Délmagyar logó

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -5°C | 2°C Még több cikk.

Magyarországra látogat a brit trónörökös és neje

Magyarországra érkezik ma Károly brit trónörökös és Camilla hercegnő. A négynapos látogatás egyik fő témája a környezetvédelem kérdése lesz.
A hercegi pár délután érkezik meg különgéppel Budapestre. A walesi herceget és Cornwall hercegnőjét ezután meghívójuk, Sólyom László köztársasági elnök fogadja majd a Sándor-palotában.

A négynapos látogatáson a hercegi pár találkozik Bajnai Gordon miniszterelnökkel is, valamint több budapesti programon vesz részt, egyebek mellett ellátogat a szentendrei skanzenbe is.

A környezetvédelem és az éghajlatváltozás mellett a látogatás kiemelt témája az örökségvédelem, a tudásalapú gazdaság és az esélyegyenlőség is.

A magyarországi látogatás egy regionális program része: a trónörökös és felesége Varsóból érkezik Budapestre, majd Prágába utazik tovább.

Olvasóink írták

 • 4. purgator 2010. március 19. 10:13
  „Megvan! Akkor őket hozták az izraeli katonai repülőgépek - mert nincs amúgy sehol egy sor sem, mire röpködnek "rutinszerűen" az ország felett? Vagy lemaradtam valamiről - már át is írtak telekkönnyvileg?”
 • 3. dodó 2010. március 17. 21:12
  „" Károly herceg és felesége ellátogat a szentendrei skanzenbe, majd cigány újságírókkal találkozik. Ezt követően a Dohány utcai zsinagógában a "holokauszt áldozataira" emlékeznek és részt vesznek egy péceli kulturális konferencián is. Pénteken utaznak tovább Csehországba, miután rengeteget megtudtak Magyarországról ..." (Hír TV)

  Miután idejön cigányt és zsidót nézni, azzal a boldog tudattal távozhat a hallottak alapján, hogy nálunk tombol a rasszizmus és az antiszemitizmus.”
 • 2. varadipal 2010. március 17. 17:11
  „Ha Camilla őhercegi ténsasszony az óvodába megy látogatni, takarják le a búráját, mert a kisdedek megállnak a növekedésben a rémülettől. Mondjuk Károly bátyó sem indulhatna a párizsi világkiállításon, mint az évszázad férfiideálja. Inkább vigyék őket a vásárcsarnokba a Vámház körútra, a fokhagymaárusnak hadd legyen egy jó napja. Eljöhetnének Szegedre is, hamarabb lenne kész a körforgalom a Rókusi csomópontban, hogy átadhassák ünnepélyesen. Az mindenkinek maradandó élmény lenne.”
 • 1. persona 2010. március 17. 09:08
  „csórikámnak miután Dianával való válása után szembe kellett néznie a társadalom megvetésével, a környezetvédelem lett a vesszőparipája. ezzel akart piros pontot szerezni magának. az lehet, hogy trónörökös, de sosem fog rajta ülni. tipikus lúzer fajta :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leégett egy ház nádtetőzete

Teljesen leégett egy ház nádtetőzete Tihanyban, a Major utcában, az úgynevezett művésztelepen szerda… Tovább olvasom