Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Időseknek dirigál a békéscsabai tini bandavezér

Bűnbandát alapított egy 13 éves fiú Békéscsabán. A fiatal fiú rablási terveket eszelt ki és nála idősebbeknek is parancsol. Nemrég két gimnazistát rabolt ki egy buli után három társával.
A banda ütötte, verte a tanulókat, majd elvették egyikük mobiltelefonját és kétszáz forintját. A középiskolások feljelentést tettek, a rendőrök pedig el is fogták a rablókat. Ketten előzetes letartóztatásba kerültek, harmadik társuk pedig szabadlábon védekezhet, a 13 éves fiú azonban nem büntethető, így nem tudnak vele mit kezdeni a rendőrök. Egy megkérdezett szociológus szerint minél szegényebb egy társadalom, annál jelentősebb probléma a gyermekbűnözés.

Olvasóink írták

 • 18. Di 2010. január 17. 14:20
  „Egyszerű az egész: A még "nem büntethető" 14 év alatti bűnelkövetőkre az a megoldás, hogy a még "nem büntethető" 14 év alatti elkövetőkre rájuk kell sózni a "Rossz vagy!"-ot + a "Haragszom rád!"-ot azért, hogy már 14 év alatt is úgy érezzék önmagukat, mintha börtönbe kerültek volna, mégpedig azért, hogy normális, tisztességes, ártatlan, becsületes nagykorúakká váljanak. Oszt majd tanulnak a történtekből, hogy ne merjenek mégegyszer újra és újra bűncselekményt elkövetni. A "Haragszom rád!" az ejnye-bejnyénél 100000-szer szigorúbb, mégpedig a leges-legszigorúbb mondat, aminek a segítségével a szülők seperc alatt visszaszoríthatják a még "nem büntethető" 14 év alatti bűnözőket attól, hogy újra és újra elkövessék a bűncselekményt. És ha a szülők a még "nem büntethető" 14 év alatti bűnözőkre a "Haragszom rád!"-ot sóznák rá, a bűnelkövető 14 év alattiak a "Haragszom rád!" hatására már felnőttek módjára azt a tanulságot vonnák le a kis fiatal csöpp eszükkel, hogy: "Rosszat cselekedni, bűnözni nem játék, mert úgy is "Haragszom rád!-ot kapunk érte!!!"”
 • 17. Daveeeeeee 2008. július 02. 10:56
  „kis szaros gecik”
 • 16. gambroid 2008. június 09. 22:20
  „itt nincs mas hatra csak elore,vegso megoldas ra csapni a vas kaput ajton be, kemenyenki.”
 • 15. egyszeru polgar 2008. június 08. 20:23
  „Bizony, jol bevalt modszer kiskoruak alkalmazasa bunozesben, mert mindent ra lehet kenni es senki sem kap buntetest. A tobbi artatlan, a kicsike meg hat szegeny meg nem tartozik felelosseggel.
  Dehogynem, nagyon jol tudja az a gyerek mit csinal!! Kulonben nem tenne. Es bizony van a szuloknek is felelosseguk, ha mas nem, a gyerekek otthoni felelossegrevonasa. De hat ezek a gyerekek ugy elnek ugy tesznek, ahogy ok jonak latjak. Vannak "kulturak" ahol a gyerek mindenfele korlatozas nelkul no fel. Egyeseknel meg hat hatarozottan olyanokra tanitjak, ami nem igazan egyezik az europai civilizacioval, de meg csak az alapveto emberi egyutteles szabalyainak sem felelnek meg.”
 • 14. magyaranya 2008. június 08. 10:26
  „És csodálkoznak rajta hogy egyre több a kiskorú elkövető?
  Én nem csodálkozom!Jól mondod kedves jooo!
  Ez egy nagyon jó megoldás lenne!”
 • 13. jooo 2008. június 08. 09:59
  „hi!

  már várom a jogvédők mikor szólalnak meg a különösen rasszista szegediek ellen...

