Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Felmentették a szerdai káosz miatt MÁV-START vezetőségét

A MÁV-START Zrt. igazgatósági tagjainak felmentését, a felügyelő bizottság megújítását és az utastájékoztatásért felelős vezetők felelősségre vonását kezdeményezte a közlekedési miniszter csütörtökön.
Szerdán nem jártak az elővárosi vonatok, az utasokat azonban nem vagy pontatlanul tájékoztatták a járatok indulásáról - ezért döntött így Kákosy Csaba.

Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter csütörtökön Kamarás Miklósnál, a MÁV Zrt. elnökénél és Heinczinger Istvánnál, a MÁV Zrt. vezérigazgatójánál kezdeményezte a MÁV-START Zrt. igazgatósági tagjainak felmentését. Emellett a tárca vezetője kezdeményezte a felügyelő bizottság megújítását és az utastájékoztatásért felelős vezetők személyes felelősségre vonását is.

A miniszter döntését azután hozta meg, hogy meghallgatta a MÁV Zrt. és a MÁV START Zrt. vezetőinek beszámolóját a január 2-i napot érintő intézkedésekről - tájékoztatott közleményében a minisztérium.

Kákosy Csaba a megbeszélésen elmondta: határozott és azonnali lépeseket vár a vasúttársaságok vezetőitől annak érdekében, hogy az utasok tájékoztatása a jelenleginél magasabb színvonalú legyen. Szerdán a havazás és a fagy több helyen váltóállítási problémákat okozott és emiatt - Budapest környékén - számos elővárosi vonat nem közlekedett. Ezeket a távolsági személyvonatok helyettesítették, amelyek a szokásos menetrendtől eltérve a főváros körzetében valamennyi elővárosi állomáson és megállóhelyen megálltak.

Az elővárosi megállások miatt a személyvonatok napközben 15-20 perces késéssel jártak. Csak szerda estére állt helyre a közlekedés. A rossz időjárás főként a Budapest-Piliscsaba, a Budapest-Martonvásár, a Százhalombatta-Budapest, a Budapest-Vác, a Budapest-Vácrátót-Vác, a Gödöllö-Budapest, a Budapest-Mende, illetve Sülysáp, valamint a Monor-Budapest között közlekedő elővárosi vonatokat érintette.

Olvasóink írták

  • 2. OLÁH JÁNOS 2008. január 03. 20:14
    „"Remélem megfelelő és elfogadható végkielégítést kapnak a leváltott vezetők,amelyből életük végéig vígan élhetnek szegények,és így továbbra is csak tákojuk a MÁV éves több tíz milliárdos vesztességeit.Mindig a fejétől romlik meg minden és okoz óriási károkat azoknak akik csak egyszerűen és becsületessen akarnak élni ebben az országban."”
  • 1. dondongó 2008. január 03. 17:17
    „Az a kérdés, hogy a kirúgás röppályája milyen: felfelé, avagy lefelé irányul-e: mert a kádermegmaradás törvénye szerint a káderré vált kliens nem semmisül meg, csak más káderré inkarnálódva bukkan fel egy jól fizető állami pozícióban...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két napig lehet visszavinni a fel nem használt tűzijátékokat

Már csak két nap van arra, hogy a szilveszterkor fel nem használt tűzijátékokat és különféle… Tovább olvasom