Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Elfagyott vízvezetékek miatt nincs háziorvosi rendelés

Elfagytak a vízvezetékek és rossz a fűtés is, ezért január óta nincs rendelés Nagykanizsán a kisfakosi városrész háziorvosi rendelőjében - írta pénteki számában a Zalai Hírlap.
A hideg miatt a háziorvos a heti egy rendelést sem hajlandó megtartani. A kisfakosiak a sánci városrészben található rendelőbe járnak, ami a buszközlekedés miatt több órát is jelenthet. Jerausek István, a városrész képviselője a lapnak azt mondta, hogy tavaly képviselői keretéből finanszírozta az épület festését és a beázást is csak így tudták megszüntetni. Az önkormányzat szinte semmit sem forgat vissza a költségvetésből a városrésznek, az idei évre tervezett 5 millió forint épületfelújítási tételt is kihúzták a büdzséből.

Az ÁNTSZ 15 napos határidőt adott az önkormányzatnak a megfelelő körülmények biztosítására, ellenkező esetben bezárják a kisfakosi rendelőt - tájékoztatta Marton István - 2006-ban a Fidesz támogatásával megválasztott, de azóta a frakciótól eltávolodott - polgármester a napilapot. Az eddigi adatok szerint átlagosan négyen érkeznek a heti egy rendelésre, ezért át kell gondolni, hogy érdemes-e fenntartani a rendelőt - fűzte hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dominik levágta az apját a kötélről

Egy életen át kísérteni fogja Bor Dominiket az a kép, amikor megpillantotta édesapját, ahogy… Tovább olvasom