Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Jönnek a szerződéses rendőrök?

Ha elfogadják a javaslatot, akár érettségi nélkül is jelentkezhetnének rendőrnek, így csökkenhetne a létszámhiány.
Szerződéses rendőröket alkalmazna az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) - értesült a Népszabadság. Most arra kérik a döntéshozókat, hogy teremtsék meg ehhez a jogi feltételeket. Ha elfogadják a javaslatot, akár érettségi nélkül is jelentkezhetnének rendőrnek, így csökkenhetne a létszámhiány. Az ORFK egyébként a létszámcsökkentés enyhítésére már tavaly augusztusban küldött egy javaslatcsomagot az igazságügyi tárcának. Ötszáz új körzeti megbízott felvételéről írtak 2008-ra és további ötszázról 2009-re. Erre kétmilliárd forintot kértek. Azt is javasolták, hogy minden kistérségben állomásozzon egy bevetési egység. Ezek mobil rendőrőrsként működnének. A tanulmányt egyébként Draskovics Tibor rendelte. A rendészeti miniszter a Népszabadságnak azt mondta, hogy a célok egy része már megvalósulóban van, nőtt a körzeti megbízottak és a bevetési egységek száma is.

Olvasóink írták

53 hozzászólás
 • 53. papa69 2009. március 01. 11:06
  „Én 39 éves vagyok. Fegyver vizsgával és Közterület-felügyelői szakvizsgával is rendelkezem. Testileg és szellemileg is rendben vagyok,még sem kellek rendőrnek. Vajon az életkorom a hibás? Mert fizikailag jobb vagyok mint sok nálam fiatalabb rendőr. Ez van,majd a 8-osztályosok jobbak lesznek.”
 • 52. flexsnake 2009. február 22. 05:21
  „A rendészeti suliban mindig túljelentkezés van.
  Az a baj hogy a bekerülők nagy része alkalmatlan. Ők kibuknak. A maradékból egy adag úgy gondolja mégis más pályát választ és így lesz 1000 indulóból 100 akik ől megint fele majd a suli után megy el. A maradék 50 meg szexel ezért ők eleve el lesznek tanácsolva...”
 • 51. antikos 2009. február 19. 21:35
  „Lehet hogy március 15-re készülnek???”
 • 50. egy 2009. február 19. 20:00
  „ÁÁÁÁ most olvastam, hogy kölcsön kapták a tarjáni rendőrök a polgárőrök autóját, mert az az egy, ami volt nekik elromlott!!!! Kell nekünk a sok 8 általánosos rendőr... ,még autójuk sincs! A meglévő állománynak kellene megadni, ami jár! De csak azt, és már tuti, hogy nem is volna akkora gond. Nesze neked magyarok, még egy pofon a nagy tudású állami vezetőktől!”
 • 49. egy 2009. február 19. 19:53
  „Ha jól informált a rendőrcimbora, akkor ahol ő dolgozik ott volna még x számú hely. A bökkenő az, hogy nem tudnak arra az x számú helyre felvenni rendőröket, vagy átvenni máshonnan, mert nincs rá pénz. Hogy a fenébe lenne hirtelen a sok önkéntes sültbolondra?! Gondolom adóemelés...”
 • 48. newdog 2009. február 19. 18:40
  „Lesznek segédmunkás rendőrök ------> nyolc általánost nem végzettek;
  szakmunkás rendőrök--------------> nyolc általánost elvégzettek;
  rendőrök------------> érettségizett, tiszthelyettes képzőt elvégzettek;
  elit rendőrök------> diplomával, diplomákkal rendelkezők.

  Nem értem. Az első kettő kategória megegyezik anno önkéntes rendőri szervezettel, fizu nélkül, gondolom ez a cél, hiszen másként hogyan tudnának ezen spórolni????

  Fizu nélkül ki az a hülye, aki csinálná azt a munkát????

