Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Gyurcsány: A Megegyezés a nyugodt gyarapodás programja

Gyurcsány szerint utóbb az általuk képviselt politikának lesz becsülete és nem annak a "tülekedésnek", amit néhány párt művel a hatalomért. A Fidesz szerint folytatódik a miniszterelnök politikai agóniája.
A Megegyezés a nyugodt gyarapodás programja a miniszterelnök szerint, egyszerre képviseli a gazdaság megerősödéséhez szükséges lépéseket, és óvja a szociális biztonság, vagyis a jóléti politika ügyét. Gyurcsány Ferenc az MSZP szombati politikai évadnyitóján arról is beszélt, hogy szerinte utóbb az általuk képviselt politikának lesz becsülete és nem annak a "tülekedésnek", amit néhány párt művel a hatalomért.

Az MSZP elnöke azt kérte azoktól, akik támogatják az MSZP -t és a jelenlegi kormányt, hogy segítsenek minél szélesebb körű támogatást szerezni a Megegyezés című programhoz - elsősorban az országban, az emberek között. Gyurcsány Ferenc beszélt arról is, hogy szerinte kidolgozott programja most csak az MSZP-nek van, és a Fidesz jelenlegi támogatottsága csak arra vezethető vissza, hogy az utóbbi években sikeresen titkolta el, mit is szeretne tenni.Gyurcsány Ferenc beszélt még arról: nem lepte meg, hogy riválisaik éppen most intéznek támadást ellenük.

Mint mondta: nem tudták legyőzni az MSZP-t 2002-ben és 2006-ban rendes körülmények között, ezért most rendkívüli körülmények előidézésével próbálják ezt meg. A kormányfő szerint Magyarországnak most megoldás és segítség kell, nem "ribillió". Olyan vezetőkre van szükség, akik amikor kellett mertek nehéz programot csinálni, amikor meg lehet, összerakják a nyugodt gyarapodás programját, amiről szerinte a Megegyezés szól.

Gyurcsány Ferenc szerint Magyarország 2007-ben és 2008-ban azt üzente a szocialistáknak, hogy hajlandó velük tartani, és el is fogadja a nehézségeket, de nem lehet visszakérni tőle azokból a dolgokból, amiket elértek - utalt a miniszterelnök a vizitdíj és a tandíj elutasításáról szóló népszavazásra. Gyurcsány Ferenc szerint az ország nincs erre felkészülve, szívesebben elfogad egy nyugodt tempót, amit a Megegyezéssel kínálnak. Az MSZP elnöke beszélt arról is, hogy szerinte a következő két évben az országban egyre többen fogják elismerni azt a teljesítményt, amelyet az elmúlt két évben elért Magyarország, és amelyet talán ma még nem vesznek észre.

Simon Gábor, az MSZP választmányának elnöke arról beszélt, hogy az MSZP az SZDSZ-szel akar megegyezni, szerinte a korábban megkötött politikai együttműködés kötelezi ugyanis őket. "Ez nem olyan, mint egy rossz kabát, amit ha megununk, ott lehet hagyni egy padon" - mondta a politikus. A politikai együttműködés kötelez értékekben és politikai magatartásban - fogalmazott. Simon Gábor hozzátette: szerinte 2010-ig van még mód és idő arra, hogy a magyar társadalom világosan lássa, számára melyik a helyes út. A választmányi elnök szerint nekik most az a dolguk, hogy dolgozzanak, és ütköztessék a programokat.

Fidesz: folytatódik Gyurcsány Ferenc politikai agóniája

Gyurcsány Ferenc politikai agóniája folytatódik, és ennek a magyar emberek fizetik meg az árát - így reagált a Fidesz szóvivője Gyurcsány Ferenc szombati beszédére. A pártelnök-miniszterelnök az MSZP politikai évadnyitóján arról beszélt, hogy a Megegyezés a nyugodt gyarapodás programja, ami egyszerre képviseli a gazdaság megerősödéséhez szükséges lépéseket, és óvja szociális biztonság, vagyis a jóléti politika ügyét.

