Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Idén elhallgat a Sziget? - egyre színesebb a kínálat

Megrendülhet a Sziget presztízse: sorozatosan röppennek fel vészjósló hírek a szebb napokat is megélt gigarendezvényt illetően. Egyik pillanatban a fesztivál élelmiszerellátását fedi homály, a másikban már maga a rendezvény is veszélybe kerül az Újpest önkormányzata által kezdeményezett per miatt. Gerendai Károly főszervező szerint nincs ok aggodalomra.
Az egy évtizeddel korábbihoz képest sokkal színesebb képet mutat az idei fesztiválkínálat. A korábban monopolhelyzetben levő Sziget Fesztivál mellé felsorakozott többek között a Volt, valamint az idén második születésnapját ünneplő Balaton Sound is. Utóbbi 140 millió forint nyereséget hozott, ami nem meglepő, hiszen a szervezők már a fesztivál hivatalos megkezdése előtt teltházat jelentettek - írja a Hirszerzo.hu.

Gerendai Károly, a Sziget főszervezője szerint a kínálat bővülése egyelőre nem jelent veszélyt a Sziget számára, hiszen az újabb rendezvények szerinte más és más réteget céloznak meg.

Az utóbbi hónapokban többször láttak napvilágot a Sziget végét megjósoló hírek - állítja a lap. Ezek alapját az a per képezi, melyet Újpest önkormányzata indított a szervezők ellen, "birtokháborítás megszüntetése" ügyében. A 2006 óta zajló pert kezdeményező Derce Tamás azt követeli a bíróságtól, hogy "tiltsa el a szervezőket a 22 és 6 óra közötti zenés és egyéb műsoros rendezvények megrendezésétől, valamint a zene- és műsorszolgáltatástól".

Fotó: Éberling András/sziget.hu
Megrendülhet a Sziget presztízse?
Fotó: Éberling András / sziget.hu

Annak ellenére, hogy az ügyben csak novemberben várható ítélet, a Szigeten további intézkedéseket hoztak a zajkibocsátás ellen. Gerendai Károly elmondta, hogy az éjszakai programok és a színpadok átszervezése mellett technikai újítások is várhatóak. Ezek közé tartozik egy újszerű, a korábbiakhoz képest nagyobb hangcsillapítású hangszigetelő anyag bevezetése, valamint egy olyan mérő- és vezérlőműszer használata, mely teljesen önműködő. A keverőpultra köthető szerkezet használatával megszűnik az emberi közreműködés szükségessége. (Ezen kívül javítják a közvilágítást, és növelik a csatornára köthető wc-k és zuhanyzók számát.)

Gerendai a Hirszerzo.hu-nak cáfolta továbbá, hogy veszélybe kerülhet a fesztivál élelmiszerellátása. Egy, az ÁNTSZ által kiadott közleményből kiderül, hogy a vendéglátó-ipari egységek nagy része még nem nyújtott be kérvényt a Szigeten való részvételre - márpedig a szokásos ügymenet általában harminc nap.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Duplázhat a földgázár

Egy éven belül megkétszereződik a földgáz nagykereskedelmi ára Európában, és a belátható jövőben is… Tovább olvasom