Délmagyar logó

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Március 15: Négyen maradtak őrizetben

Négy embert vettek őrizetbe a március 15-i ünnepségsorozaton előállítottak közül, a többiek már hazamehettek. Szabadlábon védekezhet a radikális körökből ismert Budaházy György és Toroczkai László is. Összesen 37 ember ellen indult eljárás különféle bűncselekmények vagy szabálysértések miatt.
A rendőrök 18 embert állítottak elő bűncselekmény miatt: a legtöbb embert - összesen 11-et - hivatalos személy elleni erőszak vagy annak előkészülete miatt. Három embert vittek be hatóság eljárásának megzavarása, egy-egy embert pedig garázdaság és közösség elleni izgatás miatt. Két embert az úgynevezett "egyesülési, a gyülekezési szabadság és a választási gyűlésen való részvétel jogának megsértése" miatt állítottak elő a rendőrök.

A hivatalos személy elleni erőszak és annak előkészülete, valamint a hatóság eljárásnak megzavarása a nyomozó ügyészséghez tartozik. A nyomozó ügyészek négy embert őrizetbe vettek, a többiek szabadlábon védekezhetnek.

A bűncselekmények mellett szabálysértés miatt is előállítottak a nemzeti ünnepen összesen 15 embert a rendőrök. Ötöt azért, mert közbiztonságra különösen veszélyes eszköz volt náluk, négyet a jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség, két-két embert pedig rendzavarás és polgári felhasználású robbanóanyagokkal és pirotechnikai termékekkel kapcsolatos szabálysértés miatt. Két embert az egyesülési, a gyülekezési szabadság valamint a választási gyűlésen való részvétel jogának megsértése miatt vittek be.

Nem szorosan a nemzeti ünnepen bejelentett vagy nem bejelentett rendezvényekhez kapcsolódóan, de még 4 embert bevittek a kapitányságokra a rendőrök: hármuk ellen körözés volt, egy ember pedig nem tudta igazolni magát.

Összesen tehát 37 embert állítottak elő napközben a rendőrkapitányságokra és közülük 4-en maradtak őrizetben, a többiek szabadlábon védekeznek. Ahogy korábban a Független Hírügynökség is hírül adta, a radikális körökből ismert Budaházy Györgyöt és Toroczkai Lászlót is elvitték a rendőrök, mindketten azonban még hétfő hajnalban hazamehettek.

Időközben az is kiderült, hogy az a két férfi, akiket a zászlófelvonás alatt vezettek ki a tömegből a Kossuth térről, mert "Felelős kormányt Buda-Pesten" feliratú transzparens volt náluk, nem követtek el szabálysértést.

Olvasóink írták

 • 2. GaborV 2009. március 16. 16:01
  „Sopron sörreklám legrealistább feldolgozása március 15 alkalmából:

  Nincs svájci bankszámlám, nem vagyok gazdag, és nem hordok aranyláncot.
  A világ egyik legszebb és legnehezebb nyelvét beszélem, és rajtam kívül még több százan értik, hogy mire gondolok, amikor azt mondom: "Fidesz és MSZP".
  Euróba LEGBÍRKÁBB népe között élek, és már örülök, ha a turisták osztráknak néznek.
  Gyűlölöm a 80%-os járulékterheket, a trágya médiánkat! Szinte hányok ORBÁNTÓL és GYURCSÁNYTÓL! ELEGEM VAN mind az 5 parlamenti bandából! Nem szeretem a Széteső gazdaságunkat, a 312es EUR-árfolyamot, a PRIVATIZÁCIÓT és a CIGÁNYTERRORT!
  Itt élek A Kárpátmedence szívében, mégis betiltják a nyelvünket!
  Adócsalásban és korrupcióban mi vagyunk a császárok, és igenis nálunk vannak a világ legostobább kommunistái! "Magyar"ország... én most inkább sírnék!
  (saját)”
 • 1. KamuNeni 2009. március 16. 15:52
  „Persze hogy az a ketto nem kovetett el szabalysertest. Csak eppen kuss a magyar demokraciaban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyereket gázoltak Rakamaz közelében

Elgázoltak egy 9 éves gyereket hétfőn délelőtt a 38-as főúton, Rakamaz közelében. Egyelőre annyit… Tovább olvasom