha a lakösság értékeit, biztonságát kellene védeni, akkor hirmondót sem nagyon lehet a poszujukan látni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Magyar Kultúra Napja: Szili Katalin ma Nagyváradra látogat

Az Országgyűléselnöke kedden az erdélyi Nagyváradra látogat, jelentette be hivatala. Szili Katalin… Tovább olvasom