Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Cigaretta- és embercsempész Dél-alföldön

Nagybaracska - A kecskeméti Fővámhivatal járőrei vasárnap hajnalban, Nagybaracska térségében ellenőrizni akartak az 51-es út mellett parkoló két osztrák rendszámú autóbuszt.
A pénzügyőrök kék fényjelzést alkalmazva az egyik jármű előtt megálltak, majd a vizsgálat céljából az autóbusz nyitott ajtaja felé indultak. Ezt észlelve a jármű sofőrje az ajtót becsukta és a szolgálati gépkocsit megkerülve nagy sebességgel elhajtott.

A pénzügyőrök rövid üldözést követően a buszt megállították, annak átvizsgálását követően az üléseknél található taposólemez alatti tároló rekeszben, a feljáró alatt, a sofőr ülés mögötti hátfalban, a csomagtér szigetelése mögött, valamint a WC egyéb tároló rekeszeiben összesen több mint 20.000 doboz különböző márkájú - Memphis Classic, Marlboro, Lucky Strike, Davidoff - cigarettát találtak elrejtve.

A másik autóbusz vizsgálata sem maradt eredmény nélkül, hiszen annak kialakított rejtekhelyein összesen közel 5.000 doboz cigarettát találtak a pénzügyőrök. A Fővámhivatal a közel 12 millió forint értékű dohányszállítmányt, valamint a járműveket lefoglalta, a két sofőr ellen csempészet bűncselekmény miatt feljelentést tette a Vám- és Pénzügyőrség Nyomozóhivatalához.

Szintén vasárnap a délutáni órákban jelentkezett belépésre egy német állampolgár az általa vezetett VW Wohnmobil típusú lakóautóval a röszkei Vámhivatalnál.

A sofőr és utasa a pénzügyőr bejelenteni való árura vonatkozó kérdésére nemleges választ adott.

A pénzügyőrök kockázatelemzés alapján a járművet tételes vizsgálat alá vonták, amelynek során a lakóautó felső részében, a csomagok és takarók alatt megbújva négy fő, magát okmányokkal igazolni nem tudó rejtőzködő személyt találtak.

A vámhivatal a német sofőr ellen embercsempészet bűntett miatt feljelentést tett a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályára.

Budapest, 2008. január 28.
Sipos Jenő ezredes

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődtek az APEH első virtuális árverései

Hétfő reggel nyolc órakor elkezdődött az első két elektronikus árverés az APEH honlapján. Két… Tovább olvasom