Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Gyilkosság Mórahalmon: megöltek egy postásnőt

Mórahalom - Fegyveres rablás áldozata lett egy postásnő szerda reggel Mórahalmon. Az egyelőre ismeretlen támadó öngyilkos lett, a munkáját végző postás a kórházba szállítás közben belehalt sérüléseibe. A települést megrázta a rablógyilkosság.

Szerda reggel 8.20 körül érkezett bejelentés a mórahalmi rendőrörsre, hogy a település külterületén egy férfi és egy nő dulakodik. A bejelentő szerint több lövés is eldördüldt. A helyszínre érkező rendőrök egy ismeretlen férfi holttestét találták meg - a támadó főbe lötte magát. Az 56 éves postás akkor még életben volt, a mentők a szegedi új klinikára igyekeztek vele, de kórházba szállítás közben belehalt sérüléseibe.

T. G. Jánosné külterületi kézbesítőként dolgozott a Magyar Postánál, tavaly nyugdíjba vonult férjétől vette át a körzetet.

Helyszínelők a mórahalmi határban. Az 56 éves nőre kézbesítés közben támadt a csuklyás férfi. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

A mai nap is megszokottan indult: T. G. Jánosné beült zöld autójába, hogy a tanyán élők leveleit kézbesítse. Úgy tudjuk, reggel negyed kilenc körül azonban egy középkorú férfi, aki harisnyát húzott a fejére, fegyverrel kényszerítette a postást a pénz átadására. Dulakodni kezdtek és a fegyver eldördült. Mindennek szemtanúja is volt - értesült a delmagyar.hu.

Egy férfi épp akkor hajtott el autójával, amikor a férfi és a nő dulakodtak egymással, de nem állt meg, hogy segítsen az asszonynak, hanem továbbhajtott és értesítette a rendőrséget - tudtuk meg. A rabló megsebesítette az asszonyt, majd saját maga ellen fordította fegyverét.

A delmagyar.hu helyszínen tartozkodó tudósítója szerint az eset megrázta a mórahalmi lakosokat. Az asszony nyugdíjas férje, fia és menye koradélután érkezett a tragédia helyszínére.

Gyilkosság Mórahalmon: Rózsika ezzel az autóval járta a tanyavilágot. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)
A település polgármestere, Nógrádi Zoltán személyesen ismerte Rózsikát, akinél - mint mondta - készségesebb, szeretetreméltóbb lakója nem volt a városnak. A polgármester a Postát hibáztatta, hogy az "eszement" leépítések miatt nincs elég emberük. Az előírások szerint ugyanis a külterületi részekre csak párban járhatnának a postások.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés gyanúja alapján indított büntetőeljárást igazságügyi orvos- és fegyverszakértő bevonásával - tájékoztatott Tuczakov Szilvána rendőrségi szóvivő.

A posta a saját halottjának tekinti az áldozatot

Szűts Ildikó, a Magyar Posta vezérigazgatója elmondta, hogy a halott postásnő családjával felvették a kapcsolatot, a családnak gyorssegélyt is adnak. A posta saját halottjának tekinti a meggyilkolt asszonyt, állják a temetés költségeit is és a család a későbbiekben is számíthat a Magyar Posta segítségére. Szűts Ildikó azt mondta, hogy 2003 óta nem történ ilyen súlyos támadás a kézbesítők ellen. Hozzátette, hogy a postások felszerelését folyamatosan fejlesztik, hogy meg tudják védeni magukat a támadások ellen.

