Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

Nyomozás az orvosi késés miatt meghalt beteg ügyében

Nyomozást indított a rendőrség annak a vasvári férfinek a halála ügyében, akihez csak több mint egy órával az első bejelentés után ment ki az ügyeletes orvos.
A rendőrök foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indították meg az eljárást egyelőre ismeretlen tettes ellen.

A 38 éves férfi családja pénteken tett feljelentést a rendőrségen. Ők úgy gondolják, hogy a férfi még mindig élhetne, ha időben érkezett volna a segítség. Ahogy arról csütörtökön beszámoltunk, a férfi élettársa influenzás tünetekkel kért segítséget az ügyeletről, de az orvos csak akkor érkezett a beteghez, amikor már a mentősök próbálták újraéleszteni. Az elhunyt férfi sógora, Wágner László a Független Hírügynökségnek elmondta, nem érti, az orvos milyen jogon állította le az újraélesztést, úgy, hogy meg sem vizsgálta a sógorát, hogy beállt az agyhalál. Közölte, nem akarnak mást, csak hogy kiderüljön az igazság, és mások ne kerüljenek hasonló helyzetbe.

Az orvost, Pataky Pált pénteken már nem tudtuk elérni. Csütörtökön azonban kérdésünkre válaszolva azt mondta, hogy ő nem hibázott, mert az első hívás után nem jutott el hozzá az információ, és így intézkedni sem tudott. Az orvos szerint szakmai szempontból a nővér is helyesen járt el.

A nővér az első hívás után nem értesítette az orvost, hanem a láz csillapításához adott tanácsokat. Csak majdnem 50 perc elteltével, a második telefon után szólt az ügyeletesnek.

A történteket az Egészségbiztosítási Felügyelet is vizsgálja. Kovácsy Zsombor elnök szerint azt kell megvizsgálni, hogy történt-e mulasztás, terhel-e valakit felelősség azért, mert esetleg túl későn ment ki az orvos a beteghez. Azt is meg kell nézni, hogy a történtek összefüggenek-e a beteg halálával.

A 38 éves férfi holttestét pénteken újraboncolták azért, hogy kiderüljön, mi okozta a halálát.

A vasvári rendőrkapitányságon már azelőtt elindult a vizsgálat, hogy a család feljelentést tett volna. Amikor a rendőrök csütörtökön este a híradásokból értesültek arról, hogy mi történt a városban, azonnal elrendelték a nyomozás ismeretlen tettes ellen foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétségének alapos gyanúja miatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hiába próbál legálisan dolgozni egy győri prostituált

Győr - Hiába próbál legálisan dolgozni egy győri prostituált. A 39 éves utcalány kiváltotta a… Tovább olvasom