Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Eredetinek tűnő másolat a diplomában

Több diák lebukott a Kaposvári Egyetemen, a gazdaságtudományi kar három végzőse például egyszerűen átemelte dolgozatát valamilyen korábbi szakmai írásból.
A diplomamunkákat bíráló tanárok vették észre a plágiumot. Miután az első két esetre fény derült, a kar vezetése úgy döntött, hogy szúrópróbaszerűen átvizsgálja a szakdolgozatok ötödét. Így bukkantak újabb átmásolt dolgozatra.

Nem csak a gazdaságtudományi, hanem a pedagógiai és a művészeti karon is plagizáltak a hallgatók. A diákokkal visszavonatták a dolgozataikat, melyeket újra meg kell írniuk és csak januárban államvizsgázhatnak.

A Kaposvári Egyetem pedig úgy döntött, hogy jövőre már nem csak írásban, de elektronikus formában is le kell adniuk a diákoknak a szakdolgozataikat, így ugyanis könnyebb észrevenni a plagizálást.

Olvasóink írták

 • 6. 4 2008. június 25. 20:17
  „matriné !

  Ön beteg, üldözési mániája van,hogy jön ide a rendőrség?”
 • 5. aswert 2008. június 25. 18:47
  „Kevés volt a csúszó,vagy nem is volt ez itt a gond.Emiatt felkapták a tanárok a vizet és elkaszálták a nem csúsztatókat.”
 • 4. matriné 2008. június 25. 18:28
  „No és mennyi rendőrünk van ebben az országban? Vagy elég, ha a pajzot és a viperát a kezükbe tudják venni és a békés tüntetőket szét tudják verni? Sem az efféle sem sz ebből származó fehérgallésos bünözéshez nem értenek, mivel arendőri vezéreket a politikai elit válassza nem a szakma! Vajon ki mlátott "Tanuló vezetőt" a közútakon amikor a romák vezetik az elmúlt évtizedekben?”
 • 3. Lizsu 2008. június 25. 15:41
  „De mennyi ilyen van máshol is...”
 • 2. honorus 2008. június 25. 10:32
  „Hol maradt az egyeztetés a témavezető tanárral?? Ha megvolt, akkor azok az emberek milyen munkát végeztek? Mekkora a felelősségük abban, hogy olyan helyzetet teremtettek amiben ezt megvalósíthatták a hallgatók?
  Tudom, hogy volt és lesz is ilyen eset, csak elgondolkodtam!”
 • 1. Lutetia 2008. június 25. 09:42
  „Hihetetlenül elmaradott lehet az a Kaposvári Egyetem, ha eddig nem kérte elektronikus formában a szakdolgozatokat. Ez nem pénz kérdése, az elmaradottság a fejekben van...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerdán kezdődik a Toller-baleset másodfokú pere

Szerdán kezdődik másodfokon Toller László volt pécsi polgármester balesetének pere. Első fokon már… Tovább olvasom