Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

MDF: emlékezzenek közösen a pártok március 15-én

A Magyar Demokrata Fórum kezdeményezi, hogy március 15-én közösen ünnepeljenek a pártok. Az MDF fontosnak tartja, hogy a pártok még a március 9-i népszavazás előtt nyilatkoznának arról, hogy készek e a közös ünneplésre.
Az MDF szerint csak úgy ünnepelheti az ország méltó módon a szabadságharc 160. évfordulóját, ha a parlamenti pártok ellentéteiket alárendelik az össznemzeti megemlékezésnek. Az ellenzéki párt bízik benne, hogy a pártok nem a népszavazás eredményétől kívánják függővé tenni azt, hogy hol s hogyan ünnepeljék '48 szabadságért harcoló hőseit - olvasható az MDF közleményében.

Lapinformációk szerint egyelőre bizonytalan, hogy a március 15-i ünnepi megemlékezéseken mond-e beszédet Gyurcsány Ferenc kormányfő. A Fidesz szabadtéri nagygyűlésén viszont Orbán Viktor lesz a vezérszónok. Demszky Gábor főpolgármester idén is a Petőfi-szobornál szónokol.

A miniszterelnök a tervek szerint idén is megjelenik több kiemelt szabadtéri rendezvényen, ám ha mond is valahol beszédet, biztonsági szekértők azt javasolják, hogy egy héttel a népszavazás után ezt csak zárt helyen tegye.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. anonym 2008. február 19. 11:53
  „kokárda !
  Szoktam nézni mindkét adót .Általában idős emberek szoktak betelefonálni mindkét helyre .Míg a HÍR tv-én egyoldalú a betel. mondandója ,melyik " oldalhoz tartoznak ",addig az ATV -én mindenkit "beengednek ".
  Az hogy pénz osztogatnak én a másik oldal felől hallottam .
  Én ezeket hiszem is ,nem is .
  Nem akarok pró-kontra vitát folytatni, mert igazságot nem tudunk tenni .Fogadjuk el egymás véleményét ,elvét ,tartsuk tiszteletben .Ha a politikusok is ezt követnék , a hazánknak is jobb ,és főleg béke lenne.”
 • 31. kokárda 2008. február 17. 23:31
  „anonym
  A HÍR Tv-t szoktam nézni, de ha Csintalan műsorára gondol, akkor csalódnia kell, mert az engem nem érdekel.
  Az "átvedlettek" nem az én eseteim. Viszont sok színvonalas műsort tudnék onnan ajánlani.
  Én viszont javaslom, hogy halgassa az ATV-n 18 órakor (hétköznap) a Fórum című betelefonálós műsort, amiben folyamatosan megy (sok éve) az Orbán-elleni gyúlöletkeltés, és a műsorvezetők szinte buzdítják az öregasszonyokat...
  A Mars-téren álltam egyszer sorban lángosért, ott beszélte két 60-as öregasszony, hogy 6500 forintot kapnak egy 5 perces betelefonálásért, ha "jól" beszélnek...Undorító, nem?
  Én azért szoktam időnként belehallgatni e műsorba, hogy ne legyek egyoldalú, reálisabban lássam a helyzetet.”
 • 30. anonym 2008. február 17. 22:37
  „kokárda !
  Tisztelem az elvét ,de ezt viszont elvárom én is.
  Néha azért nézze meg a HÍR TV műsorát is ! Figyelmébe ajánlom a betelefonálós műsort is .
  Végül tisztességesen eltudtunk beszélgetni.Minden jót !”
 • 29. kokárda 2008. február 17. 22:19
  „anonym
  Én úgy emlékszem, semmi nagy osztogatást nem csinált Orbán.
