Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Felrobbant sátor: házirendet sértettek a kempingezők

A Hegyalja Fesztivál házirendjének több pontját megsértette a fesztivál szervezői szerint az a fiatal pár, amelynek a sátra felrobbant csütörtökről péntekre virradó éjjel.
A fiatalok sátrában egy kemping gázpalack robbant fel, a fiú és a lány súlyosan megsérültek. A szervezők szerint a házirend szigorúan tiltja a gázpalackok bevitelét a fesztiválra.
Mint már hírül adtuk, a fesztivál területén táborozó két fiatal sátra egy kemping gázpalack miatt robbant fel. A 16-17 éves budapesti fiú és lány első és másodfokú, súlyos, de nem életveszélyes sérülést szenvedett. A rendőrség adatai szerint a sátorban üzemelő gázpalack mellett egy szúnyogriasztó mécses is égett.

A Hegyalja Fesztivál szervezői pénteken úgy tájékoztattak, hogy a gázpalack bevitelét szigorúan tiltja a fesztivál házirendje. A szervezők szerint a fiatalok valószínűleg úgy csempészték be a palackot a kempingbe, ahol a fesztivál zajlik. A baleset úgy történt, hogy a zárt sátoron belül a minifőző szivárogni kezdett, a tulajdonosok ennek ellenére nyílt lángot használtak.

A fesztivál közelben tartózkodó egészségügyi szolgálatot maguk keresték meg, melynek munkatársai rögtön ellátták őket. A fiatal lányt és a fiút a nyíregyházi kórházba szállították, állapotuk kielégítő.

A Hegyalja Fesztivál a szervezői közleményükben gyógyulást kívánnak a fiatal párnak. Egyben kijelentik, hogy nem felelősek a balesetért, hiszen a fiatalok több ponton megsértették a tábor házirendjét. A rendszabályok egyébként a rendezvény internetes oldalán is elérhetők, de benne vannak a fesztivállátogatókhoz eljuttatott műsorfüzetben is. A rendezvényen szigorú előírások szerint dolgoznak a biztonsági szolgálat munkatársai, például a tűzveszély elhárítása miatt az aerosolos flakonokat is elkobozzák a bejáratnál. Azt, hogy miként kerülhetett be a kemping gázfőző, még vizsgálják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

BKV sofőr érte tetten a színesfémtolvajokat

A BKV egyik járművezetőjének köszönhetően fogtak el csütörtökön a Ráckevei HÉV vonalán egy színesfém… Tovább olvasom