Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Nincs megállapodás a MÁV és a szakszervezetek között

Szerdán sem született megegyezés a MÁV és a szakszervezetek között az érdekképviselet követeléseiről. Így a sztrájkfenyegetettség továbbra is fennáll, azaz a vasutasok - amikor úgy döntenek - beszüntethetik a munkát.
Szerdán ismét tárgyalóasztalhoz ültek a MÁV és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSzSz Szolidaritás) képviselői, ám most sem született megállapodás - mondta el Sigulinszki Tibor, a vasúttársaság szóvivője. Mint mondta, az érdekképviseletek követelései nem változtak és a MÁV is változatlanul fenntartja azt az álláspontját, hogy azok nem teljesíthetők.

A szakszervezet továbbra is 10 százalékos béremelést követel a megajánlott 6,9 százalék mellé, továbbá a MÁV Cargo privatizációs bevételéből 250 ezer forint egyszeri kifizetését valamennyi vasutas munkavállalónak. A követelések sora időközben bővült a 38 mellékvonal kérdésével, illetve újabb 1,1 százalékos bérfejlesztési követeléssel.

A szóvivő elmondta azt is, hogy a tárgyalások közben közvetítő Herczog László azt javasolta, hogy egyezzenek meg az úgynevezett még elégséges szolgáltatásban, de nem a mostani helyzet kapcsán, hanem általánosságban. Így, ha bármikor sztrájkot hirdetnek a szakszervezetek, akkor legyen kiindulópont.

Bárány Balázs, a szakszervezet alelnöke az egyeztetés után azt közölte, hogy ezzel nem értenek egyet, hiszen most a mostani állapotokról kellene egyeztetni. Az eredménytelen tárgyalás kapcsán azt mondta, hogy megegyezés híján továbbra is fennáll a sztrájkfenyegetettség, azaz a vasutasok - amint úgy döntenek - folytatják a korábban felfüggesztett munkabeszüntetést.

A tárgyalások június 20-án folytatódnak.

Olvasóink írták

 • 3. kocsirendező 2008. június 24. 20:05
  „Majd ha eben a 33 fokos melegben 12 órát a napon rohangálva ledolgoztok 82000 netó forintért akor is ezt mondjátok,meg mikor fuj a szél és esik az eső.Mink a kocsi rendezők vagyunk azért hogy biztonságos vonatokon utazatok ha rosz cseréljunk kocsikat de ezt mind akár szélsöséges idöben is ha kell.Pusz nektek érthtetlen enberek.Egy VASUTAS a sok közül.”
 • 2. 621 2008. június 04. 18:13
  „Mér legyen? Ez az egész eszement -és ami a fontos TELJESÍTHETETLEN ötlet a felcsútiführer és a gylkosgazskó(isten nyugtassa az évekkel ezelőtt miatta meghalt MÁV vezért) kitalálmánya...
  Szégyenteljes banda:::”
 • 1. miracle 2008. június 04. 17:27
  „Lassan egy kosszak sztrájkolhatnak az idei meg a jövő évi bér miatt is, mivel már fél évnél járunk. Szánalmas banda.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bankrablás a fővárosban

Fegyverrel rabolt ki egy fővárosi pénzintézetet szerdán délelőtt egy férfi. A zsákmányolt pénzzel… Tovább olvasom