Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Elfogták a brutális pécsi tinédzsereket

Pécs - Elfogta a pécsi rendőrség azt a két fiatalkorú diákot, akiket a kegyetlen állatkínzással gyanúsítanak, tájékoztatott közleményében Bojtor Bernadet, a Pécsi Rendőrkapitányság sajtóreferense.
A sikeres rendőrségi akciót az állatbarátok a sajtóval közösen segítették. Az állatokkal való különös kegyetlenség, a direkt bántalmazás túllépi a gyerekcsíny, a ,,csak játék volt" fogalmát. Azok az eltorzult fiatalok, akik az állatokat bántalmazzák, környezetük révén egyfajta társadalmi és szociális szakadékban vannak, pszichiátriai segítségre szorulnának. Szükséges lenne a szülői felelősségre vonás, a kegyetlen - szadista elkövetőket az érvényben lévő törvények alapján legfeljebb három év szabadságvesztésre ítélhetik - áll az Orpheus Állatvédő Egyesület honlapján.

Brutálisan végeztek a kiscicákkal tinédzserek

Korábban az Orpheus Állatvédő Egyesülethez fiatalok által titkosan készített, különösen brutális videó felvételek kerültek. A feltehetően fiatalkorú elkövetők a videókon kismacskákat szadiznak - kötélre felakasztanak, késsel a szemüket kiszúrják, nyakukat metszik, egyéb szadista módszerekkel kínozzák őket. Az elkövetők három fiatal cicán mutatják meg a brutális ölési technikákat.

Az állatokkal való különös kegyetlenség, a direkt bántalmazás túllépi a gyerekcsíny, a „csak játék volt" fogalmát. Azok az eltorzult fiatalok, akik az állatokat bántalmazzák, környezetük révén egyfajta társadalmi és szociális szakadékban vannak, pszichiátriai segítségre szorulnának. Az elkövetők arcaikat a felvételeken nem mutatják, testrészek és hangfoszlányok láthatóak csupán. Az informátor, aki az Orpheus Állatvédő Egyesületet értesítette az ügyről, úgy tájékoztatott: az eset Pécsett történt.

Videó csak erős idegzetűeknek!

Aki hasonló kegyetlenségeket, bűncselekményt tapasztal, az a legközelebbi rendőrségtől kérjen hatósági segítséget, hogy az elkövetők megkaphassák méltó büntetésüket - kéri Orpheus Állatvédő Egyesület.

Olvasóink írták

75 hozzászólás
 • 75. baloghkatica 2010. február 21. 10:43
  „Jó munka volt az állatvédők felöl a tinik lebuktatása, GRATULA Orpheus!

  Vannak még rossz gyerekek, és le is buzknak!!! Hurrá!”
 • 74. fagabi 2009. március 23. 13:51
  „Dolgom volt a MÁOSZ honlapján, és ezt találtam:
  http://maosz.hu/hirek.html#misina090206

  --------------
  Misina Természet- és Állatvédő Egyesület sajtóközleménye
  2009. február 6.
  A pécsi Misina Természet- és Állatvédő Egyesület mély megdöbbenéssel értesült az elmúlt napokban a sajtó útján is nagy nyilvánosságot kapott állatkínzásról, amelyet középiskolás diákok követtek el. Egyesületünk nagy energiát fordít az állatvédelmi nevelésre. A Misina Majorban évente közel 25 ezer látogatót fogadunk, akik nagy része fiatal. Sokan közülük szervezett, kihelyezett állatvédelmi órákon vesznek részt és mi is sok oktatási intézményben megfordulunk. Bízunk benne, hogy ez az állatvédelmi nevelés, szemléletformáló munka meghozza gyümölcsét. Sajnáljuk, hogy ennek ellenére, mint az egész országban Pécset is, előfordulnak állatkínzásos esetek, amelyek ellen megpróbálunk fellépni.
  Ezzel együtt nem tartjuk szerencsésnek, hogy az ilyen eseteket bemutató felvételek az interneten keringenek. Ezzel nem csak elrettenteni lehet, hanem az arra fogékonyak számára nyilvánosságot biztosítani és ötleteket adni, elősegítve az állatkínzás elfogadását. Fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok környezete, háttere is képezze a vizsgálat tárgyát, tisztázva az indítékokat és megvizsgálva azt is, hogyan juthattak el cselekedetük végrehajtásához.
  Nemzetközi vizsgálatok bizonyítják, hogy az állatkínzást elkövetők később embertársaikkal is hajlamosabbak lehetnek hasonló magatartásra. Így a büntetés mellett a megelőzés és az állatkínzók további sorsának követése az emberek és állatok szempontjából egyaránt fontos.
  Farkas Tamás
  elnök
  Misina Természet- és Állatvédő Egyesület
  Tel.: 06- 20- 3464- 210
  E- mail: misina@t-online
  Honlap: www.misina.hu
  -------------------

