Délmagyar logó

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Önkénteseket képez a Katasztrófavédelem

Árvíz elleni védekezésre, mentési, lakosságvédelmi feladatokra képez ki keddtől magyar, szerb és román önkénteseket az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).
A tantermi és módszertani foglalkozásokat a 210 önkéntesnek a katasztrófavédelem Csongrád megyei Kishomok Kiképző- és Raktárbázisán tartják keddtől április 8-ig.Az OKF tájékoztatása szerint a tanfolyam április 21-e és 24-e között Szerbiában Titel település mellett, egy feltételezett árvízi veszélyhelyzet-kezelési gyakorlattal és vizsgával zárul. A kishomoki bázison a képzést az OKF, a Bács-Kiskun, a Békés, valamint a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságok kijelölt szakemberei és meghívott előadói végzik az ENSZ INSARAG (Nemzetközi Városi Kutató-és Mentő Tanácsadó Csoport) irányelvei lapján.

A felkészített regionális DKMT Mentési Csoport RESCUE Magyarországon belül Bács-Kiskun, Békés, Csongrád megye Romániában Arad, Temes, Krassó-Szörény, Hunyad, Szerbiában pedig Bácska, Bánát és a Szerémség területének sikeres árvízi védekezéséhez járulhat hozzá. A felkészítés, a felszerelések és az esetleges kitelepítettek elhelyezését enyhítő 400 személyes mobilfalu, illetve a kapcsolódó, de bárhol telepíthető tájékoztató-riasztó rendszer költségeit uniós pályázati pénzből fizetik. A pénz a Duna-Körös-Maros-Tisza (DKMT) euro-régió árvíz elleni védelméről szóló, a magyar-szerb-román határokon átnyúló, körülbelül 600.000 euró értékű uniós projektből származik.

Olvasóink írták

  • 1. 4 2008. március 19. 10:11
    „Hol a MagyarGárda??

    A tanulók közt vannak kisebbséghez tartozók is??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpárost gázoltak halálra Gyömrőn

Kerékpárost gázolt halálra egy teherautó hétfőn délután Gyömrőn – értesült az Objektív… Tovább olvasom