A Fidesz szóvivője viszont úgy véli: a kormányfő továbbra is olyan - közpénzből megjelentetett - irománnyal kampányol, amelyről a gazdasági szakértők, a külföldi elemzők és a volt koalíciós partner is egyöntetűen állítják: alkalmatlan Magyarország súlyos válságának kezelésére. Magyarországnak nincs több elvesztegetni való ideje, az előrehozott választás immár gazdasági kényszer - zárul Szijjártó Péter szombati közleménye.

Olvasóink írták

84 hozzászólás
 • 84. Csak_nyugi 2008. szeptember 15. 09:11
  „El kell ismerni, hogy Gyurcsány Ferenc remek taktikus. Az MDF kezdeményezése a legjobb pillanatban érkezik, a miniszterelnök nyugodtan buzdíthat az országgyűlés feloszlatásáról való szavazásra, hiszen az SZDSZ úgysem fogja azt támogatni. Sőt, ezzel az SZDSZ szépen vissza is került Gyurcsány Ferenc mellényzsebébe, előbb-utóbb bele fog menni, hogy a miniszterelnök (ki tudja hányadik, s milyen nevet viselő) éppen aktuális programját vagy kívülről, vagy belülről támogassa.

  És mi a cél? A hatalom minél további megtartása. Ezért nem kormányzott 2004 közepétől a 2006-os választásokig (tudjuk, helyette voltak a trükkök és hazugságok százai), s ezért nem kormányoz most sem már mintegy fél éve, s ha rajta múlik, nem is fog egészen 2010-ig. Marad a POPULIZMUS, mint kormányzati politika, maradnak a trükkök és a hazugságok. S vajon ki fizeti ki mindennek az árát????? Mert ez rengeteg pénzbe fog kerülni! Nem Gyurcsány Ferenc, nem Fodor Gábor állja a számlát, nem az MSZP-s, nem az SZDSZ-es, de még csak nem is az ellenzéki politikai elit, hanem mi, mindannyian... :(((((((”
 • 83. Kisködmön 2008. szeptember 14. 22:20
  „Az 1%-os libsi SZDSZ nem szavazza meg a parlament feloszlatását? Ki fog rájuk valaha is szavazni? Már "liberoval" bepelenkázták magukat!”
 • 82. sárdobálás 2008. szeptember 14. 20:30
  „A szociális kiadásokról és a munkanélküliségről! Ki idézte elő?

  A nagyüzemi lobbi és a spekulációs befektetői csoportok a földtulajdonszerzése kapcsán Szanyi Tibornak, a magyar vidék visszafejlesztőjének és a ,,magyar parasztság ősellenségének" néhány emlékezetes ,,beköpése":

  ,,A hivatalos álláspont - Magda Sándor, MSZP-s politikus - szerint 500 ha alatt nincs életképes gazdaság; a mezőgazdaságban a jelenleg működő munkaerő zömére - ez mintegy 500.000 vállalkozást jelent! - nincs szükség, azt majd a szociálpolitika kezeli - jelentette ki a magyar parasztság ősellensége, Szanyi Tibor volt államtitkár (MSZP)."

  Akkor milyen óriási mértékű szociális kiadásokról beszél Gyurcsány és az MSZP? Nem ők idézték elő ezt a helyzetet?”
 • 81. beautiful dreamer 2008. szeptember 14. 20:05
  „ZWEISTEIN! Köszönjük a kimerítő tájékoztatást, ha ez hiteles, akkor azt hiszem mindenki számára teljesen tiszta a kép.Ezekről a szavakról vitát nemigen kell nyitni./Mármint az ismertetésben szereplő "szónok" szavairól./”
 • 80. zweistein 2008. szeptember 14. 19:03
  „GYF: "Csak azért hozom ezt elő, mert az állami kiadások ilyen és hasonló tételekről szólnak. Amikor osztunk és szorzunk, akkor a számokat látjuk magunk előtt. Úgy tűnhet, könnyű innen vagy onnan lecsípni egy keveset. De ha azt nézzük, mi van a számok mögött, akkor már emberi történeteket, sorsokat látunk. Akkor iskolákat látunk tanárokkal, szülőkkel, gyerekekkel, ha továbbmegyünk, szociális otthonok következnek, kórházak, egészségügyi intézmények, nyugdíjasoknak adott méltányossági nyugdíj, és sorolhatnám."

