Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Külön utakon? - kezdetét vette az SZDSZ és az MSZP ülése

Elkezdődött az SZDSZ Ügyvivői Testületének (ÜT) ülése, amelyen várhatóan döntés születik, hogy a liberálisok április 30-i hatállyal visszahívják a szabad demokrata minisztereket és államtitkárokat. Nem sokkal fél hét után megkezdődött az MSZP elnökségi ülése is.
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfő reggel április 30-i hatállyal felmentette Horváth Ágnest az egészségügyi miniszteri posztból. Néhány órával később Kóka János, pártelnök bejelentette, hogy az SZDSZ parlamenti frakciója azt javasolja a párt ügyvivői testületének, hogy ugyancsak április 30-i hatállyal hívja vissza a kormányból a liberális minisztereket és államtitkárokat.

A hétfő esti ülésen az Ügyvivői Testület tagjai mellett parlamenti képviselők, illetve miniszterek és államtitkárok is jelen vannak. Amennyiben az ÜT úgy dönt, hogy visszahívja a szabad demokrata kormánytagokat, akkor azok akár már kedd délelőtt benyújthatják lemondásukat április 30-i hatállyal.

Megkezdődött az MSZP elnökségi ülése is

Hétfőn este fél hét után megkezdődött az MSZP elnökségének ülése, ahol a szocialista párt vezérkara a kialakult koalíciós helyzetet is elemzi. Azt egyelőre nem tudni, hogy meddig tart a tanácskozás, illetve hogy nyilatkoznak-e utána az elnökségi tagok.

Az MSZP elnöksége minden hétfőn a parlamenti ülés után tartja ülését, a hétfői tanácskozást azonban az teszi különlegessé, hogy a pártvezetésnek megoldást kell találnia a kialakult koalíciós helyzetre. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ugyanis hétfőn reggel április 30-i hatállyal menesztette Horváth Ágnes egészségügyi minisztert. Az SZDSZ frakciója ezután délelőtt azt javasolta a kisebbik kormánypárt Ügyvivői Testületének (ÜT), hogy hívják vissza a liberális minisztereket és államtitkárokat. A szabad demokrata tárcavezetők hétfőn nem is vettek részt a parlament ülésén.

Olvasóink írták

 • 4. exluzer 2008. április 01. 08:21
  „Most ez nem jön be anonym! :-)
  MSZP volt hatalmon 1.5 cikluson keresztül, ezt nem tudjátok a Fideszre kenni. Hogy tudna egy ellenzéki párt "belemászni" a többségi kormánypárt reformjába? Ja a népszavazás? Benne van a nevében: NÉP! Nem Orbán Viktor (O.V.)”
 • 3. jack2 2008. március 31. 20:16
  „Igazad van exluzer!

  Még nincs vége, de hamarosan rendeződnek a rendezetlen dolgok!”
 • 2. a / volt /anonym 2008. március 31. 20:10
  „exluzer !
  Tévúton jársz !Azért zuhan a Ft, mert O.V. belemászott a reformokba. Jó agyafúrt politika. Mióta elvesztette a választásokat nincs nyugalom.
  A Fidesztől kézcsókkal fogod a reformokat fogadni ?Fogsz még sírni !
  Olvasd el a DÉLVILÁG Hmvhelyi 2001 június 8 -i számát.
  Fő cím:Mikola István látogatása Vásárhelyen
  Az e.ügy súlyos örökségei ( a cikk címe )
  Ebből megtudhatod ,mit akart tenni Mikola az e.üggyel !
  Fogja is tenni ,majd kimagyarázza !”
 • 1. exluzer 2008. március 31. 19:55
  „Azért még kap egy pofont az Ország mielőtt Feri elmegy a Kék Áramlatba pancsizni. Most olvasom, hogy zuhan a tőzsdeindex, gyengül a forint, mert Feri még szeretne maradni egy kicsit, de a játszótársakat már zavarná el. Remélem annak a kevés MSzP rajongónak a hitele forintban van így a törlesztése nem lesz több.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Majtényi Lászlót választották az ORTT új elnökévé

Megválasztotta az Országgyűlés hétfőn az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) új elnökét… Tovább olvasom