Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Hat helyett gyakran hétévesen kezdik az iskolát a gyerekek

Hat helyett gyakran hétévesen kezdik az iskolát a gyerekek, egyre inkább ez az általános iskolai pedagógusok tapasztalata. Ez egyrészt a szülők tanácstalanságának köszönhető, akik sok esetben nem tudják, iskolaérett-e a gyermekük, másrészt sok szülő úgy gondolja, egy évvel később gyermeke testileg és szellemileg is felkészültebb az iskolai követelményekre.
Manapság a szülőknek már nem csak azt kell eldönteniük, hogy hova írassák gyermeküket, de arra is figyelniük kell, hogy a keményebb iskolai követelményrendszernek megfelel-e csemetéjük. Országszerte ezekben a napokban tartja a legtöbb általános iskola a szülőknek szánt nyílt foglalkozásait. Egyre több helyen a bemutató óra mellett már szakmai tanácsot is kaphatnak a szülők ahhoz, hogy eldönthessék, megérett-e gyermekük az iskolára.

Sok szülő azért járatja tovább gyerekét az oviban, mert attól fél, ha rosszul dönt, a gyerek nem bír lépést tartani a többiekkel és lemarad. Egyre több helyen a bemutató órák mellett fejlesztőpedagógusok és gyermekpszichológusok is segítenek a szülőknek eldönteni, hogy valóban iskolaérett-e a gyermek.

Ezumahné Németh Györgyi, a szegedi Madách Imre Általános Iskola igazgatója a Független Hírügynökségnek elmondta: az iskolában fejlesztőpedagógus van, és ha kéri a szülő, hogy nézzék meg a gyermeket, akkor azt természetesen megteszik és tanácsot adnak, mikor kezdje az iskolát a gyerek.

Az elmúlt évek tapasztalata szerint egyre több szülő nem hat, hanem csak hét évesen íratja gyermekét iskolába. A tanárok szerint ez egyrészt a szülők bizonytalanságának, másrészt a keményebb iskolai követelményeknek is köszönhető.

Olvasóink írták

  • 1. FERGIE 2008. január 14. 22:39
    „Talán inkább tájékoztatni kellene a szülőket, és iskolaérettségi vizsgálatokon, vagy teszteken részt venni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húszmillió értékű kábítószert fogtak a nógrádi rendőrök

Húszmillió forint értékű kábítószert foglaltak le a nógrádi rendőrök a hétvégén, a terjesztőhöz egy drogfutár pároson keresztül jutottak el Salgótarjánból a fővárosba. Tovább olvasom