  Hát erről (is) beszéltem. Ma hallottam a rádiókabaréban, milyen Ne legyen egy ünnepi beszéd? Demagóg és szentimentális. A fenti szöveg mindkettőt mélyen kimeríti.”
 • 79. zweistein 2008. szeptember 14. 18:43
  „facto 2008.09.14. 18:34
  Igen, ezt a fajta értékelést hiányoltam ebben a beszédben. Az nem helyzetértékelés, hogy most egy másik vágányon folytatjuk, de azt nem nézzük, hogy hová is jutottunk. /Persze nincsenek illúzióim, hogy GyF mit lát maga körül, elég ellátogatni a blogjára, hihetetlen szintű szociális jellegű kiadásokról számol be egy 1,5 milliárdos szociális otthon átadása kapcsán./”
 • 78. facto 2008. szeptember 14. 18:34
  „Nagyon eltéretünk a lényegtől!
  Kivel egyezett meg Gyurcsány és az MSZP?
  Önmagukkal és nem a választópolgárokkal!
  Amit ígértek, azt sem teljesítették. Nőtt a munkanélküliség, metöbbszörözték az állam adósságait, tönkretették a gazdaságot, szárnyal az infláció, nincs versenyképesség, nőnek az adóterhek, a fiatal diplomások és általában a fiatalok elhagyják az országot és külföldön adóznak.... Nem erre kaptak felhatalmazást!
  Öntsünk tiszta vizet a pohárba! Legyenek előrehozott parlamenti választások, ne a hátunk mögött egyezkedjen Gyurcsány, az MSZP és az SZDSZ!”
 • 77. humoros 2008. szeptember 14. 18:15
  „Vasaló
  az "ocsmány utcai dolgokat" a kedvenceid generálták.
  A Fidesz rendezvényein mindig a legnagyobb rend volt és lesz, mert oda a kultúr-magyarok járnak.
  A provokátorokat azonnal észrevesszük, a rendezők udvariasan elküldik őket.
  Kedvenceid rendezvényein a megjelentek egy része csürhe, akik 1 tányér gulyáslevesért oda x-elnek, ahova parancsoljátok, ezért szoktatok győzni...”
 • 76. Vasaló 2008. szeptember 14. 18:14
  „Bocsi, javítva : lesznek fenn”
 • 75. Vasaló 2008. szeptember 14. 18:12
  „Tisztelt beautiful dreamer!
  Nekem nem ők az elvbarátaim! Sorry! :-)
  Csak már az is NAGYON unalmas, hogy csak és kizárólag a "mindenható" Fidesz a megoldás. De nyugi, hamarosan ők lezsnek fenn, s nyugodt szívvel feküdhetsz majd le...

  Tisztelt zweinstein!
  Igaza van most is, máskor is. De úgy vélem Ön IS áldozat sokak mellet. A jobbos demagógia áldozata. De úgy Önnek, mint nekem, nekünk, akik csak el- és megszenvedjük a különböző diktatúrák (akár balos, akár jobbos) intézkedéseit, hát ez a sorsunk.

  Végül : NEM vagyok se fanatikus balos, se jobbos. Üdv!”
 • 74. zweistein 2008. szeptember 14. 17:51
  „Azért ez sem semmi:
  Nyakó: Számos kampánytrükköt is ismertetett, kifejtve például: ,,ha szavazásra akarjuk bírni az embereket, ellenséget kell keresni, ha nincs, akkor démonizáljunk valakit, mert ma már csak ettől mennek el az emberek voksolni."

