Délmagyar logó

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 15°C | 25°C Még több cikk.

Levélben kéri megbékélésre Fodor Gábor Orbánt és Gyurcsányt

Levélben kéri Fodor Gábor, Gyurcsáy Ferencet és Orbán Viktort megbékélésre. Az SZDSZ elnöke szerint félre kellene tenniük azokat a kérdéseket, amelyek miatt állóháború alakult ki a politikai közéletben és közös álláspontot szükséges kialakítani az ország számára fontos ügyekben.
A liberális politikus beszélt arról is, hogy az adók emelésével nem értenek egyet, de az adóátrendezésről szeretnének tárgyalni.

Magyarország ebből a nehéz és válságos helyzetből nem fog kilábalni, ha nem találunk olyan pontokat, amiben az ellenzék és a kormány együtt tud működni -mondta Fodor Gábor pénteki sajtótájékoztatóján. A liberális politikus Gyurcsány Ferenctől konkrétan azt kéri, hogy a kormány ne kommunikációs offenzívákat folytasson, hanem vállalja a konkrét és értelmes cselekvést, az ország javát szolgáló változások végigvitelét. Orbán Viktortól azt kéri Fodor Gábor, hogy a Fidesz vegye tudomásul, hogy ma Magyarország számára még súlyosabb politikai válságot okozna az előrehozott választás kierőszakolása. Fodor Gábor szerint nincs is értelme az Országgyűlés feloszlatásáról szóló indítványokat előterjeszteni, hiszen ezek sorsa nagyjából előrelátható. Az SZDSZ elnöke nem hiszi, hogy ma politkai bizonytalanságot kellene az országra zúdítani.

Fodor Gábor továbbra is úgy gondolja, hogy az euró bevezetésének dátumáról, a közigazgatás, a szociálpolitika, és a közteherviselés átalakításának néhány kérdésében kell megegyezni. Fodor javaslatai között szerepel továbbá, hogy állapodjanak meg a pártok a pártfinanszírozás és az összeférhetetlenség kérdéseiben és az ügynökakták nyilvánosságra hozatalában, valamint a környezettudatosság és a megújuló energiák felhasználásának kiterjesztésében is.

Az SZDSZ nem gondolja, hogy adóemeléssel kell megoldani az adóreformot, de minden kérdés az asztalra tehető, semmi sem tabutéma - mondta Fodor Gábor kérdésre válaszolva. Mindenről hajlandók vagyunk tárgyalni, de nem tartjuk jó és elfogadható útnak, ha adóemeléssel próbálunk problémákat megoldani - mondta. A liberális politikus szerint kormány elsőszámú feladat a kiadáscsökkentés.

