Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Indiai vadkender ültetvényt lepleztek le Győrött

Győr - A vietnamiak által termesztett marihuána alapanyag szabadpiaci értéke meghaladja a 100 millió forintot - közölte Bánhalmi Zsolt ezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója pénteken sajtótájékoztatón.
Az 1100 tövet tartalmazó ültetvényt vietnamiak termesztették egy 400 négyzetméteres csarnokban, amely korábban sportcsarnokként működött. A győri ültetvényt az a vietnami klán működtette, amelynek tagjai Budapesten és az ország más településein bérelt telephelyeken nevelték az indiai vadkendert. A csoporttal szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság már folytatja a büntetőeljárást. A klán tizenhét tagja Budapesten előzetes letartóztatásban van - hangzott el.

Erdős István alezredes, osztályvezető a győri ügy részleteiről elmondta: az ültetvény ismeretlen vietnami gondozói négy naponta Budapestről érkeztek és általában négy napig dolgoztak a csarnokban. Az indiai vadkender, vagy más néven cannabis termesztésére ideális körülményeket teremtettek, speciális öntöző és szellőző berendezések segítették a droganyagot tartalmazó növény fejlődését.

Közel 250 darab 600 wattos izzó biztosította a meleget, amelyhez lopták az áramot az elkövetők. Ily módon havonta 2,5 millió forintot tudtak " megtakarítani" - közölte Károlyi Zoltán alezredes, a helyszínelés vezetője.

Indiai vadkender ültetvényt lepleztek le Győrött
A vietnamiak tavaly novembertől bérelték a csarnokot, s a bérleti szerződés szerint a budapesti székhelyű vietnami cég ruhaneműk és cipők tárolására vette bérbe a létesítményt. Egyszer már "szüreteltek" Győrött, ezt bizonyítja a 230 kilogramm bezsákolt levél- és szármaradvány, amely a padlástérből került elő.

A győri ügyben a BRFK folytatja a továbbiakban a nyomozást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem kell az 500 millió Piliscsabának

Piliscsaba - 500 millió forintos óvodaépítési támogatást utasít vissza Piliscsaba önkormányzata. Tovább olvasom