  Figyeljünk erre a kitételre: HA NINCS, akkor is..Vajon kit démonizálnak? Ugye nem nehéz kitalálni.
  Minek nézik ezek a saját szavazóikat, nyilvánvalóan hülyének, és még dicsekednek is vele!!!!”
 • 73. grenadle 2008. szeptember 14. 17:46
  „Tehát, saját bevallásuk szerint, erre képesek:

  Mi jöhet?
  A többesélyes magyarországi politikai helyzetről Újhelyi István MSZP-képviselő így beszélt: ,,Mi a következőkben azt fogjuk hangsúlyozni, hogy az MSZP tudja, mit kell tennie az országért és mutogatunk a FIDESZ-re, hogy ők jövőkép nélküliek. Ők meg azt fogják hangsúlyozni, hogy mi mindent elrontottunk." Nyakó István MSZP-szóvivő hozzátette: ,,Hitelességi problémánk fog támadni, nem fogjuk tudni ugyanis ellensúlyozni azt, hogy a FIDESZ hangszóróiból a választások előtt az őszödi beszéd azon tíz másodperce fog állandóan menni, amely szerint hazudtunk és elkúrtuk. Igazából nem tudom erre a megoldást."”
 • 72. zweistein 2008. szeptember 14. 17:32
  „Ez például különösen szép!
  Nyakó: "A kampányok általánosan érvényes szabályairól akkor beszélt, amikor felmerült, hogy a romák voksai is sokszor döntőek lehetnek. Jelezte: ,,Minden szavazat számít. Az meg, hogy hogyan szerezzük meg, soha ne derüljön ki.""

  Ezeken megint kitört az őszinteségi roham!”
 • 71. zweistein 2008. szeptember 14. 17:29
  „2008. szeptember 14. 15:41

  Akkor beidézek belőle egy keveset: Nyakó és Ujhelyi, ma:
  Démonizálni kell az ellefelet, a többi nem számít - Meglepő MSZP-s vallomás


  Kőkeményen, nyíltan, őszintén, néha ironikusan, máskor humorosan beszélt ma Nagyváradon az MSZP két képviselője az anyaországi és az erdélyi magyar helyzetről.
  A magyarországi politikai viszonyokról a Magyar szocialista Párt (MSZP) két ismert képviselője. Nyakó István, az MSZP kommunikációs igazgatója és szóvivője, valamint dr. Újhelyi István országgyűlési képviselő beszélt Nagyváradon. A két politikus meghívottként vett részt a Magyar Ifjúsági Értekezlet idei nyári akadémiáján.

  Húzások
  Nyakó István kampánytechnikákról, húzásokról, műhelytitkokról, de a magyarországi helyzetről is szólt. Kifejtette: ,,Lényegében mindig két tábor van, az egyik lehülyéz és lopással vádol, a másik a te táborod. Nos, csak az utóbbit kell figyelembe venni, nekik kommunikálunk, őket kell megtartani, a másik oldalt úgysem lehet soha meggyőzni." Jelezte: ma már csak úgy lehet elérni eredményt a sajtón át a lakossággal való kommunikációban, ha a politikusok a bulvár médiával jó kapcsolatot ápolnak, mert ez a legolvasottabb. ,,Az újságíróval egymásra vagyunk utalva. Vagy adsz neki hírt, vagy kitalál ő valami hülyeséget. Nos, akkor meg tálalj inkább te valami hülyeséget neki. Ha politikát akarunk eladni és mozgósítani, azt sajnos a bulvársajtóban lehet leginkább, mégpedig rövid üzenetekkel." - összegzett. A kampányok általánosan érvényes szabályairól akkor beszélt, amikor felmerült, hogy a romák voksai is sokszor döntőek lehetnek. Jelezte: ,,Minden szavazat számít. Az meg, hogy hogyan szerezzük meg, soha ne derüljön ki."

  Számos kampánytrükköt is ismertetett, kifejtve például: ,,ha szavazásra akarjuk bírni az embereket, ellenséget kell keresni, ha nincs, akkor démonizáljunk valakit, mert ma már csak ettől mennek el az emberek voksolni."