  Mondössze visszavonta a tandíjat (jól tette), ill. megkönnyítette a fiatalok lakáshozjutását. Gyermekkedvezményt vezetett be az adózásban. Én abszolút nem foglalkoztam a politikával 2002-ig.
  Akkor tünt fel, hogy micsoda Orbángyűlölet-keltés indult be, erre kezdtem odafigyelni (pl: Napkeltében, Atv-n Forró Tamással, Mészáros Tamásékkal az élen stb...)
  Addig közömbös voltam Orbánnal kapcsolatban.
  Viszont azóta jobban figyelek, és látom az óriási értékbeli különbséget a két politikai oldal között. És Orbánt tudom elfogadni.”
 • 28. anonym 2008. február 17. 21:54
  „kokárda !
  Horn Gyula , a Fidesz előtt lévő kormány a bokroscsomaggal szépen helyrerakta a gazdaságot .A következő Fidesz kormánynak volt miből osztogatni , még a kétválasztás között is. Szinte üres kasszát hagyott maga után !
  Én merem remélni hogy minden rendben lesz . Van még v.mi : Az EU- NAK MOST TÖBB BELESZÓLÁSA VAN . Nem akárhogy , és akárhova lehet költekezni . Volt mikor a KGST most ez .Kellett nekünk .”
 • 27. kokárda 2008. február 17. 21:36
  „anonym
  Nem akarlak meggyőzni, mert az orbánfóbia gyógyíthatatlan járvány ebben az országban. Egyébként sem szoktam "téríteni", csak véleményt formálni.
  De: egyelőre Gyurcsány vitte az utolsó helyre (az EU-ban) az országot, ő van hatalmon, ő kurta el az életünket jó pár évre, miatta ugrott meg a depressziósok száma ( jó néhány embert ismerek, aki belerokkant a kilátástalanságba)
  Nekem Orbánról az a véleményem, hogy az ő kormányzása alatt kiszámítható volt a holnap, apró lépésekben, de haladhattunk előre.
  Most meg félelemmel gondolunk nagyon sokan a jövőnkre, csak reménykedni tudunk, hogy vége lesz egyszer ennek az ámokfutásnak...”
 • 26. anonym 2008. február 17. 20:04
  „kokárda !
  Olvasd el az írásom .Félre értesz. Én nem gyűlölködtemcsak válaszoltam " egy becsületes magyar " megjegyzésedre . Emlékezhetsz , bőven tele volt ígéretekkel minden párt tarisznyája . Egy sem volt kivétel !Gyerekesnek tartod hogy azzal jövök ,mit igért Orbán ,viszont a többi pl. gyurcsány ígérete ...nem jellemzem ,hogy mondod ! Nagyon egyoldaluan nézed a dolgokat !
  MÉG ANNYIT :nekem nem "ibolyám " ! Semmilyen pártnak nem vagyok tagja ! Véleményem azért lehet .”
 • 25. kokárda 2008. február 17. 18:32
  „anonym
  Soha nem szoktam kokárdát tűzni, most sem teszem.
  Köszi, hogy olyan fiatalnak nézel...
  Te nem akarsz emlékezni, hogy szagosibolyád mit művelt Orbánnal...Én csak erről alkottam véleményt. Szabad, ugye?
  Gyerekes dolog most azzal jönnöd, hogy mit ígért Orbán, nem ő kormányoz jelenleg.
  Azt majd meglátjuk, mi lesz 2010-ben...
  Ha sikeres lesz az Orbángyűlöletkeltésetek megint, akkor nem fog kormányozni.
  Legfeljebb megint hoztok a nyakunkra egy milliárdos diktátort, oszt jó napot...”
 • 24. ünneplő 2008. február 17. 18:17
  „Helyi szinten megvalósítható az együtt ünneplés és ez jó is volna.
  Azonban országosan ezekben a feszült időkben elképzelhetetlen.
  Én nem tudnék olyan emberekkel együtt ünnepelni, akik csak hazudnak nekünk, állandóan csak átvernek, az egész életük egy nagy csalás és ezt ők tudják is.”
 • 23. Didi 2008. február 17. 17:39
  „Oszt jo napot!

