Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Fenyegették a BKV buszsofőrét - az egyik utas meghalt

Két utas szóváltásba keveredett a 160-as autóbusz vezetőjével pénteken késő este a Forrásliget lakópark utáni szakaszon, az egyik utas a betörte a vezetőfülke ajtaját; eközben egy utas rosszul lett, majd életét vesztette.
A BKV közleménye szerint az elkövetők elmenekültek.

"Mivel mindezt nem kívánjuk tétlenül nézni, a BKV Zrt. vezetősége keresi a megoldást arra, hogy minél hamarabb kiépülhessen az a zártláncú, fedélzeti kamerarendszer, amely a járműveink belsejében történteket rögzítené - természetesen szem előtt tartva minden vonatkozó törvényi és adatvédelmi előírást" - áll a közleményben.

A BKV már két járművön felszerelte ezeket a kamerákat kísérleti jelleggel, ezen kívül sürgeti a hatékonyabb törvényi védelmet is.

Mindebben számít az adatvédelmi biztos támogatására. A társaságnak - hangsúlyozzák a közleményben - kötelessége a közfeladatot közvetlenül ellátó munkatársakkal szembeni, egyre terjedő erőszak visszaszorítása, illetve annak megakadályozása, hogy esetleg komolyabb - a munkavállalók és az utasok testi épségét veszélyeztető - bűncselekmények következzenek be.

Olvasóink írták

 • 19. KolompárRómeó 2009. szeptember 27. 14:35
  „Remélem, hogy nem engedik meg az ilyen esetek után sem a kamerás rendszert. Azt csak a fasiszta diktatúrákban engedik meg, pl. Németországban, Nagy-Britanniában, Ausztriában. Igenis, a zombucman azért van, hogy megvédje a jóravaló verekedőket, nekik aztán az igen sok jogukat mindenképpen óvni kell.”
 • 18. M_R 2009. szeptember 26. 20:38
  „Egyszerű: cigány ne szállhason buszra, villamosra, vonatra - semmiféle tömegközlekedési járműre. Ne mehessen be boltba (oda ezek nem vásárolni, lopni járnak), ne tehesse bea lábát iskolákba (megszűnne a tanárok verése, gyerekek kirablása). Összegyűjteni őket, mindet ivartalanítani és egy jól őrzött elkerített területre bezárni őket - vagy inkább valami használaton kívüli bányába, aztán berobbantani a lejáratot.

  Az obuccman meg társaik foglalkozzanak valami hasznos tevékenységgel, ne ezeket a genetikailag retardált egyedeket védjék - a cigány nem ember, sokkal alacsonyabb rendű, ezért kiirtása csak annyi mintha az ember eltapos egy csótányt...”
 • 17. szatyi 2009. szeptember 26. 20:17
  „"Atomot nekik!"”
 • 16. dred 2009. szeptember 26. 19:30
  „Rendőreink keze meg van kötve, ők is csak emberek, az átlag polgár azonban tehetne többet is mint hogy várja (ez meg maradt az "átkosból" ) hogy majd segítik mert "azért vannak"...Néhány évtized kell még ahhoz hogy leküzdjük a közönyt, az elvárásainkat mert a mi adónkból tartjuk el a mentőst, a rendőrt, az ápolót, az orvosokat...de ők is fizetnek adót és ugyan ezt mondhatják rollunk....hogy nem teszünk semmit csak siránkozunk ! Remélem emberölés vádjával fogják vizsgálni a "gyanúsítottakat" mert egy embertársunk meghalt a helyszínen kialakult helyzet miatt !!”
 • 15. klj_54 2009. szeptember 26. 19:18
  „13. hozzászólás babocska 2009.09.26. 16:24

  Van a buszokon URH berendezés!
  De hiába, ha gyáva zsarukkal vagyunk megáldva!
  Anno a 153.920-as frekin hallgattam az Árpád1 forgalmazását. A béke utcába kért röndért a mentős, mert a cigók megtámadták őket. Minden kint lévő járőr éppen "intézkedett". Egy szolgálaton kívüli rendőr ült mellettem.
  Naszóval, minek hívjunk rendőrt?
  Miért van rendőrség, ha csak arra jók, hogy felvegyék az egyenruhát?

  Nem a becsületes, munkáját tisztelő és komolyan végző rendőröket akartam megbántani, de sajna ők vannak kevesebben:(”
 • 14. dodó 2009. szeptember 26. 16:53
  „"Meghalt a buszon a balhézó megélhetésiektől megijedt nyugdíjas 2009. szeptember 26. 13:20

