Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Ismételt választásra kényszerülhet az SZDSZ

A sajtóban bemutatott bizonyítékok ismeretében erősödnek az SZDSZ-nél azok a hangok, amelyek szerint a helyzetet csak új elnökválasztással lehetne menteni.
Az okirat-hamisítás gyanúját több megkérdezett politikus szerint is kell vizsgálni, bár az uralkodó vélemény szerint elsősorban Köteles Pétert kell felelősségre vonni, amiért elhallgatta a bűncselekményre utaló információt.

A Magyar Nemzet által megkérdezett alkotmányjogász, Cservák Csaba közölte: akkor van lehetőség a liberálisok tavalyi elnökválasztásán történt csalás orvoslására, ha a párt valamelyik tagja keresetet nyújt be a Fővárosi Bírósághoz. A lépést a visszásság kiderülését követő 30 napon belül kell megtenni. Büntetőjogi felelősség is megállapítható, ha akár a rendőrség, akár magánszemély feljelentése nyomán a közokirat-hamisítás ténye megerősítést nyer - tette hozzá.

A Magyar Nemzet és a Hír TV a közelmúltban arról számolt be, hogy birtokukba került egy jelenléti ív, amely igazolja, hogy csalás történt az SZDSZ tavalyi elnökválasztásán. Az egyik küldött, Vági Sándor elmondta, hogy nem vett részt 2007 március végén a küldöttgyűlésen, és így nem is szavazott, ám a jelenléti íven szerepel a neve. Az aláírás azonban nem az övé. Időközben kiderült, hogy kié. A férfi nem kívánta felfedni kilétét, csak annyit közölt, hogy Kóka Jánosra szavazott. Ez pedig azt jelenti, hogy ha csak ez az egy szavazat is hiányzik, Fodor Gábor lett volna a pártelnök, mert a voksolás első körében szavazategyenlőség alakult ki. Az SZDSZ belső vizsgálatot kezdeményezett az ügyben.

Olvasóink írták

 • 4. vasutas 2008. február 16. 10:20
  „Hajrá Szdsz!Csak így tovább!A végén csak eltűnnek a politikai süllyesztőben!”
 • 3. nickboy 2008. február 15. 16:36
  „azaz: !!!!!!!!HÁNYINGEREM VAN AZ SZDSZ-TŐL!!!!!!!! :)”
 • 2. nickboy 2008. február 15. 16:35
  „na ezért írtam már máshol:
  !!!!!!!!HÁNYINGEREM VAN AZ SZDSZ-BŐL!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 1. Feri 2008. február 15. 12:32
  „Gratulálok, eddig csak az országot, most már a saját párttársukat is átverik! Mit is várunk TŐLÜK ?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Február 15-én van az az első nagy adóbevallási határidő

Február 15-ig, azaz péntekig kell elkészíteniük adóbevallásukat 2007-es személyi jövedelemadójukról… Tovább olvasom