  És Mi lesz 2010-ben?
  Ibolyka lesz a mérleg nyelve, és Viktorod megint nem fog kormányozni.”
 • 22. anonym 2008. február 17. 17:31
  „kokárda !
  Ki ne tűzd a kabátodra !
  Te mostanában születhettél ,mert nem ismered Orbán Viktort ! Igért Ő mindent választások előtt ,csak éppen fűt-fát nem .
  Ingyen benzint az ingázóknak Szentesen , 14 . havi nyugdíjat .Amerre ment tele volt a tarisznyája ígéretekkel .Ő mondta vala ,hogy az igéretek azért vannak, hogy megnyerjék a választást !
  Aztán jönnek a jogászai és ......,helyre teszik a nem valósult ígéreteket . Nem emlékszel, v. nem akarsz !”
 • 21. kokárda 2008. február 17. 16:48
  „Petike, álszent dolog lenne, ha Orbán Viktor, mint pártelnök áruló Ibolyácska, csalással pártelnökké vált Kóka, illetve orbánellenuszító Gyurcsány oldalán vonulna koszorúzni...
  A 3 haver menjen együtt, ahova akar, senki nem gátolja őket.
  Orbán más jellem, Ő igazi becsületes magyar.”
 • 20. Pancser 2008. február 17. 16:17
  „Petikém akkor hallgasd meg Gyurcsány Feri, Kóka Jancsi és Ibolya beszédét! Biztosan nagyon érdekes lehet az igazmondó juhászok szájából! Vigyázz, hogy le ne lőjjenek a mesterlövészek!”
 • 19. Varga Péter 2008. február 17. 16:06
  „MDF-re, Dávid Ibolyára szerintem soha nem szavazok de ez az indítványa tetszik.

  Szomorú hogy ennyi ember van akinek március 15-én is a nevetséges napi politikai szembenállás fenntartása a szimpatikus a közös emlékezés helyett.

  Nem kellene 03.15-én sem kéz a kézben sétálnia a szociknak és a fideszeseknek, meg úgy tenni mintha mindenben egyetértenének az év többi napján. De ha az orruknál tovább látnának akkor rájönnének hogy 03.15. kivételesen nem róluk, mai politikusokról és az ő ügyeikről szól hanem 1848-1849-ről amit bátor és okos dolog lenne közösen ünnepelni. Ideje lenne végre olyan beszédeket hallani a mai politikusainktól ami még utalás szintem sem a MÁRÓL szól hanem az ÜNNEP OKÁRÓL.”
 • 18. Magyar 2008. február 17. 15:38
  „A kétszínű embereket és pártokat mindig is utáltam! Dávid Ibolya és pártja is közéjük tartozik. Már teljesen kiszőkült az olajszőkítésben!”
 • 17. anonym 2008. február 17. 15:32
  „Az MDF jól tud kacsingatni. Mindég arra néz , amerről a gong szól .
  Melyiket tudja a pártja szimpátiája növelésére fordítani .Ügyes.
  A közös ünneplésben, egyetértek velük !”
 • 16. Oszt jó napot 2008. február 17. 15:17
  „Az MDF az a párt, ahol még párton belül sem tudtak megegyezni. Inkább kirúgták a saját párttagjaikat! Milyen párt az ilyen? A seggnyalásról nem beszélve! Könnyen pofázik Ibolyka! Most jó nekik mert ellenzékből kormánypártivá váltak! De mi lesz 2010-ben?”
 • 15. márciusi ifjú 2008. február 17. 14:29
  „Ibolyasszon ne játsza meg a nagy békekötőt, mikor ő a legnagyobb sunyi és szarkeverő.”
 • 14. anonym 2008. február 17. 13:46
  „egál !
  Te mindég azt számolod, mennyi a hozzászólás és ebből melyik oldalé, mennyi .Talán csak nem közvéleménykutató vagy ? Nem internetezget mindenki .Várd ki a végét a 2010-et ! Nyugi.”
 • 13. Lutetia 2008. február 17. 13:36
  „Le a kalappal az MDF előtt!”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tönkrementek az utak az autópálya építkezések miatt

Az M6-os, M60-as sztrádaépítéshez szükséges nyersanyagokat szállító kamionok károkat okoztak az… Tovább olvasom