  Otthon és itthon
  (...)
  Újhelyi elmondta még: "Tény, hogy az MSZP sokat segített az RMDSZ-nek, mindig mindenben támogattuk őket, ha igényelték. Ehhez képest ők azt kérték, ezt ne mondjuk el sehol, nehogy Erdélyben kiderüljön a dolog. Viszont amikor Erdélybe jövök, most meg mindig azzal jönnek egyesek, hogy minek tesszük be ide a lábunkat, amikor semmit sem segítünk, csak ártunk..."

  Mi jöhet?
  A többesélyes magyarországi politikai helyzetről Újhelyi István MSZP-képviselő így beszélt: ,,Mi a következőkben azt fogjuk hangsúlyozni, hogy az MSZP tudja, mit kell tennie az országért és mutogatunk a FIDESZ-re, hogy ők jövőkép nélküliek. Ők meg azt fogják hangsúlyozni, hogy mi mindent elrontottunk." Nyakó István MSZP-szóvivő hozzátette: ,,Hitelességi problémánk fog támadni, nem fogjuk tudni ugyanis ellensúlyozni azt, hogy a FIDESZ hangszóróiból a választások előtt az őszödi beszéd azon tíz másodperce fog állandóan menni, amely szerint hazudtunk és elkúrtuk. Igazából nem tudom erre a megoldást."”
 • 70. zweistein 2008. szeptember 14. 17:22
  „Kedves Vasaló! Ön is ennek az áldozata.
  http://gondola.hu/cikkek/61225”
 • 69. beautiful dreamer 2008. szeptember 14. 17:18
  „VASALÓ! Azokat az "ocsmány utcai dolgokat"egyáltalán nem a FIDESZ provokálta ki, hanem a hatalmon levő elvbarátaid!”
 • 68. vicc 2008. szeptember 14. 16:57
  „A szélsőségeket én sem szeretem, de a szélső balból , meg a szélsőséges romák gyülekezetéből , az őket támogató zsidókkal eggyütttttttt elegem van !
  Nézzük egyszer mit csinál a szélső jobb , vagy a magyar !!!!!!
  Eddig is a magyar tartotta el a társadalmat !”
 • 67. Vasaló 2008. szeptember 14. 16:57
  „Úgy van, legyen előre hozott választás. ÉS??!!
  Mi lesz akkor??!! Persze, persze, nyer a Orbán-kompánia. ÉS??!!
  A jobbosoknak megnyugszik a lelkiviláguk, mert a Vezír ül a székben és Gyurcsányt elhajtották. A balosok meg szívják a fogukat, de abban biztos vagyok hogy olyan ocsmány utcai dolgokat nem csinálnak mint amit a Fidesz provokált ki.
  És miután a Fidesz sem mindenható ( naná, miért is lenne az?),
  20 év kell, hogy kolbászból legyen a kerítés, ha végig ők maradnak.
  20 év. A pártkatonák ki bírják várni ezt? Nekik már holnap kell minden...
  Hajrá Fidesz!!! Hajrá Mszp!!! Győzzön a jobbik!!! Ha-ha-ha...”
 • 66. down down 2008. szeptember 14. 15:09
  „"Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke azt indítványozza a párt parlamenti frakciójának, hogy az Országgyűlés már hétfőn szavazzon a Parlament feloszlásáról szóló javaslatról - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő vasárnap."
  A miniszterelnök úr nem hajlandó lemondani, inkább az MSZP-ére hárítja a felelősséget. Gondolom úgy van ezzel, hogy ha az én disznóm megdöglött, dögöljön meg a szomszédé is!
  De hol van a választópolgárok érdeke? Előrehozott parlamenti választásokat kell tartani!”
 • 65. rade 2008. szeptember 14. 14:59
  „Az a baj a zsidó miniszterelnökkel , hogy fityma bőrét megette és elment a maradék józan esze is.”
84 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bombákat találtak egy kecskeméti építkezésen

Második világháborús bombákat találtak szombaton délelőtt Bács-Kiskun megyében egy kecskeméti… Tovább olvasom