  Rosszul lett és meghalt egy idős utas a BKV egyik buszán, miután két utas rátámadt a sofőrre. Az az elkövetők elmenekültek, az esetet a rendőrség vizsgálja.
  Szóváltásba keveredett két utas a 160-as busz sofőrjével pénteken este Budapesten a Forrásliget lakóparknál. Egyikük betörte kezével a vezetőfülke ajtaját. A konfliktust látva a buszon rosszul lett egy idős utas, aki azután életét vesztette. A helyszínt a rendőrség vizsgálja, az elkövetők elmenekültek ."
  ---------------
  "...egyre terjedő erőszak..."
  Itt valaki hazudik! A kormány és drazsé szerint állandóan javul a közbiztonság, a romákok dolgoznak és gyerekeket nevelnek! A nyilatkozó BKV-s ellen azonnali vizsgálatot rémhírterjesztésért!”
 • 13. babocska 2009. szeptember 26. 16:24
  „Igenis kamerázzák be a buszokat,s a sofföröket szereljék felé rádióval,ahova pár pillanaton belül beszól,ha gond van.Nem lehet,hogy cirkusz legyen naponta,s verjék a v ezetőket.Hozzanak olyan törvényt,hogy az illető meggondolja magát,ha legközelebb balhézni lesz kedve.Akik meg ezután adnák a fejéket erre,ötször is meggondolják magukat.Este meg főleg nem ildomos buszozni,mert azt gondolja az ember kimenő van a pszichiátriáról.”
 • 12. Szemif 2009. szeptember 26. 15:46
  „Azért látszik, hogy vízfejű ország ez, pl nálunk az SZKT újabban a házi készítésű trolijaiba már szerel kamerát, mégsincs hiszti, gyanítom egyszerűen azért mert a zombucman szerint: Mé´ van Szögeden troli?????? ergo nem vagyunk rajta a térképén, pedig az ország negyedik legnagyobb városának illene.......De az is jópofa, hogy a sajtó azzal a relatíve néhány Van Hool busszal van elfoglalva, miközben például a debreceni szolgáltatóváltás (ahol 140 buszt cseréltek le, illetve egy volánnak adta ki az útját egy város) az nem került be a köztudatba.”
 • 11. xene@freemail.hu 2009. szeptember 26. 13:06
  „Őszintén szólva inkább kamerázzanak mindenkit, minthogy ilyen dolgok előfordulhassanak. Igaza van a kisebbségi ombudsmannak, csak éppen a rendbontó kisebbség érdekeit védi. A tisztes többségét már mikor fogják????? A szegedi esti járatokon is botrányos este közlekedni. Részegek, szellemi fogyatékosok vagy esetleg szimplán hülyék belekötnek az utasokba. Elkezd valaki üvöltözni a buszon, de a sofőr ki sem jön a fülkéjéből. Mindenki csak néz, hogy Istenem, hova keveredtem....Sőt én már tanúja voltam egy fényes nappali bunyónak is a helyi járaton...Szegeden sem jobb a helyzet sajnos...”
 • 10. Titanilla 2009. szeptember 26. 11:43
  „Csak csendben meg kérdezném, hogy a rendes embereknek a személyiségi jogával mi van ? Azt mikor védjük már ennyire?”
 • 9. Zsoltee0716 2009. szeptember 26. 10:53
  „Akkor ez most bűncselekmény volt vagy nem?
  Ha igen miért nincs kint fantom kép. BKV-nem már plexiből kell csináltatni az üvegeket!
  Ilyenkor már ha szóváltásba keveredett miért nem szól a diszpécsernek hogy küldjön ki egy járőrt!

  Két utas támadt rá, ez a két utas közül halt meg valamelyik vagy nem? Vagy valaki más?”
 • 8. Mil 2009. szeptember 26. 10:29
  „Sztem meg 1-1 gorillával a veszélyeztetett járatokon többre mennének. Bár lehet hogy az többe kerül. De nem kéne egész nap, csak este olyan járatokon, amik olyan környéken járnak(bár meglehet, egész PEst egy nagy trutyi..)”
 • 7. klj_54 2009. szeptember 26. 10:06
  „Géppisztolyt a buszvezetőnek, ombudsmanus meg menjen a fenébe!”
 • 6. achilleus 2009. szeptember 26. 10:06
  „Az adatvédelmi biztos most már visszavonulót fújhatna. EZ a való Magyarország.”
 • 5. igazságkereső 2009. szeptember 26. 09:36
  „Eleonórának adott százmillió helyett inkább dolgozóik biztonságára fordította volna a pénz a BKV vezetősége.Antall Attila óta nagyon sok millió folyt ki, csak a baj az,hogy a mi adóforintjainkat herdálta számolatlanul a BKV vezetősége.Meggyőződésem,hogy nem is Eleonóra kapta a százmilliót, hanem ez egyértelműen az MSZP-SZDSZ pártkasszába folyt be, csak valahogy "legalizálni"kellett.Elég rosszul sikerült, a társadalom nem teljesen hülye,benne sokan pontosan tudják,hogy hová tűntek el a százmilliók.A kérdés csak az: meg lehet ezt büntetlenül úszni,hogy 7 éve keményen csak az országunk ellehetetlenítése folyik??!!”
 • 4. rozator 2009. szeptember 26. 09:29
  „Nem tudom, mi akadálya van? Kitesznek egy matricát az ajtókra, és aki szégyenlős az nem száll fel!”
 • 3. 751510 2009. szeptember 26. 09:10
  „Szép dolog, hogy már egy kikúrt buszra sem szállhatunk fel anélkül, hogy ne kötnének belénk...”
 • 2. bo 2009. szeptember 26. 09:08
  „Londonban tud működni a buszon a kamera renszer? Pedig ott egy kicsit több busz van! Furcsa, nem visít a pakisztáni, a néger, az arab, meg a fene tudja ki még, hogy jáááj á szemííjjjiségíí jogáím!”
 • 1. Horton 2009. szeptember 26. 08:47
  „Hát, a kissebbségi ombucman ott fog majd visítani, hogy rassista békávé, me, hát szegíny cigányok, csak a megálhetésükért ölik, rugdossák, verik szét a buszokat és az utasokat....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány Ferenc visszatér?

Várhatóan Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc is részt vesz majd az MSZP választási kampányában. Tovább olvasom