Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Felmentették a Fővárosi Főügyészség szóvivőjét

Ihász Sándor fővárosi főügyész úgy döntött, hogy csütörtöktől felmenti Varga Gergelyt a Fővárosi Főügyészség sajtószóvivői megbízatásából. Munkáját Borbély Zoltán veszi át, aki továbbra is betölti a Legfőbb Ügyészség szóvivői posztját is.
A főügyész hétfőn még úgy nyilatkozott, hogy Varga Gergely felmentése csak átmeneti, ezt a döntését azonban egy nappal később megváltoztatta.

Ihász Sándor a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy döntése a szóvivő ellen indult fegyelmi eljárástól független. A fegyelmi nem zárult le, a vizsgálatra a törvény 30 napot ad, az ügyben egy fegyelmi biztos vizsgálódik. A felmentett szóvivő korábban már leadta saját véleményét is tartalmazó igazoló jelentését.

Mint ahogyan arról a Független Hírügynökség már beszámolt, a szóvivő ellen a Deport ´56 nevű szervezet is feljelentést tett a Központi Ügyészségi Nyomozóhivatalnál. Az ügy középpontjában az áll, hogy Varga Gergely a 2006 szeptemberében történt rendőri bántalmazások kapcsán, az egyik tárgyalás után azt mondta, hogy nem azok ülnek a vádlottak padján, akiknek kellene.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a Varga Gergely ellen a Deport-56', a Deportálások Tényfeltáró Bizottságától, mentő körülmény elhallgatása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hétfőn érkezett feljelentés kapcsán feljelentés-kiegészítés mellett döntöttek. Ez azt jelenti, hogy egyelőre nem utasították el a feljelentést, de nyomozást sem indítottak. A következő 15 napban iratokat és adatokat gyűjtenek be, hogy dönthessenek Varga Gergely ügyében.

A tavaly szeptemberi tárgyaláson a 2006-os őszi zavargásokkor történt egyik rendőri bántalmazás ügyét vizsgálták. A hallgatóság soraiban egy férfi, akiről kiderült, hogy Varga Gergely, azt mondta a sértettnek, hogy nem azok ülnek a vádlottak padján, akiknek kellene. Azt is mondta, hogy ezt rendőröktől, hallomásból tudja, de mint magánszemélynek jutott tudomására. Az Index.hu hírportálon az esetről hangfelvétel is megjelent.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az öröm a tiéd!

Igazi gyerekzsivaj részesei lehettek a Budapesti Operettszínházba látogatók kedden délután, ahol az… Tovább olvasom