  (Magam részéről maximálisan egyetértek a közleményben leírtakkal).”
 • 73. tunococ 2009. február 09. 18:37
  „A hozzászólók brutális gondolatai sem piskóták! Hol vannak itt a jólnevelt, okosan, megfontoltan véleményt nyilvánító felnőttek? A tett felháborító, a gyereknevelés valahogyan kimaradt a "szülői szerepből" az tény- "dudva között dudva lesz az ananász, kanász marad, az kinek a nevelője kanász". Felvetődik az a kérdés is, hogy mit lehet egyáltalán elvárni a horror-, akció- és pornófilmekből ihletet merítő, az ott látottakat kipróbáló ifjaktól. Az Állatvédő Egyesület fellépését önös érdeknek, nyerészkedő hangulatkeltésnek titulálni -tudomásom szerint rágalmazásnak és hitelrontásnak minősül. (A hozzászólások 80%-át minden szívfájdalom nélkül "kimoderálnám".)”
 • 72. Luckatosh 2009. február 08. 01:01
  „Nem kaptak pinat azert fajultak el!”
 • 71. BabócsaiEugénia 2009. február 07. 16:48
  „Képtelen vagyok megnézni........... MÁR A KÉP IS SOKKOLÓ!!!!!!!”
 • 70. KolompárRómeó 2009. február 06. 20:21
  „Eddig nem volt gyomrom elolvasni a cikket. Kívánom az elkövetőknek, hogy 2mázsás kancigányok tágítsák véresre a végbélrózsájukat napi rendszereséggel a sitten! Az ilyen akkor segít a társadalomnak, ha nagyon gyorsan megöngyilkolja magát.

  Rohadjon meg!”
 • 69. PankaSopron 2009. február 06. 09:55
  „Cicakínzókat én már15 éve is ismertem. Az egyik (10 éves lehetett) élve temette el a kiscicákat, a másik meg (13, ha jól emlékszem, vagy 14) petárdát dugott a szájába, miután levágta a lábait. (Ez két külön eset volt.) Csak akkor még nem volt mobiltelefon, amivel felvegyék, és feltegyék a netre. Sajnos. Az egyik gyerekből börtöntöltelék lett, a másikból meg jogász. Nevet is írhatnék.
  Na ez volt a tanmese!
  Csatlakozom a felháborodottak és elítélők táborához!”
 • 68. bakaitimi 2009. február 06. 09:15
  „Nem vagyok a fizikai erőszak híve,de ezeket a tinédzsereket úgy elverném hogy kegyelemért könyörögjenek...érezzék milyen az kiszolgáltatottnak és védtelennek lenni.
  Ahelyett hogy az iskolában mutatnák meg mekkora legények is, iskola helyett ilyeneket csinálnak. Nagyon szomorú. Mintahogyan az is hogy milyen felnőtt lesz ezekből.
  Hol van a nevelés? Milyen szülőt háttérrel jöttek ezek? Milyen példát látnak? Talán ha nem csak a tv meg a számítógép előtt ültek volna/ülnének...
  Brutális borzasztó és ilyesztő...”
 • 67. sima 2009. február 05. 23:47
  „Nem hiszem hogy a telefon után kapkodnék ha ilyet látok.
  1. Azért mert addigra elsétálnak a helyszínről
  2. Azért mert ha netán elkapják őket , akkor is évekig elhúzódhat a tárgyalás
  3. Azért nem , mert ha fiatalkorúak akkor a törvény nem foglalkozik velük kellő mértékben.
  4. Azért nem , mert rögtön ott a helyszínen én is kinyomnám a szemüket a kis szarzsákoknak ( elkövetőknek )
  minden teketoria nélkül. ( sőt , késöbb megbánást sem tanusítanék..)”
 • 66. fonoverke 2009. február 05. 20:27
  „Erre nem tudok mit mondani... anyit viszont igen,ugyan ezt megcsináltam volna velük,mivel azok a kiscicák az ég világon nem csináltak semmit... ez a két pisis gyerek remélem méltó büntetést kap!!! Bár az ilyen taknyosok semmit nem kapnak, ha az én gyerekeim lennének, azt is megbánták volna már hogy élnek!!!”
 • 65. teebee 2009. február 05. 19:43
  „MEGHÍVÓ!
  JOBBIK NEMZETI KLUB ÉS SZÉKHÁZ
  Szeged, Petőfi S. sgt. 20

