Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Még jobban megéri majd alkudozni a versenyhivatallal

Életszerűbbé tenné az igazságügyi tárca a kartellezés elleni fellépést. Egy most benyújtott törvényjavaslatban tételesen meghatározták, mennyivel csökkenthető a büntetés, ha egy vállalkozás a többiekre nézve terhelő bizonyítékkal áll elő a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálata során.
Minél később jelentkezik a cég, annál kevésbé csökkentenék a szankció mértékét. Az úgynevezett engedékenységi politika már a mostani szabályozásban is benne van, de "elég halványan működik".

Probléma az is, hogy a GVH hiába egyezik meg a vallomástevővel a bírság elengedéséről, ez később egy esetleges bírósági eljárásban nem feltétlenül kötelező érvényű. A javaslat alapján ez a megegyezés kötelező erejű lenne. Az új szabályozás a tervek szerint ősztől lépne életbe.

Olvasóink írták

  • 2. orgona 2008. május 14. 01:33
    „Igazad van MATRINE!De en kiharcoltam hogy megteritse karomat,persze maganuton! Az elet kemeny ,en is az lettem!”
  • 1. matriné 2008. május 09. 11:24
    „Szerintem a GVH sem azért van, hogy a "Kártevők" leleplezésével a megkárosítottak oldalán kártalaníttassák Őket, hanem azért, hogy az elsíbolt javakből részesűljenek! A megkárosítottaknak az nem segítség, ha a károkozókat csupán büntetik mint ez jól bevált szokás náluk. Illő lenne a bünös úton elzsebelt pénzt értékeket vissza szolgáltattatni is! Igaz e rendszerben az nem szokás, az náltatában elévűl e rendszer nemtörödömsége miatt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra megrendezik a Műgyűjtők Éjszakáját Budapesten

Csütörtök délután 5 órakor kezdődik, és éjfélig tart a Műgyűjtők Éjszakája Budapesten, a szokott… Tovább olvasom