Olvasóink írták

91 hozzászólás
 • 91. Tündérmackó 2008. május 16. 09:43
  „Kedves Mindenki!
  Miért sajnáljátok azt a borravalót?Nem hiszem hogy olyan sok lenne.A szülész-nőgyógyászoktól miért nem sajnáljátok?Ők 60-70 ezreket kérnek egy szülésért, mikor a kórház eszközeit használja+fizetem is a Tb-t.Aljasok.
  A sógorom postás.7 órát fizetnek neki, nem is 8 órában alkalmazzák már a legtöbb postai dolgozót.(Békés megye)
  Délután vissza kell mennie, hogy a postáskocsi az ellátmánnyal el tudjon indulni.Korábban ezért HETI szinten 36 Ft-ot kapott.Ma már ezt sem.És ezt még képes volt a posta a bérpapíron feltüntetni.36 Ft-ot.Röhej.Ja most pedig ingyen csinálják.
  Szóval nem egy tuti állás az biztos, úgyhogy aki sajnálja tőlük a borravalót, annak csak azt üzenem, hogy gyerünk jelentkezzetek postásnak!!!(aztán majd mehettek fagyba, hóba, húzva magatok után a biciklit-aminek a karbantartása a TE feladatod).
  Hurrá Magyar Posta!”
 • 90. t 2008. május 16. 06:59
  „EZ MEGINT CSAK A MAGYAROKRA LEHET IGAZ,HOGY MEGHAL EGY ÁRTATLAN EMBER,ÉS MINDENKI MÁS AZZAL VAN ELFOGLALVA,HOGY MENNYI A POSTÁSOK BORRAVALÓJA.BORRAVALÓT ADNI NEM KÖTELEZŐ ÉS NEM KELL.A MUNKÁJUKAT EL KELL VÉGEZNI(ÉS EL IS VÉGZIK )ANÉLKÜL IS.VAN LEHETŐSÉG KIPRÓBÁLNI A KÉZBESÍTÉST,SZINTE MINDIG ELKÉL AZ ÚJFELVÉTELES,AZTÁN JÖN A +40,-20 FOK AZ ESŐ A JÉG ÉS SOROLHATNÁM.NEKIK AKKOR IS HELYT KELL ÁLLNIUK.HIBÁZNI MINDENKI SZOKOTT,MERT CSAK AZ NEM ,AKI NEM DOLGOZIK.BIZTONSÁGI ŐRÖK MEG MÁR AZÉRT NEM KÍSÉRNEK,MERT NINCS RÁ ELÉG FEDEZET.KÁR A POSTÁT ÉS A POSTÁSOKAT SZIDNI,MERT MINDENKI TUDJA ,HOGY NEHÉZ LENNE NÉLKÜLÜK,ELÉG CSAK A 4 NAPOS ÜNNEPEKRE GONDOLNI ÉS MICSODA FELHÁBORODÁST VÁLT KI,HOGY NÉHÁNY POSTA NINCS NYITVA KISEBB HELYEKEN.NAGY VÁROSOKBAN AZÉRT 1-2 MINDIG VAN ILYENKOR IS ÉS AZOKON A NAPOKON MÁS SEM DOLGOZIK,HA CSAK NEM A KERESKEDELEM ALKALMAZOTTJA VAGY GYÁRI MUNKÁS FOLYAMATOSBAN.”
 • 89. I. 2008. május 15. 16:51
  „http://www.police.hu/data/cms505605/morahalom_eoles.jpg”
 • 88. zs 2008. május 15. 16:21
  „haho sokat foglalkoztok a borravaloval!!!! Hol van az a hely mert ilyet nem ismerek. Ez a dolog nem erröl szol. Kedves Hné! Mennyi önnek az a jo borravalo amiért nap mint nap kockáratenné az életét???????????????”
 • 87. Balogh Gábor 2008. május 15. 16:11
  „Kedves Kovács!
  Szerencsére nem ránk van bízva a személyes biztonságod , nem is ezért vagyunk , csak hogy kiegészítsük azokat a hiányosságokat (rendőrség és társszerveik , jelenleg meg a posta létszámhiányából adódik) amiben tudunk segíteni. Ha sok időd van , akkor pedig ne a kocsmapultot támaszd , hanem jelentkezz polgárőrnek , ha rengeteg időd van és te is szívesen tennél a közért önzetlenül , HA ALKALMAS vagy fel fogunk venni a sorainkba és látni fogod , hogy mennyire nem az álatalad említettek teszik ki a munkánk nagy részét!
  bégé”
 • 86. Szűcs Gábor 2008. május 15. 15:28
  „Aki nézte az esti hírműsorokat azoknak lehet hogy feltűnüt, lehet hogy nem, de nekem igen, hogy a Posta vezérigazgatója nyilatkozott: hogy a Postásnő férje és léánya eljött a tett színhelyére és részvétet nyilvánított a Magyar Postának, nem fordítva kellett volna?”
 • 85. Hné 2008. május 15. 15:00
  „Ahogy a receptfelíratást, bevásárlást, villanyszámla fizetést és a házigondozást stb. meg lehet oldani, rendkívüli esetben a nyugdíj házi kézbesítése sem lehet probléma.
  Nyílván a postások tiltakoznának először, mert az ebből származó borravaló jelentős összeg a havi bevételeikben, de miért terheli indokolatlanul a kézbesítés költsége a nyugdíjalapokat?
  Ez tulajdonképpen a folyósítható nyugdíjakból von el.”
 • 84. Kovács 2008. május 15. 12:59
  „Balogh Gábor Ásotthalmi Polgárőrnek!