  2009.02.06. (PÉNTEK) 17.30-TÓL: BESZÉLGETÉS KISS RÓBERTTEL, A MAGYAR GÁRDA ORSZÁGOS FŐKAPITÁNNYAL, MURÁNYI LEVENTÉVEL, A JOBBIK ORSZÁGOS ALELNÖKÉVEL ÉS 56´-OS FORRADALMÁRRAL ÉS IFJ. HEGEDŰS LÓRÁNT REFORMÁTUS LELKÉSSZEL!”
 • 64. myxi 2009. február 05. 19:00
  „Ezt elég nehéz kommentálni...A cikk végén olvastam,hogy aki hasonló BŰNCSELEKMÉNYt tapasztal,az kérjen segítséget a rendőrségtől.Egyszer értesítettem a rendőrséget,amikor szemtanúja voltam annak,ahogyan egy polgárőr egy sokkolóval "bántalmaz" egy ebet.A reakció a bejelentésemre annyira volt,hogy ők nem foglalkoznak ilyen dolgokkal...De gondolom velem már szívesen foglalkoztak volna,ha belerúgok a polgárőrbe...”
 • 63. kisztitkar 2009. február 05. 18:53
  „Legújabb ügynöklista...
  Móra De Francois Attila 2007.04.12

  Máris szomszéd

  Máris a szocialista falanszterek közé beférkőzve jelentett a lakó(elv)társakról. Kiemelt mennyiségben közölt jelentéseket egy bizonyos Mézga Gézáról, akinek már a házasságát is furcsa foltok árnyékolták. Egyelőre nem tisztázott Hufnágel István elvtárs szerepe az ügyben. Mézga Géza fia rádióján rendszeresen hallgatta a Szabad Európa adásait. Ugyanezen a rádióján kapcsolatba lépett egy idegen, és az akta lezártáig azonosítatlanul maradt rejtélyes ügynökkel, akinek fedőneve feltehetőleg MZ/X volt. Gyanús üzletekbe keveredett az üvegessel, aki hetente megfordult náluk.

  Törpapa

  Törpapa töpörödött törpördög. A beépülés megkívánta vörösből kékké törpösítését. Aprajafalva irányítójaként a betolakodó Hókuszpóktól és mutáns beszélő macskájáról küldött jelentéseket. Dulifuli gyakran tett a rendszert bíráló megjegyzéseket, és Törpapa fényképes beszámolója alapján kiderült, hogy mellkasán apró Nagy Feró tetoválás van. Sztahanovista törekvéseinket Lusti jelentősen visszaszorította, ezért tervben van eltörpösítése az útból.

  Ursula nővér

  Ursula nővér az egészségügy velejéig romlott helyzetéről tett jelentést. Megfigyelte Dr. Bubó elvtársat, aki rendszeresen védett madár tollával írta fel a recepteket, hálapénzért cserébe, amiből aztán roppant kényelmes, többszintes odút is épített egy nyugatról importált mahagónifa törzsében. Kígyót melengetett a keblén, és gyakran munkaidőben kismértékben ittasan repült házhoz, ezzel veszélyeztetve a légköri élővilágot. Egy ügye megoldatlan maradt. Szinkronghangjának, Columbonak a feleségéről nem sikerült soha semmit megtudnia.