  Fizuval nem lenne inkább érdemesebb normálisan kitaníttatni a rendőröket és iskolázottakat képeznének ki, hogy kimenjenek az utcára esetleg többdiplomással szemben intézkedni???

  Előbbi esetben egyszerűbb, ha a polgár/városőröknek adnak olyan jogot a kezükbe (isten mentsen tőle), mint a rendőröknek, ők biztosan ráizgulnának a témára.

  Az illetékesek helyében elgondolkodnék azon, hogy az eddigi minimumot megköveteljem, sőt inkább emeljek a szinten,s mindent megtennék, hogy szakmailag, emberileg a legjobb embereket nevelje ki az iskola. S kell egy alap, az érettségi, habár sok embernél így sem üti meg az IQ az általános hat osztályt.

  Vagy már nincsen pénz az iskolák fenntartására?????????????????????????????????”
 • 47. catroot 2009. február 19. 17:57
  „24. flexsnake. Nem a tiszti képzésre gondoltam, hanem a rendészeti sulikra. Pl. azért van 1-2 tantárgy, ahol az óraszámokat átlehetne csoportosítani, illetve növelni a szituációs gyakorlatokat.”
 • 46. Mathiasking 2009. február 19. 17:31
  „Milyen jogokkal lesznek felruházva a "tiszteletbeli rendőrök"? Meg is lesznek fizetve a zsoldosok? Lesz majd kit küldeni a tömegdemonstrációk oszlatására! Nesze neked alkotmányos demokrácia!”
 • 45. walaki 2009. február 19. 17:15
  „32. hozzászólás Logaritmus 2009.02.19. 12:56