  Én is nyugdíjas vagyok és mint ilyen, időm mint a tenger. Jövök megyek, biciklizgetek, sok mindetn látok, hallok. Ha Ásotthalom polgárőreire lenne bízva a biztonságunk már rég elköltözhettünk volna a földalá. Lehet kocsiból, jó pár méterről szemmel kísérni egy postást, vagy a kocsmában falattámasztva polgárőrködni (ez utóbbi jellemző ásotthalomra), szolgálati motorral bukósisak nélkül szálguldozni. És talán nem azért kellenne sírni, hogy felajánlásból teszi amit teszi, hiszen ez máshol is így működik, és talán nem kellenne büszkének lenni a semmire.”
 • 83. posTÁSNAK 2008. május 15. 10:56
  „posTÁSKA! Látszik hogy magadnakvaló vagy........semmi emberi érzés nincs benend, hányigerem van az ilyen emberektől!!!!!Ez az egyetem gyümölcse, csodás vagy.”
 • 82. tricse 2008. május 15. 10:33
  „ja bocsi

  hogy a levelek nem érnek oda---nos kevés a postás,ha egy kiesik pár napra akkor a munkáját másnak kell elvégezni a sajátja rovására és bizony a pénz az első nem a levelek--,de sok van olyan is amelyiknek nem megfelelő a címzése,de méginkább lehetne beszélni arról,hogy miért nem lehet azokra a fránya postaládákra kiírni rendesen a neveket? vagy rendetlenül,vagy bárhogyan,de kiírni! csak kettő olyan helyet magam is tudok ahol sem a postaládára sem a kaputelefonra sőt még az ajtóra sincs kiírva a lakó neve!”
 • 81. manó (goblin) 2008. május 15. 10:32
  „A ´Jónapotkívánok´-ok (rendőrök ti.) pedig játsszák a tehetetlent. Statisztikát javítandó remek, hogy a nyomozás lezárható azzal, hogy az elkövető ezek után elvonult mélyen aludni! De akkor minek volt ez az egész?
  Emberek gondolkodjatok már, hogy mikor mit, és főképp MIÉRT tesztek!!!!!- ez nem csak ilyen, és ehhez hasonló esetekre vonatkozik!
  "In qua urbe vivimus?" és milyen országban!?!!!??????????
  Őszintén sajnálom a történteket, és mély együttérzésem a hozzátartozóknak,rokonoknak!
  Sok mindenen el kellene gondolkodni!”
 • 80. manó(goblin) 2008. május 15. 10:21
  „Magyarország, 2008, EU,ésatöbbi:
  Közbiztonság: "romló", zuhanó tendencia, félelem; hová menjek, ahol nem bántanak?
  Létfeltételek: "romló", zuhanó tendencia, félelem; hová menjek dolgozni? van -e egyáltalán ahol dolgozhatok? pedig x diplomám ésatöbbim van. vagy nincs, de mindegy, mert jön a külföldi tőke, majd az mindent megold, úgyis 10 évig adómenetes. szóval melózz magyar ahol tudsz, nekünk (az "elit"-nek) mindegy hogy mibe fáradsz bele.
  Politikai elit-felhozatal: bürokrácia, pénznyelő brigád, hízókúrára fogott csorda.mindemellett természetesen a legnagyobb kényelem és luxusfeltételek. én meg megyek hétvégénte dolgozni, ha már úgyis egész héten az iskolapadban ültem-mert ugye nincs más dolgom, sem családom, se semmim,amivel eltölthetném az időm.
  stb, stb, rengeteg szempontot sorolhatnók, de felesleges koptatnom a billentyűzetet, úgy is mindenki tudja mi van, meg aztán véletlenül felkerülök a proscribáltak listájára,mint Cicero anno domini.
  Ilyen tragédiák ott történnek, ahol van rá mód! hát ez a nagy magyar igazság 2008-ban, az EU-ban, a XXI. szd.-ban.Éljen! "Nem kell félni, nem fog fájni!" biztos ez????????”
 • 79. zs 2008. május 15. 10:08
  „posTÁSKA szégyelheted magad!! Hogy egyetemista létedre ilyet irsz!!!!!!! Ez a hölgy megHALT!!!!! Gondolom ha a te ismerösöd lenne nem irtad volna ezt. Ja és a másik 3 éve vagyok nivás postás és olyan szegényrészen hogy néha én adok és nem kapok!!!!!!!!!! És képzeld szeretem csinálni!!!!! Lehet azért mert nekem csak egy sima éretségim van.Az egyetemre ha rád gondolok jobb is hogy nem mentem”
 • 78. tricse 2008. május 15. 09:54
  „jaja

  hallottam a fiamtól,hogy az egyetemisták milyen fantasztikusan bírják a postásságot:)
  nem egy volt aki az első nap után kidőlt!

  ja és ha ilyen fasza jólkereső hely akkor minek jársz egyetemre? biztosítva lenne a jövőd postásként nyugdíjas korodig,ha megéred!

  ja és az öreg róka 80 ezret kap fizut 25 évi utcai meló után és a borravalónál sem a kor számít!

  de te csak menj,tanulj hogy majdan egy íróasztal mögött megkeresd kényelmesen ennek a borravalónak a sokszorosát! Lehet épp az adóhivatal vezetőjeként?

