Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Jogerősen két évet kapott Kőbánya volt alpolgármestere

Jogerősen két éves börtönbüntetést kapott Kaszab Csaba volt kőbányai alpolgármester. A Fővárosi Ítélőtábla ezzel kedden helyben hagyta a Fővárosi Bíróság tavaly szeptemberi ítéletét.
A Fővárosi Bíróság első fokon 2007. szeptember 20-i ítéletével bűnösnek mondta ki Kaszab Csabát vezető beosztású hivatalos személy által folytatólagosan üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettében és ezért őt két év börtönre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság emellett megállapította, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható, valamint csaknem 4,5 millió forint megfizetésére is kötelezte a vádlottat.

Kaszab Csaba szocialista politikus 1998. novemberétől volt a kőbányai önkormányzat beruházási és városüzemeltetési bizottságának elnöke, valamint a gazdálkodási és költségvetési bizottság tagja is. 2002. őszétől töltötte be az alpolgármesteri tisztet. A politikust - még 2002 előtt - kereste meg kft. ügyvezetője és kérte, szerezzen neki építési munkát. Megállapodtak abban, hogy ha a kft. megkapja a munkákat, a díjak egy részét visszautalja a vádlottnak.

Kaszab Csaba ezután arra kérte a Kőbányai Vagyonkezelő Rt. egyik csoportvezetőjét, hogy bízza meg ismerősét társasházak felújításával. A csoportvezető az ügyintézés fejében 10 százalékot kért. Végül a Vagyonkezelő összesen 32 millió forintot fizetett ki 5 kőbányai társasház felújításával kapcsolatban, a bíróság szerint ebből Kaszab Csaba jogtalanul gazdagodott több, mint 4 millió 400 ezer forinttal.

Olvasóink írták

 • 4. matriné 2008. március 19. 07:49
  „Bazi lassan megy e kaszt felderítése!”
 • 3. enyone 2008. március 19. 02:09
  „Van otthon eleg ferohely a bortonokben?”
 • 2. radenko 2008. március 18. 18:42
  „Minden politikus így jár aki vét a nép és a társadalom ellen.”
 • 1. maci52 2008. március 18. 16:54
  „Erről is Viktor tehet,majd Ildi nyanya megmagyarázza.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisbabájával együtt tűnt el egy tizenéves szolnoki lány

Egy 17 esztendős lányt keres a Szolnoki Rendőrkapitányság, a kamasznak csecsemőjével együtt veszett… Tovább olvasom