Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 14°C Még több cikk.

Egyre valószínűbb a kisebbségi kormányzás

Az MSZP tudomásul vette az SZDSZ frakciójának és Ügyvivői Testületének döntését, miszerint visszahívják a minisztereiket és államtitkáraikat a kormányból és április 30-i hatállyal kilépnek a kormányból ha Gyurcsány Ferenc marad a kormányfő.
Ugyanakkor a nagyobbik kormánypártban "fel sem merült Gyurcsány Ferenc leváltása" - mondta Lendvai Ildikó az MSZP frakcióvezetője a keddi koalíciós egyeztetést követően. Gusztos Péter az SZDSZ ügyvivője leszögezte: az SZDSZ a konvergenciaprogram kereteinek megtartása, a gazdasági növekedés beindítása és a szerkezeti átalakítások érdekében "a jövőben kész támogatni egy szocialista kisebbségi kormányt."

Gusztos Péter hangsúlyozta: a párt alapszabálya értelmében a liberális kormánytagok visszahívásáról a végleges döntést az SZDSZ rendkívüli küldöttgyűlése hozhatja meg, amit a párt április 5-én ülésező Országos Tanácsa hívhat össze legkorábban az április 26-27-i hétvégére.

A miniszterelnök távozására vonatkozó kérdésre Lendvai Ildikó azt válaszolta: "szó nem volt erről", de ha Gyurcsány Ferenc felajánlotta volna lemondását "azt mondtuk volna ne tegye." A frakcióvezető hozzátette: készek a fenti három cél érdekében az együttműködés minden formájára, így a koalíción kívüli együttműködésre is. Lendvai ugyanakkor leszögezte: az MSZP a későbbiekre nézve azt javasolta az SZDSZ-nek, hogy az általános célokat töltsék meg mihamarabb konkrét tartalommal.

Olvasóink írták

  • 2. matriné 2008. április 01. 20:14
    „Biztos elmékszenek mmég a "Hugyos Józsi" is hogyan kapaszkodott a nyagykabátjához! Hiába is rángatták. Igaz leszakadt egy két szdsz-es gomb róla de a helyén maradt! Végezte is tovább a dolgát!
    Hát ennyi a kissebbségi kormányzásról! Attól nem kell félni hogy befalazzák, ha már bebetonozták a következő két bévre! Hát a budi meg is fog telni az biztos!”
  • 1. csingiz 2008. április 01. 16:33
    „Nem kell félni..Magyarországon mindig kisebbségi a kormányzás!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gyümölcstermelők újabb fagyokra készülnek

A másfél héttel ezelőtti fagy és havazás miatt átlagosan 30-40 százalékban fagytak el a gyümölcsfák… Tovább olvasom