  Vackor

  Komolyan elhitték, hogy az apró, boglyos, lompos, loncsos és bozontos piszén pisze kölyökmackó csak tanulni járt az első bébe? Csupán tartótisztjei tudták, hogy az ő igazi osztálya a III/III-as... Valóságshowban szereplő unokatestvére, a Tévémaci remekül felkészítette a kémkedésre, így Demény Eszter tanítónéniről és tíz osztálytársáról mindent megtudott a rendszer. Jelentései ma is híven mutatják be egy Kádár-korszakbeli első osztály bárgyú életét. Vackor volt az egyetlen az osztályban, aki becsengetéskor sem kapott csengőfrászt. És hazament akkor jelenteni Vackor.

  Róbert Gida

  Róbert Gida ügynök furfangosan rájött, hogy ha odateszi a neve mögé a ´´gida´´ szót, az erdei állatok máris közéjük valónak érzik. Igazi profiként igyekezett az események mögött maradni, ebben segítségére volt az ártatlan és naív gyermekkorú Zsebibaba, aki elrejtett egy diktafont mamája erszényében az ügyosztály számára. Főnökei a kudarcai közé sorolták, hogy az erdő névadójáról, Százholdas Pagonyról sosem tudta bebizonyítani, hogy valóban száz hold földbirtoka van, így a célszemély nem került fel a kuláklistára. Viszont a veszélyes munkakerülő, mézfüggő Micimackóról készült kiválóan használható jelentéseiért néhány év múlva felmentették a munkavégzés alól, így megúszta az elmebaj apróbb jeleivel az idegesítő állatok közti kalandot.

  Tévémaci

  Ő bizony rendszeresen ´´köpött´´.”
 • 62. zöld 2009. február 05. 18:43
  „Legalább a címlapról vegyék már le ezt a szörnyű képet. Épp vacsoráztam, mikor ránéztem - majdnem visszajött, pedig eszembe se jutott belenézni a videóba. Annak a 2 mocskos, tetves, nyomorult, undorító, rohadék gennyládának (nem, nem állatok!! Ők nem képesek ilyen brutalitásra) pedig szúrják ki ugyanúgy a szemét, és vágják le a fejét, mint ők ezeknek a szegény cicáknak. Persze megint ott vagyunk, hogy soha nem lesz vége, amíg csak törvény van, de nincs igazi büntetés, csak felfüggesztett ejnye-bejnye. Tojásdobálásért bezzeg 2 év börtön. Aki ilyet tesz, az később nem fog megállni sem a macskáknál, sem a tojásdobálásnál. De még ha megállna, sem való az élők közé.

  Ha meg mellesleg reklám is, Isten neki. A lényeg, hogy vannak ilyen büdös szemetek, akik ezt megteszik, és hogy elkapták őket. Dicséret illeti az Orpheust, 1% ide vagy oda.”
 • 61. Cicamica 2009. február 05. 17:36
  „Sajnos a média elfelejtette megemlíteni az Orpheus kiemelkedő szerepét az ügy feltárásában.”
 • 60. Momxi 2009. február 05. 16:56
  „Száradjon le a kezük, és éljék át ezeket az életben, ezeknek nem tudok mást kívánni.”
 • 59. Mil 2009. február 05. 16:55
  „Az elkövetőknek meg ezt kívánom :)

  http://www.youtube.com/watch?v=vOQYq_4yN8k”
 • 58. comet 2009. február 05. 16:48
  „Szasztok,
  ezen utolsó bejegyzésemmel búcsuzom az oldaltól
  légytek jók, és vigyázzatok magatokra meg egymásra

  comet”
 • 57. katonaroca 2009. február 05. 16:47
  „Állatvédelmi törvény=0”
 • 56. flexsnake 2009. február 05. 16:25
  „Könyörgök a címlapról csak a képet szedjék már le mert ez gusztustalan. Amúgy meg sérti a macska kegyeleti jogait. A videókat meg törölje az orpheus a tárhelyről mert ha még pár barom kedvet kap ehhez szép kerek lesz a történet.”
75 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KDNP: Újabb gyanús szerződés Terézvárosban

Törvénysértő közbeszerzési eljárást írtak ki a Hunyadi téri csarnok rekonstrukciós pályázatán -… Tovább olvasom