Olvasóink írták

 • 7. achilleus 2009. január 31. 14:49
  „LukSzusz 2009.01.31. 07:45
  A marihuánás cigiről valami olyasmit mondott, hogy már kipróbálta (sőt a gyerekeinek is engedné a kóstolót), hát ....”
 • 6. radenko 2009. január 31. 08:18
  „Az SZDSZ elnökének teljes mértékben elment az esze. Nem beszélve arról amit cselekszik a közéletben és a parlamentben. Bort iszik vizet prédikál a helyett, hogy megszavazta volna a feloszlatásukat mivel e képviselők alkalmatlanok arra, hogy képviseljék a népet. Szégyenteljes ahogyan ragaszkodnak a képviselői székhez amikor semmilyen teljesítményt nem tudnak felmutatni ha csak nem azt , hogy aszisztáltak az ország eladásához.
  Ezek a patkányok 2010 ben kukások lesznek mert nem jutnak be a parlamentbe, ráadásul még el kell számolniuk a sok sok milliárddal amit elcsaltak elloptak.”
 • 5. LukSzusz 2009. január 31. 07:45
  „Ez a Gabóca tényleg homi,vagy csak szimpatizál velük?”
 • 4. Power 2009. január 30. 19:45
  „Fodor azt kéri Orbántól, hogy álljon be ő is a hazaárulók közé.
  Ravaszabb és hitványabb ember Fodor annál, hogy ezt komolyan gondolja.
  Igaz, a liberálisoknál még a gondolatok is szabadon szárnyalnak, a tartalom nem számít.”
 • 3. legal 2009. január 30. 17:34
  „Nem tudom miként korlátozza a politikai ellenzékben lévő Orbán Viktor a potenciális jogi felhatalmazással, döntési szabadsággal rendelkező Gyurcsány Ferencet, hogy jól gazdálkodjék az ország javaival, hogy ne vigye az eladósodás útján az államcsőd felé Magyarországot. A rohadt életbe, mikor ébrednek fel az emberek? Miért kellene kibékülnie a két úr által képviselt eszmerendszernek, a Gyurcsány által favorizált nemzetközi liberalizmusnak és az Orbán viktor által képviselt (de az SZDSZ és az MSZP által leszólt, lenézett, dekadensnek tartott) nemzeti önerőre való támaszkodásnak? Fodor Gábor idióta ember lett.”
 • 2. dodó 2009. január 30. 17:23
  „Ez aztán óriási ötlet Gabikától!
  Ha valaki, ő aztán tudja, hogyan kell békésen megegyezni és kompromisszumokat kötni! Bizonyított előbb a FIDESZben, később az SZDSZben. Akár tréningeket vezethetne a képviselő "uraknak és hölgyeknek"!
  Csak így tovább Gabika! Még van 16 hónapotok! Addig is várjuk a jó ötleteket!”
 • 1. smpeti 2009. január 30. 17:14
  „Hogyan lehetne egy olyan emberrel megbékélni, aki bár elismerte, hogy átveri hazája népét, még sem hajlandó önmagától távozni az ország éléről, még akkor sem, ha erre politikusok és civilek (a Démosz) már többször is felszólította?
  Gyurcsánynak, megválasztása óta, nincs és nem volt egyetlen állampolgár barát elképzelése, javaslata, ötlete!
  Mást sem hallunk, évek óta, mint megszorító intézkedéseket, adó emelést, kedvezmények megvonását, stb.!

  Félreértés ne essék, nem vagyok FIDESZ-es!

  Véleményem szerint a jelenlegi politikai elitet, úgy ahogyan van, A-tól Z-ig, meneszteni kellene!
  Ők már nem fognak tudni az országon jobbítani.
  Ha megnézzük bármelyik felet, semmi másról nem szól a mai politikai közélet, mint az egymásra mutogatásról, az egymás hibáinak fikázásáról!
  Ugyanakkor semmi nem szól arról, hogy párt-politikai nézetektől függetlenül, ezt a kicsiny Magyarországot villám gyorsan ki kellene húzni abból a gödörből, amelybe a saját politikusaink ökörsége, hatalmi harca, és a gazdasági válság sodorta!
  Tessék már felébredni! Az országnak nem elméleti politikusokra van szüksége, hanem gyakorlati emberekre!
  Az ország javait nem eladni kellene, hanem megvédeni, értelmesen használni, hasznosítani!
  Tessék a Magyar mezőgazdaságot és élelmiszer ipart fejleszteni!
  Tünjön el az országból a sok külföldi moslék! Nem kell nekünk görög ízetlen szöllő, nem kell román tej és tejtermék, nincs szükségünk kínai gyermektápszerre, bulgár konzervre, stb.
  Fizessük meg a MAGYAR GAZDÁT, termeljen a mezőgazdaságban élelmiszert, neveljen állatokat, amelyek a MAGYAR EMBER ASZTALÁRA kerülnek!
  MAGYARORSZÁG MEZŐGAZDASÁGI ORSZÁG, NEM IPARI! A Magyar mezőgazdaság, ha jól sáfárkodnának politikusaink, gazdasági elméleti szakembereink, virágzó országgá tehetné hazánkat!
  Ja, hogy ez mai politikusaink közül senkit nem érdekel? Nos erről pedig MI a "DÉMOSZ" tehetünk!

  Megbékélés jelenlegi politikusaink között!? HA, HA, HA!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az utcai támadásokat általában cigányok követik el?

"Valamennyi bűncselekmény, valamennyi elkövetője cigány volt" - ezt Pásztor Albert a Miskolci… Tovább olvasom