Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Ennyi! Mostantól betiltották a pletykálodást a Fővárosi Törvényszéken

Felhördültek a Fővárosi Törvényszék dolgozói azon, milyen belső utasítást küldött szét pár nappal ezelőtt az egyik nemrég érkezett vezető.
Az elvárások szerint a jövőben tilos lesz és szankcionálható mindenféle pletykálkodás, híresztelés és kéretlen véleményalkotás a bíróságon, de a vezető olyat sem szeretne látni, hogy valaki 15:55-kor kikapcsolja a gépét. A törvényszék elnöke, aki állítólag csak utólag látta a levél szövegét, vizsgálatot indított.
"Nem kívánatos, kerülendő, sőt tilos: a pletykálás, a kéretlen véleményalkotás, a híresztelés, a munkahelyi közösség széthúzása, uszítása, az ügyeskedésekkel remélt előnyszerzésre irányuló magatartás és egyéb, hasonló jelenségek"

Ezt a szigorú utasítást a Fővárosi Törvényszék egyik szervezetének, a Gazdasági Hivatalának igazgatóhelyettese adta a bírósági dolgozóknak pár nappal ezelőtt. Az Index figyelmét egy bírósági munkatárs hívta fel, aki szerint nagy felháborodást váltott ki a belső utasítás tartalma, de főleg a hangneme.

A Fővárosi Törvényszék Gazdasági Hivatalának dolgozói azonban maguk is nagyot néztek, hogy mit is kezdjenek a nemrég a szervezethez érkezett Karsainé Dömsödi Éva igazgatóhelyettes levelével. Az Indexhez is eljutott utasítás ugyanis olyan előírásokat vezet be, amelyeknek ellenőrzését, betartatását maguk a dolgozók sem tudják elképzelni.

Az utasítás a következő dolgokat írja elő:
  • a munkaidő 8.00-16.00, vagy ahogy az igazgatóhelyettes megfogalmazta: "kerüljük azokat a kellemetlen helyzeteket, amikor 15:55-kor már kikapcsolt gép előtt ugrásra készen várják, hogy az óra elüsse a 16.00-t".
  • Túlórázás esetén nem számít bele a túlórába a készülődéssel töltött idő. "Nettó egy óra fizetett túlmunka, egyenlő, nettó egy óra tényleges munkavégzéssel."
  • Napi kétszer lehet rágyújtani. "A cigarettázó munkatársak esetében délelőtt és délután egy-egy alkalommal tolerálható a munkaidő kiesés cigarettázási okból." 
  • Akkor is kötelező használni az elektronikus belépő kártyát, ha cigarettázáni vagy ebédelni mennek ki a munkatársak.
  • Tilos a személyeskedés. "Egymás segítő munkakultúra kialakítása az elvárásom, feltételek nélkül, a személyeskedés teljes elkerülésével."
  • Ahogy a kezdő idézetben már láthattuk, tilos a pletykálás, a kéretlen véleményalkotás, a híresztelés, a munkahelyi közösség széthúzása, uszítása, az ügyeskedés.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megmenekültek a ládába zárt kiskutyák és az elkövetőt is elkapták

Megmenekültek a ládába zárt kiskutyák és az elkövetőt is elkapták
A rendőrök elfogták azt a férfit, aki Zuglóban pár hetes kölyökkutyákról nem gondoskodott, és egy… Tovább olvasom