Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Nem tartják vissza Miskolcon a bliccelőket

Felfüggesztette a bliccelőkkel szemben szükség esetén alkalmazott visszatartási gyakorlatot az ombudsman állásfoglalása nyomán a Miskolc Városi Közlekedési Zrt.
Felfüggesztette a bliccelőkkel szemben szükség esetén alkalmazott visszatartási gyakorlatot az ombudsman állásfoglalása nyomán a Miskolc Városi Közlekedési (MVK) Zrt., és az erre vonatkozó részt törölte az utazási feltételekről szóló szabályozásból - közölte a cég pénteken az MTI-vel.

Szabó Máté június végén kiadott állásfoglalásában ugyanis kiemelte: nincs olyan törvényi felhatalmazás, amely lehetővé tenné, hogy az ellenőrök a rendőrség kiérkezéséig visszatartsák az azonosságát igazolni nem tudó vagy nem akaró bliccelőt. Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa hivatalból indított vizsgálata nyomán visszásnak nevezte, hogy az MVK utazási feltételei mégis tartalmazzák a személyi szabadság ilyen korlátozásának a lehetőségét.

Az MVK Zrt. ugyanakkor pénteki közleményében kiemelte, hogy ha nem törekszik az utasoktól származó díj beszedésére, az államra és az önkormányzatra a működés fenntartásának biztosítása még nagyobb anyagi terheket ró.

Hozzátette: "a jogegyenlőséget azoknak az utasainknak is biztosítani kell, akik fizetnek a szolgáltatásért. Ha növekszik a bliccelők száma, a szolgáltatás díja is tovább növekedhet és ennek egy része a fizető utasainkat terheli".

A társaság utalt arra, hogy keresik azokat a lehetőségeket, amelyek az utasokat a közösségi közlekedés árának a megfizetésére ösztönzik, több marketingakciót is lebonyolítottak, amelynek során az utasokat felhívták a díj megfizetésére. Megjegyezték ugyanakkor, hogy vannak olyan utasok, akikre "nem hatnak a fenti akciók".

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. ezért a közlemény szerint továbbra is azt szorgalmazza: jogszabályi szinten szabályozzák, hogy az ellenőrök visszatartási jogot kapjanak, vagy a bliccelést minősítsék bűncselekménnyé.

Olvasóink írták

  • 1. deszkás 2011. július 30. 07:06
    „Miskolc.Ez a magyarázat. Van olyan transzformátor amit az Émász Eon meg se mer közeliteni. Hát még a lakások.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felfüggesztettet kaptak a székesfehérvári Országalma megrongálói

A két fiatal július 12-én ittas állapotban felmásztak az Országalmára, s megrongálták a keresztjét. Tovább olvasom