Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Jogerős börtön a salgótarjáni szocialista frakcióvezetőnek

Jogerőre emelkedett a salgótarjáni szocialisták korábbi frakcióvezetőjének bünetése, amelyet két és fél millió forint elsikkasztásárt kapott a Nógrád Megyei Bíróságtól. Karakasev Annát korábban két évre felfüggesztett 10 hónapos börtönre ítélték, és százezer forint pénzbírságra.
Karakasev Anna 1994-től képviselte a szocialistákat a nógrádi megyeszékhely önkormányzatában, az előző ciklusban pártjának frakcióvezetője és a közgyűlés pénzügyi bizottságának vezetője volt.

Salgótarján oktatási intézményeinek gazdasági vezetőjeként 2006 augusztusában 2 és fél millió forintot vett ki az Oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálatának házipénztárából, ám a pénzt csak hónapokkal később, az új önkormányzat által indított revízió után tett vissza.

A bíróság január végén mondta ki az ítéletet, és a volt politikust mentesítésben részesítette. Ez azt jelenti, hogy mentesül a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól. Miután sem az ügyész, sem a vádlott nem fellebbezett a bírói döntés ellen, így az a héten jogerőre emelkedett.

Olvasóink írták

  • 2. Cseter János 2008. február 06. 18:16
    „Aki nem sikkaszt el pénzt, csupán kölcsönt vesz fel a bankoktól és ha azt a kölcsönadott idő előtt visszafizeti, akkor 9 ezer től 35 ezer forintig büntető azaz zárlati díjat kell neki fizetni! Csupán mint egy 200 ezer forintbután!Vajon mennyit kellene 2,5 millió után fizetnie?
    Tehát jobban jár, ha elsikkasztja és miután erre rájönnek, akkor visszafizeti és még zárlati díjat sem kell fizenie! Hát ez csókos egy üzlet nem?”
  • 1. Feri 2008. február 06. 12:26
    „Indítsunk mozgalmat! Több börtönt a közpénzeket megnyírbálóknak! Sokan vannak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sorozatos baleseteket okoz a köd Szolnok megyében

Reggel óta harom baleset történt Jász-Nagykun-Szolnok megyében a hatalmas köd miatt. Többnyire… Tovább olvasom