Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Fidesz: 23 milliárd kormányzati kommunikációra?

A tárcák kommunikációs szerződéseibe való betekintést kéri a Fidesz Kiss Péter kancellária minisztertől. Az ellenzéki párt még augusztusban elején kért adatokat a minisztériumoktól, arról, hogy 2002-től mennyit költöttek kommunikációra.
Gyurcsány Ferenc a hibás azért a gyakorlatért, hogy a kormányzat milliárdokat költ az adófizetők pénzéből üres frázisok reklámozására, üres propagandára - fogalmazott Ágh Péter. A minisztériumoktól beérkezett válaszokból kiderül, hogy 23 milliárd forintot költöttek a tárcák összesen 2002 és 2008 között kommunikációra. A legtöbbet, több mint 10 milliárdot, a Miniszterelnöki Hivatal fordított ilyen célokra.

A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium és a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium egyenként 3 milliárd forintos összeget, az oktatási tárca pedig 2 milliárd körülit költött kommunikációra - fejtette ki a fideszes képviselő.

Ágh Péter szerint évről évre többet költött a kormány reklámra és propagandára, 2006-tól kezdve pedig 4 milliárd forint feletti összeg volt a tárcák éves összesített kommunikációs költsége. "Kormányozni nem tudnak, de kommunikálni és reklámozni igen, legalábbis erre költeni az emberek pénzét" - mondta.

A tárcáktól még augusztus elején kért adatokat a Fidesz arról, hogy mennyit költöttek kommunikációra. Az ellenzéki párt az erről szóló szerződésekre is kíváncsi volt, de mint Ágh Péter mondta, azokat azóta sem látták. Éppen ezért kéréssel fordulnak Kiss Péter kancellária miniszterhez, hogy betekinthessenek ezekbe a dokumentumokba. Jövő héten először, a legtöbbet költött intézmény, a MeH szerződéseibe szeretnének betekinteni - közölte az ellenzéki politikus.

Arra az újságírói kérdésre, hogy a Fidesz mennyit költött kormányzása idején ilyen célokra, Ágh Péter azt a választ adta, hogy ez a sajtótájékoztató nem erről szól, és az Orbán-kormány idején voltak olyan eredmények, amit érdemes volt kommunikálni, míg a Gyurcsány-kormány nem mutatott fel ilyeneket.

Olvasóink írták

  • 1. mz 2008. augusztus 26. 12:52
    „Meg is van az eredménye!!!
    Még ma is megszavaznák őket!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitűzték az első tárgyalási napot Zuschlag ügyben

Kitűzték az első tárgyalási napot a Zuschlag-ügyben. Október 8-án tárgyalja a Bács-Kiskun Megyei… Tovább olvasom