Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

Fidesz: Bajnai Gordon állt a márciusi székházfoglalás mögött

"Az erőszakos Bajnai-gárda" számos tagját látták a volt miniszterelnök közvetlen környezetében vagy munkatársai között - mondta Hoppál Péter.
A Fidesz szerint kiderült, hogy Bajnai Gordon, az Együtt-PM választási szövetség vezetője állt a márciusi, Fidesz-székház elleni törvénytelen akció mögött.

Hoppál Péter, a kormánypárt szóvivője kedden Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta: "az erőszakos Bajnai-gárda" számos tagját látták a volt miniszterelnök közvetlen környezetében vagy munkatársai között. "Bajnai Gordon tehát erőszakos cselekményekre buzdította, bátorította azokat a fiatalokat, akik törtek-zúztak a Fidesz-székházban márciusban" - fogalmazott, utalva arra, hogy március 7-én néhány tucat tüntető hatolt be a Fidesz-székház udvarára, tiltakozva az alaptörvény negyedik módosítása ellen.

Közölte, a hétfői, a Lendvay utcai Fidesz-székháznál tartott ellenzéki demonstráción számos ember ott volt, aki részt vett "korábban erőszakos cselekményekben". Példaként Misetics Bálintot említette, aki szerinte a székházfoglalás egyik hangadója volt, és a Párbeszéd Magyarországnak dolgozik. Hozzátette: a hétfői rendezvényen ott volt Rózsa Milán, aki ugyancsak a székházfoglalás nyomán vált "hírhedt személlyé".

A székházfoglalókat az erkélyre felmászva, hangosbeszélőn irányította Bartók György is, aki a napokban a Köztársasági Elnöki Hivatal munkáját próbálta megzavarni - folytatta a szóvivő. A hétfői nagygyűlés egyik műsorvezetője az a Barabás Richárd, aki a Hallgatói Hálózat (HaHa) meghatározó szervezője volt - tette hozzá.

Emlékeztetett arra, Bajnai Gordon tagadta, hogy bármiféle köze lenne ezekhez az akciókhoz és a HaHa is azt állította, semmilyen kapcsolatban nem állnak Bajnai Gordonnal. Mára kiderült, hogy ez hazugság volt, nagyon is szoros a kapcsolat a volt kormányfő és a székházfoglalók között - jelentette ki.

Hangsúlyozta, Magyarországnak nincs szüksége az ilyen "szélsőséges és veszélyes akciókra". "Nincs szüksége Magyarországnak sem Magyar Gárdára, sem Bajnai-gárdára, hiszen Magyarország 2010-ben a nyugalomra és az összefogásra szavazott" - fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy a Demokratikus Koalíció szerint az új adók többet visznek el, mint amennyit a rezsicsökkentés hoz, Hoppál Péter közölte, a kormányzat által idén csökkentett kilencféle rezsitétel összességében éves szinten egy családnak mintegy 100 ezer forintos megtakarítás eredményez.

Egy másik kérdésre, miszerint újabb magyar közalkalmazottnak ítélt meg kártérítést kedden a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága a végkielégítés egy részének 98 százalékos adókulccsal történő elvonásával kapcsolatos jogvitában, a Fidesz szóvivője azt mondta, tiszteletben tartják az ítéletet, de 2010-ben a társadalom széles támogatásával döntött úgy a kormány, hogy "a pofátlan végkielégítésekre" különadót vezet be. Ezek nagyon kifinomult formái voltak a baloldali korrupciónak, és ezt fel kellett számolni Magyarországon - tette hozzá. Közölte, 1800 esetben vetettek ki különadót a több milliós végkielégítésekre, ami "egy jó bevételi forma az államnak és egy igazságos különadó".

Olvasóink írták

 • 6. _csutak_ 2013. július 02. 19:46
  „@igazságkereső:
  Egész jó kis szösszenetet rittyentettél össze!
  Nem akarsz a Kommunista pártnak cikket írni?
  Igaz, ott a tényeket igazolni szokták, nem állítani :)”
 • 5. DMagóg 2013. július 02. 19:33
  „"Fidesz: Bajnai Gordon állt a márciusi székházfoglalás mögött"

  Ki állt a TV-székház foglalás -szétverése- mögött? Megtudhatjuk egyszer?
  Barokkos túlzás székházfoglalásnak nevezni! Süteménnyel kínálva -szívesen látott- vendégként fogadták Őket!
  Tegyük fel, hogy Bajnai állt a háttérben, s akkor mi van?
  Ki állt a TV-székház foglalás -szétverése- mögött? Erre (is) adjatok választ!”
 • 4. keletaru 2013. július 02. 18:59
  „Tessék mondani a Posta Bank mögött "KI" állt ? Üdv Kuci”
 • 3. igazságkereső 2013. július 02. 17:18
  „Hazudtunk reggel, délben, meg éjjel! Mondotta múltidőben annak idején a nagy parafenomén, alias:Gyurcsány Ferenc! Hazudunk reggel, délben, meg éjjel! Mondja jelenidőben Bajnai Gordon, aki annak idején kijelentette, hogy nem kíván politikával foglalkozni, mára azonban ráérzett valaminek az édes ízére, és pislogva bár, de ...eltökélte, hogy tönkrevágja a magyar nemzetet! Bajnai Gordon személyiségét nem lehet tönkretenni, hiszen Gyurcsánnyal együtt akár minisztereként, akár ideiglenes miniszterelnökként tönkretett személyiséggel tették tönkre országunk pénzügyi-és politikai helyzetét! nem volt drága számukra semmi, ami az Ő, ŐK érdekeit szolgálta, a cél szentesítette az eszközt gátlástalan előrehaladásukban! Nem kell ezt tagadniuk, nem hülye az ország 80-85 %-a még akkor sem, ha annak is akarják hazudva, pislogva beállítani! Ezek ténykérdések!!”
 • 2. csonakos 2013. július 02. 16:06
  „Rémálmok gyötrik a Fidesz híveit! Tegnap erőszaktól tartottak a székházuknál, de elfelejtették most nem ők vonulnak az utcán hanem egy kultúrált ellenzék! Bajnaitól meg félnek mint ördög a tömjéntől!:D”
 • 1. _csutak_ 2013. július 02. 16:00
  „Folyik Bajnai Gordon személyiségének tudatos tönkretétele.
  Ezt egyszer a társadalom primitívebb része megette, Gyurcsánynál.
  De ugye Navracsics és Tömjén Elvtársak elmondták, hogy ez volt a párt feladatuk.
  Bármennyire is bárgyú a magyar nép annyira mégsem hülye, hogy mindent megegyen a fidesztől!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lemondott a TakarékBank elnök-vezérigazgatója

Csicsáky Péter munkaviszonya közös megegyezéssel történő megszüntetését kezdeményezte, amelyet a… Tovább olvasom