  hány öreget/gyereket raboltak ki?

  halkan megjegyzem, a 60as évekig 12 év volt a határ, felette már jogilag is büntettek, itt az ideje visszaállíttatni...”
 • 12. italiano 2008. június 08. 02:57
  „Mire felnő egész nagy keresztapa lesz belőle! A hatóságot meg ő fogja irányitani.Addig is kitanulja a szakmát.Belőle sem operátor(betanitott munkás) lesz,hogy éljek a divatos szóval.”
 • 11. eu 2008. június 08. 01:48
  „A hatóság nem tehetetlen csak nem tesz ellene semmit!Lehet azzal mit kezdeni csak akarni kell!A szociológust csak egyszer nyomná a falhoz egy ilyen kis takony, rögtön tudnák rá a paragrafust!Vagy erre várnak?Maholnap ezek a suttyok lesznek felbérelve minden másra is, mert nem büntethetők! Nna, akkor menjünk az EU-ba.”
 • 10. magyaranya 2008. június 07. 23:11
  „Nem a szociológus véleményére kéne adni,hanem jól el kellene kapni a grabancát az összesnek!Mert szőrnyű az ami itt megy!
  És egyet értek Kolompár Rómeóval,meg mindenkivel aki ezen a véleményen van!”
 • 9. Fafnir 2008. június 07. 20:19
  „A kis Don Corleone. :-D
  Lehet vele mit kezdeni, csak akkor rinyál az összes ingyenélő jogvédő szervezet, hogy: jaajj cúnyán níztek rája-e.”
 • 8. dodó 2008. június 07. 17:05
  „Igaza van Kolompár Rómeónak!
  Csak annyit szeretnék hozzáfűzni, igen eredményes megoldásnak tartanám ha rendkívül humánus módon egy megfelelő méretű meszesgödörbe lőnénk valamennyiüket!”
 • 7. Igazság? 2008. június 07. 15:01
  „De ha az egyik kirabolt gimnazista apja úgy rendesen elkapná a kis köcsögöt, akkor ővele tudnának mit kezdeni a hatóságok, ugye?”
 • 6. Kolompár Rómeó 2008. június 07. 14:49
  „Még több pénzt, jogot, segítséget nekik! Amíg bele nem döglünk mi, adófizetők! Ez a jövő!

  De aztán ők is meghalnak, mert a paraziták a gazdaszervezettel együtt döglenek.

  Elég volt! Meddig kell még ezt tűrni?

  Jól elverni a rühes kölköt, hogy többet ne álljon lábra! Azt lehet vele csinálni. Ezeknek nem való a kultúra, ezek ebből értenek.”
 • 5. homer 2008. június 07. 14:22
  „Ilyen esetekben meg kellene vonni minden szoc. támagatást a SZÜLŐKTŐL..
  Lerendeznék a kis cigust biztos!”
 • 4. Rechtsradikal 2008. június 07. 12:43
  „9mmeterest a büdöscigánynak!”
 • 3. tricse 2008. június 07. 10:50
  „testnevelés órákon a gerenda,meg felemáskorlát helyett önvédelmi oktatást!!!!”
 • 2. che 2008. június 07. 10:25
  „Szégyen hogy tehetetlenek a hatóságok ! Nem igaz hogy nincs megoldás !!! Olyat kell választani (megoldást) amire csak ugyan tehetetlenek a hatóságok, azonban a taknyos meg tanulja egy életre hogy miről szól a dal....!”
 • 1. kipu 2008. június 07. 08:42
  „Küldjék romániába a "kis maugli" után.
  Töketlen, tehetetlen barmok. (mármint akik tehetnének valamit)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőröknek hajtottegy férfi Kiskopárdnál, rálőttek

Rendőröknek hajtott egy férfi péntek este a Somogy megyei Kiskopárdnál, egy vasúti átjáróban,… Tovább olvasom