Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Név szerinti szavazást kér a Fidesz hétfőn

Név szerinti szavazást kér a Fidesz a pénztártörvény hétfői visszavonásánál - jelentette be Mikola István szombaton. A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy a pénztártörvény kapcsán szakmailag, pénzügyileg és morálisan is számoljon el.
A Fidesz egészségügyi szakpolitikusa szerint azért van erre szükség, mert fontos, hogy azok a szocialista képviselők, akik kétszer igent mondtak az egészségbiztosítás privatizációjáról szóló törvényre, most ugyanúgy felállva utasítsák el a "kormányzati önkény" e csúcstörvényét.

Mikola István szerint azért is fontos ez a garancia, mert a pénztártörvény hatályon kívül helyezéséről szóló törvény parlamaneti vitájában a szocialisták még most is "össze-vissza beszéltek". Volt, aki még most is azt mondta, hogy a pénztártörvény jó, csak a Fidesz társadalmat megosztó kommunikációja miatt nem lehet végrehajtani. Volt azonban olyan MSZP-s politikus, aki a vitában azt állította, hogy soha nem akarta bevonni a magántőket az egészségbiztosításba. Az ellenzéki politikus kérdésre válaszolva hozzátette: A pénztártörvény várható visszavonása ellenére van értelme az erről szóló őszi népszavazásnak, mert az 3 éves garanciát adna arra, hogy a szocialisták ne vessék fel újra ezt a koncepciót.

A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy a pénztártörvény kapcsán szakmailag, pénzügyileg és morálisan is számoljon el. Az "egészségügyi ámokfutásának csúcsát jelentő törvény" ugyanis Mikola István szerint milliárdos károkat okozott. Az MSZP-nek le kell vonnia a szakmai konzekvenciákat, meg kell változtatnia az egészségügyben létrehozott torz struktúrát. Azt is bejelentette: a jövő héten 3 megszüntetett kórház, az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI), a Svábhegyi Gyermekkórház és a Schöpf-Merei Anyavédelmi Központ kapcsán interpellációt nyújt be.

Az ellenzéki politikus kiemelte: a kormánynak felül kell vizsgálnia azokat a döntéseit, amelyek következményeként hajléktalanok, lelki sérültek kerültek az utcára, élnek barlangokban, és külföldre vándorolnak az orvosok és az ápolók. Hozzátette: Magyarországon 1 millió szenvedélybeteg, lelkisérült, alkohol és drogfüggő él, ezért megengedhetetlen, hogy " lemészárolták azt a szakmát", amely segíthetne rajtuk. Épp ezért az ellenzéki politikus szerint azonnal vissza kell állítani az OPNI-t.

Olvasóink írták

  • 2. egal 2008. május 25. 13:58
    „Álszentek.”
  • 1. tisztahiszti 2008. május 24. 18:09
    „Itt az élő példa esze ágában sincs viktornak a régi OTI rendszer.Az újgazdagokat is meg nyugtatta ő is privatizálni fogja az egészségügyet(elkezdte az előző ciklusába!!!)most pont azért dudál, mivel ha a törvényt eltörlik neki újra el keli rendelni és az Qrvára népszerűtlen ő feneségének.Az nagyon ment neki ,csinálja meg a mszp és utána azt megbuktatni korrupt szadesszel és majd mondogassa ők tették, de nem vonom vissza.
    Soha sem tett olyat orbán ami szociális volt,inkább nyúzott.Ideje volna minden pártot elszámoltatni”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyilkosság Kaposváron - elfogtak két gyanúsítottat

Elfogták a kaposvári gyilkosság két gyanúsítottját szombatra virradó éjszaka - olvasható a Somogy… Tovább olvasom