  Nem igazán. Először is rendet kell tenni, mindenhol ehhez nagy létszámú átfogó akciók kellenek, hogy nőjön a közbiztonság. Mikor ez valamilyen szinten helyreállt, akkor a már kidolgozott törvényekkel "elrettenteni" a bűnözőket a visszaeséstől. Ekkor már elég lenne minden faluba egy körzeti megbízott, aki fenn tudja tartani a rendet, mivel van tekintélye és nem merik semmibe nézni. Minden nagyobb városba elég lenne egy nagyobb létszámú akció csoport (bevetési) egység, akik a kistérségekbe kivonulnak, ha valakit keresni kell, vagy elő kell állítani.
  Én úgy gondolom ma Magyarországra ráférne egy "megtisztulás", amibe beletartozik, hogy szigorítjuk a törvényeket, a börtönöket wellness szállóból igazi börtönné alakítanánk, meg a problémás környékeken sűrített razziákkal, házkutatásokkal helyre kell állítani a közbiztonságot. Engem például minden esetben felháborít, amikor a tüntetéseken összeszedik a "társadalom ellenségeit" és gyorsított eljárásban több évekre ítélik a garázdákat (holott, lehet hogy csak rosszkor voltak rossz helyen, vagy csak azért ítélik el mert két rendőr is ellene vallott stb....) , de pl. Hevesen csak 7-8 embert állítottak elő, mikor rendőrre támadtak, és nem az összes elkövetőt, (kb. 30) aki ott volt. Én úgy gondolom elég lenne a rendőrséget és a kommandót arra használni, amire valóban kitalálták, és nem csak a politika marionett-bábujaként üzemeltetni.
  Én úgy gondolom, hogy ma már Magyarországon nem lehet demokratikus eszközökkel rendet tenni, ehhez drasztikus változás kell, mind politikai, mind társadalmi szinten. Ehhez pedig ki kell söpörni a jelenlegi politikai elitet is. De ez már más téma.”
 • 44. Iggy 2009. február 19. 17:08
  „Azért tanulsz, hogy legyen valami rálátásod a világra. Nekik mire lesz rálátásuk 8 általánossal (se)?”
 • 43. Nati2 2009. február 19. 15:02
  „MAGYAR VAGYOK - FEHÉR BŐRŰ - FÉLEK !”
 • 42. varadipal 2009. február 19. 14:10
  „Érettségi nélküli rendőr a 70-es évek végén igazoltatás során ráállt a bal lábamra. Én érettségivel pofán vágtam, és közöltem vele, hogy hadnagy vagyok.Érdekes, hogy nem igazoltatott, még panaszt sem tett, pedíg mondtam neki, hol tehet panaszt. Ilyen kellene megint? Érettségivel is van elég alulképzett. A fiatal tiszteknek azért van respektjük, mert tudnak kommunikálni, és helyzetet kezelni.”
 • 41. Egy_a_sok_közül... 2009. február 19. 14:00
  „...mi lenne, már megint hazudnak...”
 • 40. cselac 2009. február 19. 13:56
  „Jut eszembe, valamikor én is szerettem volna a rendőrségnél dolgozni, de azt mondták fullon vannak és nincs felvétel. Most akkor mi van?”
 • 39. nanemaaa 2009. február 19. 13:56
  „Hm
  Ha csak azért akarsz kínaiakat a közrend védelembe, mert sokan vannak, akkor van jobb ötletem. Adjunk minden cigányra (mert ők is sokan vannak) egyenruhát! És ha ő megbüntet, mert nincs bekapcsolva a biztonsági öved a biciklin, legalább közben tudsz venni is tőle egy "árány kárcórááát". Ami miatt meg biztos, hogy kifizetődő lenne, az azért van, mert akkor csak gumibot lógna az oldalán szamurájkard helyett, amivel ugyan ugyanúgy pofán tud vágni, de legalább nem tudna megkéselni.”
 • 38. Egy_a_sok_közül... 2009. február 19. 13:47
  „Elnézést kérek mindenkitől az obszcén kifejezésekért, de a "klasszikusokat" csak pontosan szabad idézni!”
 • 37. Egy_a_sok_közül... 2009. február 19. 13:45
  „Az ország gazdaságát elkúrták, a rendőrségét pedig szétkúrják...Gratulálok!”
 • 36. Dóri 2009. február 19. 13:44
  „Ajjj, így legyen rendőr belőlem??? :S Egyébként én úgy hallottam, hogy a szegedi suliban 5szörös túljelentkezés volt.”
 • 35. Hm 2009. február 19. 13:34
  „Én diplomával jelentkeztem rendőrnek azt mondták nincs felvétel teljes a létszám miközben a TV folyamatosan azt mondja kevesen vannak. Inkább sokan csak kevés hozzáértő!!!!!!!!!!!!!!!
  Most érettségi nélkül is lehet jelentkezni persze valószínű még az írás olvasás is nehézséget fog néhány rendőrnek jelenteni, hogy akar majd büntetni, ellenőrizni, ha a kreszt, papírjaimat jogszabályokat és egyéb követelményeket sem fogja ismerni???????????????
  Ennyi erővel vegyünk fel Kínaiakat akik nem beszélnek, nem értenek magyarul sokkal olcsobbak és lám úgyanaz az eredmény a létszám meg van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:):):):) még ha kell többen is vannak:):):)
  Nem mindig a mennyiség számít elkéne kezdeni mínőségre áttállni ez kezd gusztustalan lenni én nem akarom az adóm 1% se kifizetni ilyen rendőrségnek!!!!!!!!!!! Legyen inkább fogat fogért ahogy a barnák mondják vegyen mindenki fegyvert mint Amerikába aztán majd lesz valami:(:(:(:(:(”
 • 34. flexsnake 2009. február 19. 13:21
  „Körzeti megbízott eddig sem volt elegendő. Sok településre csak a riasztás után félórával lehetett kiérni. Nem tegnap óta probléma. Az öregeket nem kirugdossák hanem elmennek nyugdíjba. Havi 100-150ért én is elmennék nyugdíjba.”
53 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világháborús gránátok a Nyugatinál

A veszélyes szerkezetek közül kettőt a helyszínen kellett felrobbantani, mert már nem voltak… Tovább olvasom