  :))”
 • 77. Mob 2008. május 15. 09:02
  „nem a postások zsebét kézne nézni ki mennyi

  Meg vitatkozni itt!
  A hátborzongató hogy emberölés.........Ki van ma itthon biztonságba!
  Erről kéne beszélni,,,,,,sajnos az elszegényedés embereket erre ösztönöz, na ez a szörnyű.....ezt kell megélni Mo-On 2008-ban.”
 • 76. Balogh Gábor 2008. május 15. 08:25
  „Végigolvasva a "sokszínű" hozzászólásokat csak annyit jegyeznék meg : amíg egyre rosszabb a közbiztonság hazánkban , sajnos bármi megtörténhet! Soha nem lehet tudni , hogy legközelebb egy nyugdíjas, vagy bárki lesz az áldozat, mert egy őrült elkövető pénzt remél nála!
  Különben pedig, mint polgárőr kísérjük a postásokat, ha tudjuk! Ehhez tudni kell, hogy ezt tesszük teljesen ingyen, szabadidőnkben, ha épp van szabad ember, aki tud menni! (igen kapunk támogatást érte a postától, ami a működésünkre kell, mi 10ezer Ft-ot Ásotthalmon ebben az évben). Sokszor - mint ma is saját autóval - "nézek rá a postásunkra , hogy minden rendben van-e? Persze ez kevés és nem nálunk van a megoldás kulcsa!
  bégé”
 • 75. posTÁSKA 2008. május 15. 07:51
  „Egyetemistaként voltam nyáron potás, A borravalóm elérte a fizetésem összegét, vajon az öreg rókák mennyit kaptak? Sejtem:-)”
 • 74. posTÁSKA 2008. május 15. 07:43
  „Tricse!
  25.-én helyben feladott levelet 06.-án megkaptam, elsöbbségi levelem két áthúzott sorszám után 3. nap megkaptam. Örüljek hogy legalább megkaptam? Akkor felesleges minden jövedelemadó mert az árakban van ÁFA? Adó ügyben elöszőr a fejekben kellene rendet rakni! Sajnos Magyarországon a kijátszás a dicsőség. Befizetni senki nem akar, de elvárja hogy az állam mindenre költsön. Miböl, ha nem fizetünk be? A láthatatlan jövedelem egyik formája a borravaló! A nyugdijasokkal való eltartás nem gusztustalan???”
 • 73. tricse 2008. május 15. 07:18
  „ez a mások zsebében való turkálás és adóellenőrködés ezen a szinten olyan gusztustalan!

  mindenki fizet ma magyarországon adót,mert az áfa is az!! és rajta van nemcsak a boltban megvett áru árán,hanem a szolgáltatásokén sőt még a közüzemi befizetett díjakon is!

  ne azt kérdezd hogy ki mi után nem fizet hanem azt,hogy azt amit befizetünk sok módon azt mire költik olyanok akiknek nincsenek megélhetési gondjaik!

  amúgy ha a postások borravalóját megadóztatnák akkor mindenki mehetne személyesen elvinni a leveleit meg a pénzéért oda ahova akar---minimálbérért csak a hülye csinálná azt a melót!!!”
 • 72. posTÁSKA 2008. május 15. 06:45
  „Sajnos a postások a kis borravaló, esti sörre való reményében abban érdekeltek, hogy a nyugdijat vigyék. A posta meg? Örül hogy a nyugdijasok eltartják a kézbesitőket!!! De vajon adót ki fizet e jövedelem után? Havi pár tizezerről van szó. Elöbb-utóbb azért bankszámlára fog azért menni, de addig még egy-két postást saját halottjának tekint a posta! Busi Lacinak akit 1998-ban magöltek itt szeretnék emléket állitani:-(”
91 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megölte, majd megbecstelenítette nagyanyját - 13 évet kapott

Tizenhárom év börtönre ítélte szerdán a Debreceni Ítélőtábla azt a berettyóújfalui férfit, aki 2006… Tovább olvasom