Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Értékelő körutat kezd Gyurcsány a minisztériumokban

A jövő héten kezdi meg sajátos értékelő körútját a minisztériumokban Gyurcsány Ferenc. A Népszabadság szerint a miniszterelnök elsősorban Gráf Józseffel elégedett, Hiller István és Bajnai Gordon viszont fekete pontokat kaphat.
Gyurcsány Ferenc januárban minden miniszterével négyszemközt tárgyalja ki az elmúlt év eseményeit és teljesítményét, valamint vitatja meg a hogyan tovább kérdését. A Népszabadság értesülései szerint a látogatások pontos menetrendje egyelőre nem végleges, annyit azonban már most tudni lehet, hogy a kormányfő január hetedike után találkozik a tárcák vezetőivel.

A sort valószínűleg Kiss Péter kancelláriaminiszterrel kezdi, majd Veres János pénzügyminiszter következik. Kóka János gazdasági miniszter decemberben kilépett a kormányból, utódjának, Kákosy Csabának a teljesítménye nem értékelhető egy hónap alapján. A négyszemközti beszélgetés azonban vele sem marad el; egy mélyebb, a növekedési program hatékony megvalósításáról szóló egyeztetés várható kettejük között.

Az értékelő beszélgetések célja nem pusztán az elmúlt esztendő teljesítményének elemzése, sokkal inkább a 2008-as év első három hónapjának politikai és szakmai ütemtervének átbeszélése. Gyurcsány ugyanis feszes tempót kíván diktálni.

Kritikusabb beszélgetés a lap szerint az oktatási és kulturális tárcánál, illetve az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium vezetőinél várható. A kormányfő Hiller István oktatási minisztertől több szakmai eredményt, a felsőoktatási reform hatékonyabb kommunikációját fogja kérni. Bajnai Gordon területfejlesztési minisztertől is több látványos, ha úgy tetszik, szimbolikus eredményt vár az egyelőre alig megfogható és az emberekhez nehezen közelebb vihető fejlesztési programok terén.

Bár konfliktusosnak ígérkezhet az egészségügyi tárcavezetővel folytatandó évértékelés, az elmúlt hónapok szoros együttműködése, pontosabban együttes munkája miatt a Horváth Ágnessel való négyszemközti találkozón nem lesz különösebb feszültség. Úgy tudjuk, hogy az egészségügyi reformtörvény megvalósítása kapcsán felmerült kormánybiztos kinevezése sem kerül majd érdemben szóba a találkozón, mondván, e poszt létrehozásának kérdése nem pusztán szakmai, sokkal inkább politikai egyeztetés kérdése - ez pedig a frakciók dolga.

A kormánykabinet tagjai közül tudomásunk szerint Gráf József agrárminiszter várhatja a legtöbb piros pontot Gyurcsány Ferenctől. A kormányfő környezetében azt beszélik: a miniszterelnök az agrártárca teljesítményével a legelégedettebb.

Olvasóink írták

 • 5. TK 2008. január 02. 22:47
  „Minek megy tanácskozni? Hogy utána megint elterjedjen, hogy elk*rták?
  Amúgy biztos csak költségkímélés, hogy ő megy a miniszterekhez és nem fordítva.”
 • 4. madártej 2008. január 02. 18:26
  „Tökéletlen ez a Ferke, eddig nem járt még semelyiknél sem? Most is jobb lenne, ha együtt húznának oda, ahol a bors terem.”
 • 3. Csaeter János 2008. január 02. 18:16
  „Sokkal jobblenne, ha búcsu poharaikat üritenék az eddigi jóléti rendszerükre! Utánna vennék a kalapjaikat míg tehetik!”
 • 2. nana 2008. január 02. 15:50
  „válasz a kérdésedre: zabálnak, koszolnak, isznak, bagóznak, alszanak, olvasnak. telefonálnak, interneteznek. = 00000000.
  és még rájuk fűtenek a mi adónkból. utcára velük, és ha már ennyire ráér a bagázs, akkor hólapátot a kezükbe és nosza rajta munka van....”
 • 1. homer 2008. január 02. 15:34
  „Mi a f@szt csinalnak ezek a kormányüléseken?????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigorodnak a közlekedési büntetések

2008. január elsejétől szigorodnak a közlekedési szabálysértésekért járó büntetések. Életbe lép az… Tovább olvasom